SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'a Kemal Sunal Müzesi Kurulacak

0
Güncellendi - 2021-04-20 19:58:27
Doğanyol'a Kemal Sunal Müzesi Kurulacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanyol ilçesine sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın Müzesi ile sanatçının isminin yaşatılacağı kütüphane kurulacak.

Doğanyol Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçe Mahallesi'ne Türk sinemasının gülen yüzü, sanatçı Kemal Sunal adına kütüphane ve Sunal’ın anılarının yaşayacağı müze kurulacak.

Sunal'ın doğduğu mahalleye yapılacak kütüphane ve müze yaklaşık 1000 metrekare alana kurulacak.

Geçmiş dönemlerde belediye hizmet binası olarak kullanılan ve 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Doğanyol Belediyesine devredilen ve bugüne kadar atıl durumda bulunan Gökçe Mahallesi'ndeki bina kütüphane ile müzeye dönüştürülecek.

Kütüphanenin kurulması için Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile proje protokolünü imzaladı.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, projeye kısa süre içinde başlamayı planladıkların belirterek, "Bizim için önemli bir proje. Kütüphanede gençlerimiz hem kitap okuyabilecek hem de ders çalışma ortamı bulabilecek. Gençleri önemsiyoruz ve projelerimizi hayata geçirirken de onları düşünerek yapıyoruz. Kütüphane içerisinde bir de müzemiz olacak. Memleketimizin önemli değeri olan Kemal Sunal'ı burada yaşatacağız. Kemal Sunal isminin ilçemizde yaşaması da bizim için oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Fatih güler (3 yıl önce)
    Bide 30 hanenin nefesini kesen çöpler için de bi projeniz varmı acaba başkan pötürgede çöp atık tesisi kuruldu hala çöplerini doğanyolun tam ortasında sizi saygıyla anıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (3 yıl önce)
    Güzel bir girişim. Ancak; Kemal Sunal sadece ulusal boyutta değil Türkçe konuşulan tüm bölge halklarının bir değeridir. Bu dikkate alınarak bunu karşılayacak birşeyler yapmak gerekir diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla