SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktor Cinayetine Tepki

0
Güncellendi - 2018-10-05 05:07:08
Doktor Cinayetine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

  • İstanbul'da bir doktorun silahlı saldırı sonucu öldürülmesine Malatya'daki doktorlardan tepki geldi

Malatya Tabip Odası yönetimi ve üyeleri ile İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli, İstanbul'da silahlı saldırı sonucu bir doktorun öldürülmesine tepki gösterdiler.

TABİP ODASI TEPKİSİ..

Malatya Tabip odası yöneticileri ile üyeler, saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman'ı anmak ve sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi başhekimlik katında bir araya geldi.

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, bir meslektaşlarını daha silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Meslektaşlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve bütün sağlık camiasına başsağlığı dileyen Karaaslan, şöyle devam etti:

"Uzun zamandır var olan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet son zamanlarda zirve yapmıştır. Bu tür saldırılar özveri ile çalışan değerli hekimlerimizin mesleki aşkını ciddi olarak yaralamaktadır. Eminiz ki bu durum kamu vicdanını da rahatsız etmektedir. Üzülerek ifade edebiliriz ki can güvenliği sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Hekimlerimizin hastalara yaklaşımındaki en temel ilkesi önce zarar vermemektir. Bu alanda yapılan çalışmalar elbette var ancak tekrarlayan olaylar da gösteriyor ki tutukluluk ile yargılanmak başta olmak üzere ivedilikle ceza alt limitlerinin artırılması gerekmektedir. Ayrıca yoğun bakım, acil servis ve kliniklerde gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılması, fiziki güvenlik önlemlerinin alınması zaruret halini almıştır."

Malatya Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli de yaptığı yazılı açıklamada, Fikret Hacıosman'a yapılan saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden doktora Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına ise başsağlığı diledi.

Bentli, "Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa veren ellere karşı yapılan her türlü şiddet asla kabul edilebilir değildir. Şiddetin savunulabilir bir yanı olamaz. Sağlık çalışanları başta olmak üzere her insana yönelik şiddet ve saldırıyı, buna ortam yaratanları ve faillerini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN TEPKİSİ..

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli, İstanbul'da hastası olan bir şahsın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Fikret Hacıosman'a yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Bentli, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"2 Ekim 2018 tarihinde menfur bir silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman tüm çabalara rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum.

Sağlık Bakanımız:  ‘’Meslektaşlarımızın güvenli bir ortamda hizmet vermelerini sağlayacak, şiddeti caydıracak ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını temin edecek düzenlemelerin TBMM’nin öncelikli gündemi ve Bakanlık olarak bu konunun etkin takipçisi olacaklarını ‘’ ifade etmiştir”

Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa veren ellere karşı yapılan her türlü şiddet asla kabul edilebilir değildir. Şiddetin savunulabilir bir yanı olamaz. Sağlık çalışanları başta olmak üzere her insana yönelik şiddet ve saldırıyı, buna ortam yaratanları ve faillerini kınıyoruz."

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • bayram akdemir (5 yıl önce)
    Adı Araştırma hastanesi... Düşte gör....Hele birde paralı okuyarak diploma almış bir doktora tedavi olacaksan...Bekle gör...
    0
    0
    Yanıtla
  • Amenna (5 yıl önce)
    Benim annem kanser hastasıydı kemoterapi aldı enfeksiyon kapmıştı araştırmanın aciline gittik ön kabulde doktor baktı sizi içeri alalım dedi 3 kere içeri doktora söyledi beklesinler demiş sonra doktor ben 3 kere girdim beklesinler yer yok diyor dedi istersen Bide sen gir konuş dedi doktor girdim içeri doktora Durumu izah ettim ilk şeyi bekliycek yer yok ben o kadar çaresizdim ki ağladım yalvardım çaresizim hocam sandelyeylede olsa alayım bakın dedim bekleyecek sonra dikkat ettim tanıdığı olan varsa bi telefon hemen içeri alıyorlar yine bir defasında annemin hastalığından dolayı karnı şişiyor acile gittik saat14 gibi baktılar genel cerrah karında ki sıvıyı alır dediler genel cerrahı aradılar saat 20 ye kadar bekledik gelmedi bize siz gidin pazartesi gelirsiniz dediler ağlaya ağlaya eve geldim çaresiz kardeşim ms hastası salı günleri ms günleri biz perşembe gittik neymiş salı günü gelin ben kanun mu dedim sırayı ver dedim öyle diyince sekreter doktoru aradı acil hasta var dedi korkusundan aldık sırayı girdik doktor hemen tepki acil hasta siz misiniz yoo dedik siz sekreterleri nasıl korkutmuşsanız biz sıramızı istedik Onlarda acil diye sizi aradılar bana bişey diyemedi Dosya almaya gönderdi beni ben gidince Kardeşime birsürü şey söylemiş ben Size mecbur değilim siz bana mecbursunuz vs. Bi geldim kız elden ayaktan düşmüş yürüyemiyor şikayet ettim doktoru sonuç sıfır bi yanlış anlaşılma dayım 32 senedir yatalak belden aşağısı tutmuyor bir doktor ameliyatta sinirini kesti çok çaresizlik yaşadım şu doktorlar Bide empati yapabilse vicdan sahibi olabilse hastanın çaresizliğini bi göre bilse lütfen doktorlarım çaresiz insanların canını yakmayın ben bu olayların her seferinde Allaha havale ettim ama ben Size dua etmek isterdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Saglıkçı (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Bir saglikci olarak karşıdaki durduk yere tavır alınca inşallah senin cocugunda saglikci olur diye dua ediyorum en güzel cevap bu ülkede saglikci olacaksın her türlü sıkıntı yı görmek için
    0
    0
    Yanıtla
  • ayilmaz (5 yıl önce)
    Yakın bir gelecekte ülkede hekim bulunmayacak.şuan millet işe sınavsız alındığı için tercih ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (5 yıl önce)
    Bu memleketin basarılı evlatlarını vurun,öldürun bakalım.Elleriniz kırılsın.Gidin Kanadaya,Ingiltereye acilde 2 -3 saat bekleyebilirsiniz.Kimsenin gıkı çıkamaz ama bizde hasta 5 dakika bekleyince acilin kapısıni kırabiliyor.Yaptırım yok,cezalar yetersiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok iki gün bekliyorlar, adı üstünde acil elbette en kısa sürede bakacaklar.Doktorların birçoğu burnundan kıl aldırmıyor ,soru sormaya gelmiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş marsta yaşıyor herhalde sen hiç hasta oldun mu ateşin varken ağrıların varken kıvrım kıvrınmadın hiç bu şekilde acile gitmedin bir soru Acil hasta ne demek???
    0
    0
    Yanıtla