SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Elma Hasadı Zamanı

0
Güncellendi - 2021-09-22 12:00:36
Doğanşehir'de Elma Hasadı Zamanı
A- A+ PAYLAŞ

Aroması ve kalitesi ile tüketicilerin gözdesi olan Doğanşehir elmasında hasat dönemi başladı. Yaklaşık 2 ay sürecek olan hasatta üreticiler ise emeklerinin karşılığını almak için ilçeye soğuk hava deposu kurulmasını ve bu şekilde ürünlerini daha yüksek fiyata satmak istiyor.

Doğanşehir ilçesinde kayısı ve tütüne alternatif olarak yetiştirilen elmalarda hasat mevsimi başladı. İlçede bu yıl yaklaşık 40 bin tona yakın elma rekoltesi beklenirken, üreticilerin tek sıkıntısı ise ilçede bir soğuk hava deposunun olmayışı. Şuanda hasadın yeni başlaması nedeniyle dip fiyatta henüz bir rakamın ortaya çıkmadığını belirten Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, “Elmalarımız bu yıl renk ve aroma bakımından çok lezzetli. İnşallah güzel bir piyasa da oluşur ve iyi fiyata satarsak çiftçilerimiz açısından çok iyi olacak” dedi.

Doğanşehir’de soğuk hava deposu ihtiyacının olduğunu da ifade eden Tanışık, “Depomuz olmasa ürünlerimiz fazla para etmeyecek ve 75 kuruşa meyve suyu fabrikasına vereceğiz. Ama soğuk hava depomuz olsa kasalayıp orada muhafaza etsek kışın 5 TL’ye satabiliriz. Bu yüzden devlet büyüklerimizden bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Elmalarda geçtiğimiz dönemde yaşanan kara leke ve kurt gibi sorunların da son dönemlerde ilaçlamalarla ortadan kalktığına da dikkat çeken Tanışık, bu yıl ki tahmini rekoltenin ise 38 bin ila 40 bin ton arasında olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 ay kadar sürecek hasat döneminde topladıkları elmaları kasalar ile normal depolara koyacaklarını belirten Tanışık, sonrasında ise toptancılara bu ürünleri satacaklarını söyledi. Tanışık, elma üreticilerinin ürünlerini bu yıl iyi bir fiyata satmaları temennisinde de bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Doğanşehir denilince akla bir elma birde Rahmetli Vahap Küçük gelirdi, Doğanşehir in Vahap amcası rahmetli oldu ,aramızdan ayrıldı,aynı ismi taşıyan oğlu Vahap küçükde Doğanşehir den ilgi ve yardımlarını kesmiyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Dünyada yediğim en güzel elma,Sürgü,elmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (2 yıl önce)
    Malatya merkezde Doğanşehir elması bulamıyoruz , Doğanşehir elması tadı ve aroması ile bir numaradır,bunun sebebi Doğanşehir in iklimi ve suyudur,bu arada fasulyesi ve pancarinda unutmamak lazım ,ürünlere tat katan Doğanşehir li çiftçilerin emekleri,alinterlerini de unutmamak lazım diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir öģretmen (2 yıl önce)
    Allah bereket versin inşallah iyi bir fiata gider
    0
    0
    Yanıtla