SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dolduruşa Gelip Farklı Algılar Yaratmayalım'

0
Güncellendi - 2020-12-17 06:30:38
'Dolduruşa Gelip Farklı Algılar Yaratmayalım'
A- A+ PAYLAŞ

"BİR ARKADAŞIMIZ EYLEM GERÇEKLEŞTİRMİŞ.." Hizmet İş  Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesi sonrasında işçilerin kazanımları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Üyelerinin mesaiden, sosyal haklarına kadar her türlü haklarını koruduklarını ifade eden Geleri, “Büyükşehir Belediyemiz ile 14 Kasım’da yaptığımız sözleşme, tüm üye personellerin maaş ve sosyal haklarına yansıdı.” dedi.

Yapılan sözleşmeyle işçilerin maaş ve sosyal haklarında ciddi iyileştirmeler yapıldığını belirten Bünyamin Geleri, “Büyükşehir Belediyesi ile sendikamız arasında ayın 14’ü itibariyle bir toplu sözleşmemiz gerçekleşti. Toplu sözleşmemiz yaklaşık 2 ay boyunca ciddi müzakerelerle işçi arkadaşlarımızın kazanımı noktasında bu ay verilen maaşlarla sonuçlandı. Büyükşehir Belediyemizde yaklaşık 6 tane grup var. Yani herkesin yaptığı işin niteliğine göre yevmiye grupları var, bu gruplarla alakalı biz tüm çalışan arkadaşlarımızın hepsine sendikanın kazanımları noktasında ellerine net ne kadar para geçeceğini bizzat kendilerinin cep telefonlarına bilgilendirme mesajları atarak bu konuda ciddi bir bilgilendirme yaptık. Tabi bu ay itibariyle bu arkadaşlarımız tarihte ilk kez Büyükşehir Belediyesinde, KYK ile beraber 2200 arkadaşımız sendika sözleşmesine kavuşup kazanımlarının bu ayki maaşlarına yansımasını gerçekleştirdik.

Tabi bu yansımada, bazı hesaplamalar noktasında çalışan işçi arkadaşlarımızın kafasında ciddi soru işaretleri oldu. Ben özelliklede bu soru işaretlerini arkadaşlarımız kafasından silmek ve cevap vermek için bugün burada bu röportajı yapma ihtiyacı duyduk. Dolayısıyla bugün ilk ay uygulanan toplu sözleşmemizin Büyükşehirde çalışan arkadaşlarımıza kazanımları hak olarak verildi. Başlangıç Olarak bizim TİS sözleşmesinde yakacak yardımı, öğrenci yardımı ve kırtasiye yardımı adı altında bayram harçlığıyla beraber birleştirilmiş sosyal haklar dediğimiz bölümde arkadaşlarımızın her ay düzenli bir şekilde net 200 TL olan paralarını ilgili bir marketten alışveriş yapmaları için, mutfak giderlerini karşılanması için alışveriş çeki olarak kendilerine bu ay, hatta geriye dönük 5 aylık yani bunun bedeli olan 1000 TL Aralık ayının 16’sından itibaren marketlere gitmeye başladılar.

Bu arkadaşlarımız için yıllardır alamadıkları sendika ve işveren toplu sözleşmesinde ciddi bir kazanımdır ve tabi arkadaşlarımızda bunun farkındadır ve bundan dolayı da biz arkadaşlarımız memnuniyetlerini çok ciddi bir şekilde geri aldık. Dolayısıyla şayet biz bu kazanımı arkadaşlarımızın maaşına direk 200 TL para olarak yansıtmış olsaydık bu 200 TL den vergi kesilecekti. Vergi kesilmesi noktasında bu arkadaşlarımızın net eline 140 TL gibi bir rakam geçecekti. Nihayetinde para olarak verdiğimizde yine o parayı farklı marketlerde mutfak alışverişi olarak kullanılacaklardı. Bizim bu arkadaşlarımızın ücret zammı noktasında kendi brüt ücretlerine yüzde 13 zam yapıldı. Onunla beraber 30 TL çocuk yardımı, 40 TL’ye çıktı, yemek yardımı 11 TL’den 13 TL ye çıktı. İkramiyeler, 5 er 5 er 10 olarak verilirken bu yevmiyeler 20 ye yani 2 katına çıkardık. Biz aldığımız tüm sosyal hakları 12 eşit parçaya bölerek arkadaşlarımızın tüm kazanımlarını her ay maaşlarına yansıması için bir protokol imzaladık ve bunu toplu sözleşmeye yansıttık.

