SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehirli Kadınlardan Kooperatif

0
Güncellendi - 2021-01-12 02:09:16
Doğanşehirli Kadınlardan Kooperatif
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde kadınlar üretime katkıda bulunmak, istihdam oluşturmak ve yöresel ürünleri değerlendirmek için kooperatif çatısı altında bir adaya geldi.

Doğanşehir’de kurulan ve kendi dalında ilk olan Malatya Gülşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (Magül Koop) kurulumunu tamamladı. Kadınlara istihdam sağlamayı amaçlayan ve yöresel tanıtım ve ticareti ön planda tutan Magül Koop’un Doğanşehir ve Malatya da ekonomiye katma değer katacağı bildirildi.

Doğanşehir ilçesinde 11 kadın girişimci tarafında kurulan Malatya Gülşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülşah Sağlam yaptığı açıklamada, üretime katkı ve istihdam için kooperatif kurduklarını belirterek, “Bizler Türk kadınları olarak tarih boyunca devletimizin yanında olduk. Gün geldi tarlada çalıştık, gün geldi cephede savaştık, gün geldi devlet yönettik, gün geldi devleti yönetecek evlat büyüttük. Şimdi ise devletimizin başlattığı istihdam seferberliğinde yerimizi almak ve kadınlarımızın üretip satamadığı yöresel ürünlerimizi destekleyerek satışını sağlayacağız. Bu vesile ile hem biz kazanacağız, hem üreten kadınlarımız kazanacak hem tüketici kazanacak. İlçemiz ve devletimiz kazanacak” ifadelerini kullandı.

Kooperatif kanalıyla hedeflerinin öncelikle kazanmak ve kazandıkça daha çok üretime katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Biz kadınlar üreterek kazanalım tüketerek kazanalım iş kuralım iş sahibi olalım. Devletimizin sırtına kambur değil çalışan üreten kazanan olalım diyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Kooperatifler her ilçede, her köyde kurulmalı. Köylünün ve çiftçinin kurtuluşu kooperatiftedir. Tarım kredi kooperatifleri de bir an önce kapatılmalıdır. Çünkü çiftçiye çok yüksek faizle kredi vererek elindeki traktörünü haczetmektedir. Ancak sanırım bu kadınlar yöresel ürünler üretip satacaklarmış. Faaliyetlerini de bu platformdan görmek isteriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Ne üretilecek,ne yapılacak, Tarım mı,El sanatlarımı,Yiyecekmi,konfeksiyonmu, ne yapılacağı detaylandırılsa iyi olur,okuyucu da öğrenmiş olur.....................
    0
    0
    Yanıtla