SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da Hastane ve Lojman İnşaatları Sürüyor

0
Güncellendi - 2020-12-13 05:16:57
Doğanyol'da Hastane ve Lojman İnşaatları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerini de yıkıcı biçimde etkileyen Sivrice merkezli 24 Ocak depremi öncesinde projelendirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem vesilesiyle Doğanyol’u ziyareti sırasında hızlandırılması talimatı verdiği Doğanyol Devlet Hastanesi ve lojmanlarının kaba inşaatının bittiği bildirildi.

2021 yılının sonunda hizmete girecek

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğanyol ziyareti sırasında hızlandırılması talimatı verdiği hastane ve lojmanlarının yapım işi için 28 Şubat 2020 tarihinde ihale yapıldığını, hastane ve lojmanların kaba inşaatının bittiğini belirterek, “Hastanemiz 2021 yılının sonunda Doğanyol halkının hizmetine girecektir” dedi.

Doğanyol Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle, ilçe merkezi ve bağlı köylerine kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti verileceğini ifade eden Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Doğanyol’a gösterdiği yakın ilgi için de teşekkür etti.

10 yataklı olacak

Hastane kapasitesi ve yapısı hakkında da bilgi veren Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, hastanenin 10 yataklı olacağını, bodrum + zemin +1 kat inşaat alanı olmak üzere toplamda 3.143 metrekare mekân büyüklüğüne, yerleşim alanının ise 1.050 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu kaydetti.

Lojman inşaatının bodrum + zemin + 4 kat olarak inşa edildiğini, 225 metrekarelik oturum alanı üzerinde 1.350 metrekare alana yerleşen yapıda, her katta iki daire olmak üzere 8 daire, her dairenin oturumu alanının ise 84 metrekare olduğunu belirtti.

Maliyeti yaklaşık 17 milyon TL

Belediye Başkanı Hakan Bay, hastane ve lojman inşaatının yaklaşık maliyetinin ise 17 milyon TL olduğunu açıkladı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İnşallah dogansehire benzemez çünkü dogansehirde şu anda 3.hastane yapılıyor biri çürük çıktı diğerinin yatak sayısı az dediler bakalim3.hastahaneye ne diyecekler bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çürük hastane 99 yapımı eski kualisyon dönemi .onu geç. Yaklaşık on yıl önce yapılan hastane küçük gelince Vahap küçüğün girişimleri ile şimdiki hastane yapılıyor . Doğanşehir içinde oldukça büyük bir hastane bölge hastanesi gibi. Bazı şehirlerdeki hastanelerden fazla kapasitesi var. Dogansehirde birşey olmuş diye her yerde olacak gibi bir düşünce karalamak yan başka bir düşünce değil. Şimdi her yerde ikişer hastane modası olacak.
    0
    0
    Yanıtla