SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kemal Sunal'ın Doğum Gününde Anı Odasına Yoğun İlgi

0
Güncellendi - 2019-11-13 05:41:57
Kemal Sunal'ın Doğum Gününde Anı Odasına Yoğun İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'ndaki kültürevinde bulunan anı odası, kendisinin 11 Kasım olarak ifade ettiği doğum günü dolayısıyla yoğun ilgi gördü.

Sokak içerisinde kent mimarisine uygun inşa edilen kültürevinde ziyaretçileri, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın "Hababam Sınıfı" filmindeki görüntüsüyle oluşturulan bal mumu heykeli karşılıyor.

Ziyaretçiler, anı odasında Sunal'ın balmumu heykelinin yanı sıra filmlerdeki repliklerini dinleme ve film afişlerini inceleme fırsatı buluyor.

Ziyaretçilerden Sevil İncekara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'da böyle bir anı odasının bulunması dolayısıyla sevindiklerini ve ailesini buraya getirdiğini belirtti.

Heykeli çok beğendiğini aktaran İncekara, "Annem ilk gördüğünde gerçek olduğunu düşündü ve 'Sadece içinde canı yok' dedi. Kemal Sunal bizim sanatçımız, Yeşilçam filmleriyle bizden biri. Kemal Sunal'ı çok severdim. Güldüren, güldürürken dönemin özellikleriyle ilgili de düşündüren biriydi. Hepsini çok severdik." dedi.

İbrahim Kırkgöz ise Kemal Sunal'ı sevdiğini ve çocukluğunun filmlerini izleyerek geçtiğini aktararak, şunları söyledi:

"Gerçekten sevdiğimiz, gülerek izlediğimiz bir sanatçı. Malatya halkı olarak Kemal Sunal'ı seviyoruz. Bugün de özellikle doğum günü vesilesiyle müzeyi ziyaret ettim. Kendisinin boşluğu Türk sinemasında son zamanlarda bayağı hissedilmeye başladı. Gelecek nesillere Kemal Sunal'ın kişiliği olsun, karakteri olsun bence aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Hemşehrimiz olması vesilesiyle müzeyi sık sık ziyaret ediyoruz."

"ASLEN 10 KASIM DOĞUMLUYUM AMA.."

56 yaşındayken 3 Temmuz 2000'de aramızdan ayrılan usta oyuncu Kemal Sunal, “Aslen 10 Kasım doğumluyum ama Atam’ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem; 11 Kasım doğum günümdür” demişti.

Sunal’ın doğum günü o nedenle 11 Kasım’da kutlanıyor.

YENİ MALATYASPOR'DAN KUTLAMA

Bu arada, Yeni Malatyaspor Kulübü de, sosyal medya hesabında Kemal Sunal'ın doğum yıldönümünü, '"İyi ki bu ülke tanıdı seni büyük usta.. Doğum günün kutlu olsun.. Özlemle"' mesajı ve  özel hazırlanan bir görselle (üstte) kutladı.

KEMAL SUNAL..

Ailesi 1940'lı yılların başında Malatya'nın Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesi'nden  (beldesi) İstanbul'a göç etmiş olan Ali Kemal Sunal 11 Kasım 1944’te İstanbul’da Küçükpazar semtinde doğdu. Babası emekli Mustafa Sunal, annesi Saime Sunal’dır. Cemil ve Cengiz isminde iki kardeşi vardır. İlkokulu Mimar Sinan İlkokul’nda okudu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde yüksek eğitimine başladı. öğrenimi sırasında Emayetaş Fabrikası’nda çalışmış, ayrıca elektrikçide çıraklık yapmıştır. Vefa Lisesi’ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır’ın, sanatçıyı Müşfik Kenter ile tanıştırmasının, Kemal Sunal’ın kariyerinde önemli yeri vardır.

Sanat hayatı Vefa Lisesi’ndeki “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı. İlk kez Kenterler Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak çalıştıktan sonra uzun süre Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda, kısa süre Ayfer Feray Tiyatrosu’nda, son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev aldı. Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda oynadığı bir oyunda Ertem Eğilmez tarafından çok beğenildi ve böylece beyaz perdeye transfer oldu. İlk rolünü 1972 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği Tatlı Dillim adlı filmde uzun boyundan dolayı basketbolcu olarak aldı. Bunun ardından Ertem Eğilmez’in yönettiği kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.

Kemal Sunal kendi ağzından, ilk yıllarını ve komediye yönelişini şu sözlerle dile getiriyor;“Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosu’ndaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum; ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti. Bildiğiniz gibi o gün bugündür insanları güldürmeyi seviyorum.”

Türk sinemasında başta Hababam Sınıfı serisindeki İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7’den 77’ye herkesin sevgisini kazandı. İnek Şaban’ın sevilmesi ile birlikte Kemal Sunal, çok sayıda filmde “Şaban” adlı karakteri canlandırmıştır.

Sanat yaşamı boyunca 82 filmde oynayan sanatçının rol aldığı "Hababam Sınıfı", "Süt Kardeşler", "Tosun Paşa", "Salako", "Köyden İndim Şehire", "Çöpçüler Kralı" başta olmak üzere filmleri Türk sinemasının en çok izlenenleri arasında yer aldı.

AA- malatyahaber.com- sozcu.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Türkiye'nin üç komedi starinin ikisi Malatyalı biri Rahmetli Kemal Sunal diğeri hamal vahabin oğlu tastepeli melekbaba ilkokulu mezunu İlyas Salman ,bilmiyorum ama temennim o merkezde İlyas salmanada yer verilmesi siyasi görüşlerine katiliriz katilmayiz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Yıldırım (4 yıl önce)
    Önceki dönemin kültür müdürlüğü ekibinin,Ertan Mumcunun eserleri.Fotoğraf makinası müzesi,Kültür evi,içindeki Ahmet kaya Kemal sunal,ahşap oyuncak müzesi,sanat galerisi,radyo müzesi.Ödül alan bu kompleksde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla