SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğu Garajı Yeni Yerine Taşınıyor

0
Güncellendi - 2020-09-04 06:05:06
Doğu Garajı Yeni Yerine Taşınıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın doğu bölgesindeki ilçelerin toplu taşıma faaliyetini yapan kooperatif araçlarının konuşlandığı Doğu Garajı, eski İtfaiye Binasının altına taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan planlama ve uygulama sonucu Doğu Garajı, yeni yerinde vatandaşların daha kolay ulaşımlarını yapmalarını sağlayacak.

Çevre yolu üzeri Battalgazi Kavşağındaki İtfaiye binasının alt tarafı, Doğu Garajı için yeniden düzenlendi. Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Pütürge Belediyesi’nden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan ve Pütürge Birliği Kooperatifi temsilcisi Hasan Karakaş, Yıllardır beklediğimiz bir çözüm vardı. O çözümü de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, verdiği talimatla sağladı. İnşallah haftaya çalışmalar tamamlanınca Doğu Garajı yeni yerine gelmiş olacak” dedi. Pütürge, Doğanyol, Sincik, Kale, Baskil’in ulaşımının Doğu Garajından sağlandığını kaydeden Karakaş, “Halkımızın rahat ulaşımı için bu yeni yer en uygun yerdi. Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemizin üst yönetimi ve Doğu Garajının yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğanyol Kooperatif Başkanı ve Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Muhsin Öz de istişareler sonucu Doğu Garajının yeni yere taşınmasının kararlaştırıldığını dile getirerek, “Altyapısıyla, yapılan düzenlemelerle güzel bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar tamamlanınca doğu yönüne giden araçlar artık buradan gidecekler. Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, daire başkanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkan Ahmet Özer, şu açıklamalarda bulundu:

“Doğu istikametindeki ilçelerimizin kullandığı terminal konusu önümüze gelen en büyük problemlerden biriydi. Selahattin Gürkan Başkanımızın talimatı doğrultusunda yer tespiti ile ilgili bir çalışma başlattık. Genel Sekreter Yardımcımız Latif Okyay’la birlikte sahada güzel bir çalışma yaptık. İtfaiye Daire Başkanlığımızın yeni yerine taşınmasıyla burasının çevre yoluna cephesi olan zemin katının kullanımıyla ilgili öneriyi Sayın Başkanımıza iletince onay aldık. Proje çalışmaları yapıldı ve Fen İşleri Dairemiz tarafından ihale yoluyla burasının düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tamamlanma aşamasına gelindi. Kısa sürede burasının tamamlanmasıyla Doğu Garajı için burası çok güzel bir istasyonu olacak. Doğuya hizmet götüren bütün araç sahipleri, burası ile ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler. Hayırlı olsun.”

Çalışmaların tamamlanmasıyla, halen Sancaktar Mezarlığı arkasındaki Doğu Garajı yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

BÜYÜKŞEHİR TRAFİK TAŞINDI..

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü daha etkin faaliyet gösterebilmek için yeni yerine taşındı. 1200 metrekare açık alan 4 bin metreküp de kapalı alandan oluşan yeni yerde Trafik Müdürlüğü birimleri bir araya getirilerek daha kaliteli hizmet sunulmasına imkan sağlandı.

Yeşilyurt İlçesi Bentbaşı Mahallesi Özgür Sokak’taki Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve daha önce Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kullanılan alan, Park Bahçeler Dairesinin yeni yerine taşınması sonrası Ulaşım Hizmetleri Dairesine tahsis edildi. Toplamda 1800 metrekarelik alanın yaklaşık 600 metrekaresine depo yapıldı. Fen İşleri Dairesi bünyesindeki mevcut malzemelerin değerlendirilerek yapımı sağlanan depo, 4 bin 200 metreküplük kapalı alana sahip bulunuyor. Depo, trafik işaret levhaları gibi ulaşım hizmetlerinde kullanılan malzemeler için kullanılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Özer, Trafik Şube Müdürlüğünün yeni yeri hakkında bilgiler vererek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile Belediye üst yönetimimizin takdiriyle yer seçimi yapıldı. Plan ve proje çalışmalarının tamamlanmasıyla düzenleme ve yapım çalışmaları gerçekleştirildi. Depomuzun yapımında kullanılan malzemeler, daha önce başka yerlerde kullanılmış olan ve Fen İşleri Dairemiz bünyesindeki atıl malzemelerdir. Bu malzemeleri değerlendirdik ve tasarruflu bir şekilde depomuz yapılmış oldu. Bu depo, şehrimiz adına Ulaşım Hizmetleri Dairemiz adına fevkalade güzel bir çalışma oldu” açıklamasında bulundu.

