SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğanyol Doğasına Uygun Gelişecek'

0
Güncellendi - 2021-02-22 01:06:24
'Doğanyol Doğasına Uygun Gelişecek'
A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, ilçeye yeni atanan Kaymakam Hüseyin Demirkol ile Gökçe, İshak ve Çolak Mahallelerinde devam eden değişim ve dönüşüm çalışmalarını inceledi. Başkan Bay, 3 mahallenin riskli alan ilan edilmesiyle yüzlerce konutun yapımı için çalışmaların başladığını ifade ederek, çalışmaların kısa sürede biteceğini ve hak sahiplerine teslimin yapılacağını kaydetti.

24 Ocak 2020 depreminde büyük yara alan ve can kaybının yaşandığı Doğanyol ilçesinde, depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edilirken, bazı mahallelerde de çalışmalar da bitme aşamasına geldi. Depremde en fazla hasar Gökçe, İshak ve Çolak Mahallelerine yapılan TOKİ konutları da hak sahiplerine teslimi için gün sayıyor. Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Kaymakam Hüseyin Demirkol ile çalışmaların son noktaya geldiği Gökçe, İshak ve Çolak Mahallerindeki değişim ve dönüşümü yerinde inceledi. Başkan Hakan Bay, 3 mahallede yapılan konutların önümüzdeki günlerde tesliminin yapılacağını ifade etti.

“GÖKÇE, İSHAK VE ÇOLAK MAHALLELERİNDEKİ KONUTLAR BİTME AŞAMASINA GELDİ”

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunana Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “İlçemiz Sivrice merkezli depremde en fazla yara alan ilçeydi. Deprem sonrasında ilçemizde yaraları sarma adına çok hızlı bir şekilde çalışmaları başlattık. Doğanyol ilçe genelinde  450 konut, 130 iş yeri, 80 ahır ve 3 cami yapımına hemen başlandı. Biten konutların teslimini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiştik. Geriye kalan konutların teslimi de kısa süre içerisinde gerçekleşecek. Doğanyol ilçe merkezimin yanı sıra diğer mahallelerdeki konutları da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Gökçe, İshak ve Çolak Mahalleri riskli alan edildi ve biz bu mahalleleri Doğanyol ilçe merkezine alt bir merkez haline getireceğiz. Mahallelerimizde konutların yanında iş yerleri olacak ve buralarda ticari alanlar oluşturacağız. Mahallelerimizi daha modern hale getireceğiz. TOKİ tarafından Gökçe, İshak ve Çolak Mahallesine yapılan konutların teslimi de kısa süre içerisinde yapılacak. Belediye olarak biz de vatandaşımız lehine yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. ” dedi.

“İLÇEMİZ DOĞASINA UYGUN GELİŞECEK”

İlçenin çehresinin değişmesi için ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizen Başkan Bay, “Yaşanan deprem elbette ki bizleri üzdü ama depremi biz ilçemizde fırsata dönüştürmek istiyoruz. İlçe merkezimizin çehresini değiştirme adına gayret sarf ediyoruz. İlçemize daha fazla yatırımın gelmesi için bizler gece gündüz demeden çalışıyoruz. Deprem konutlarının tamamlanması ile birlikte de ilçemiz çok farklı bir ilçe olacak. Hükümetimizin yatırımlarının yanı sıra bizlerin belediye olarak yapacağımız yatırımlarla, ilçemizin kültürel özellikleri bozulmadan, doğasıyla bir bütün halinde gelişecek. Bizler vatandaşımızın yanındayız ve hiçbir zaman onları yalnız bırakmayacağız. Bütün imkanlarımızı ilçe sakinleri için seferber ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sadık SALİK (3 yıl önce)
    orada halk perişan depremin yıkamadığı sağlam evleri zorla yıktılar 2013 2018 2019 da yapılan betondan bir çatlak bile olmayan evleri işyerlerini zorla yıktılar benim geleceğe yönelik ne hayallerle aldığım arsama kafalarına göre temel attılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Sünbül (3 yıl önce)
    Öncelikle bu yazının gerceklik payı çok az bende doğanyolda bir deprem zedeyim ve çadırdayım bir yetkili sesimize kulak versin 1 yılı aşkın süredir deprem olduğu halde 8adet konut teslim edildi küçükbir köyde başkada yok kiminin enkazı yerinde kaldırılmamış kiminin evyerine bir çivi çakılmamış burda insanlar madurken gönüllere su serpen bu paylaşım bizlerinde yüreyini acıtmaktadır bilginiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdettin kayan (3 yıl önce)
    Başta Allah'ın sayesinde cumhur başkanımıza ve millet vekilerimize ve belediye başkanımız hakan baya minnet borçluyuz Doğanyolu Doğanyol yaptılar cumhur başkanı millet vekilleri ve belediye başkanımız olmasaydı Doğanyolun halı nolurdu Allah razı olsun hepisinden
    0
    0
    Yanıtla