Trafik Şube Müdürlüğünün yeni yerinin düzenlenmesi ve eklentilerinin yapılmasında personellerinin özveriyle çalıştığını anlatan Özer, “Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimiz adına güzel hizmetler yapmak kolay olsun” dedi.

Özer, Trafik Şube Müdürlüğü’nün yeni yerinde deponun ile birlikte idari bina ve ihtiyaç duyulan birimlerle ilgili çeşitli eklentilerin yanı sıra uygulama alanı da olduğunu kaydetti. Trafik çizgilerinin boyadan oluşması dolayısıyla erken yıpranmaların önüne geçmek için İnönü Üniversitesindeki akademisyenlerden destek aldıklarını kaydeden Özer, “Yol çizgilerinin daha dayanıklı olmaları için üniversiteden ilgili hocalarımızla istişareler yapıyoruz. İstişareler sonucu farklı uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ana caddelerde yol çizgilerini  çizmeden önce buradaki sahamızda örnek uygulamalar yapıyoruz. Denemelerden sonra yollarda uygulamaya geçiliyor” bilgisini verdi.

Bülten

FOTO: Doğu Garajı olarak düzenenen eski itfaiye merkezi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • HIDIR (3 yıl önce)
    SSK hastahanesinin yerine YEŞİLYURT BELEDİYESİ yapılıyor,haydi hayırlı olsun. Şimdiki MAŞTİ KARŞISINDAKİ yeşilyurt belediyesinin ve YİKOP un kullandığı yere ne yapılacak bilen varsa helâl olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Bunlar da sigmadilar bir yere.Ne doğu garajıymış gardaş,
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (3 yıl önce)
    Bunu da Malatyada gördük. Niye bütün garajlar aynı yerde olamıyor acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Köylüler için eziyet bu garaj yeri. Artık yeter, çarşıya yakın bir yer olsaydı ne olurdu. Eski yer gayet iyiydi. Yeni garaj yerleri insanlara eziyetten başka bir şey değil. Peki bu yatırımlar yapılırken hiç mi düşünülmedi. Mahalle içinde garaj mı olur. Malatya ya köyünden gelen bir kişinin muhtemelen çarşıda devlet dairelerinde işi vardır. Nasıl bu garaja gidecek nasıl gelecek. Taksi ile mi. Vatandaşın taksiye verecek parası var mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    yazık günah ya 50 tane doğu garajı yapıldı yine olmadı yimpaşın yanına yapıldı şimdi atıl durumda var mezarlığın oraya yapıldı aynı eski halin yanına yapıldı şimdide tekrardan büyükşehir belediye başkanı oralı sözü geçen vekiller oralı olunca öyle oluyor demekki..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Siyasette poturge Doğanyol kale esittir Darende Akçadağ Kuluncak Hekimhan Doğanşehir Yazıhan arapgir arguvan demektir onun için sürekli Doğu garajı taşınır Doğanşehir bu ilin en büyük ilçesidir 1970 yıllarda vekillik yapan Mehmet delikaya dışında bir vekil dahi cikaramamistir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Yazik gunah degil mi bu yapilan israf degil mi? Allah sizi islah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Şu malatyada bir garaj sevdasıdır gidiyor 30 senedir sığamadılar biryere siyasilerde iş yapıyormuş gibi gündemde tutuyorlar malatyanın bütün trafik sorunlarını halletti ler sıra garajda haydı hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    Elazıg doguda degilmi nicin yok anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    Memlekete yaptığın Doğu Garajı kadar bina yapsaydınız bir Malatya daha olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sürekli Doğu garajı bari kapalı çarşının üstüne taşıyın şu andaki yeni köy garaji ve arapgir garajindan memmun olan varmı hiç olmazsa araları 500 metre olan iki garajdan birini kapatın böyle küçük işlerle uğraşmaya devam Malatyam .
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Yazık günah bu kaçıncı doğu garajı...
    0
    0
    Yanıtla