Dolayısıyla 1. gruptaki arkadaşlarımız tüm sosyal hakları ve gıda fişleri dahil 560 TL, 2. gruptaki arkadaşımız 570 TL, diğer gruptaki arkadaşlarımız 600, 630 ve 650 TL şekilde devam ederek biz kendilerine zaten birebir bu şekilde ciddi bir bilgilendirme mesajı attık. Dolayısıyla arkadaşlarımız bana şöyle bir dönüş yaptılar, Sayın Başkanım bu ay maaşımı aldım, fakat maaşımda bu farkı göremedim. Tabi bizde yapmış olduğumuz incelemelerde ortaya şöyle bir tablo çıktı. Şunun altını çiziyorum özellikle arkadaşlarımız bunu dikkatlice dinlesinler. Arkadaşlarımız bize bu soruyu sorarken şunu ifade ettiler; biz geçen ay şu kadar maaş aldık, bu ay toplu sözleşmeden sözleşmenin farkını göremedik ve bunu alamadık.

Ekim ayı bilindiği gibi 31 gün. 31 gün olduğu için maaşımızdan bir yevmiye bu ay eksik aldık. Dolayısıyla 29 Ekimde yaklaşık sahada çalışan zabıta, park bahçe, yol alt yapı, mezarlıklar, itfaiye gibi diğer birimlere 29 Ekim bayramında sürekli çalıştıkları için bu arkadaşlarımıza 29 Ekim bayram çalışması yazıldı. Bir bayram çalışmasının karşılığı 2 yevmiye olduğu için ve ekim ayı 31 gün olduğu için 3 yevmiye yaptığı için Kasım ayında 3 yevmiye eksik aldılar. 3 yevmiyenin parasal karşılığı birinci grupta yaklaşık brüt 400 TL gibi bir rakam. Dolayısıyla 400 TL geçen aydan fazla alındığı için ve Kasım ayı 30 gün olduğu için 1 yevmiye eksik aldık. Kasım ayında bayram olmadığı için 2 yevmiye eksik aldık, toplamda 3 yevmiye. Bir eksiklik daha var onu da hatırlatmak istiyorum; bilindiği gibi matrahlar yani işçi arkadaşlarımızın Maliye matrahı 22 binin üzerine çıkınca yüzde 20 vergi dilimine giriyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız ekim ayında kısıtlı vergi dilimine girdiler ama kasım ayının maaşında yüzde 20 tam vergi dilimine girdikleri için bu arkadaşlarımızın bu ay maaşlarından yaklaşık 130 ile 150 tl arasında da vergi kesintisi oldu. Dolayısıyla bizim gerçekten de Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz Toplu sözleşmede bunun yansımasını vergi ayı ve fazla mesai, günlerin bir gün eksik yani Kasım ayının 30 gün olmasından dolayı bu yansımayı maaşlarında göremediler. Bu konuda bana telefonla ulaşan arkadaşlar olduğu için bunu açıklamak istedim.

Bu konuyla alakalı bir arkadaşımız Büyükşehir Belediyesinde bir eylem gerçekleştirmiş. Bu arkadaşımız bizim üyemiz. Hangi psikolojiyle bu eylemi gerçekleştirdiğini bizde bilmiyoruz. Keşke bu olay yaşanmasaydı, bu olay olmasaydı. Arkadaşlarımızın hepsi bizim kardeşimiz, Büyükşehir Belediyesinin çalışanı. Arkadaşımız hangi psikolojiyle böyle bir eylemi gerçekleştirdi, bunlardan mı bahsetmeye çalıştı bunları tam anlamış değiliz ama arkadaşımız 2 bin 200 çalışan arkadaşlarımızdan birisi. Bahsettiğim üzere Toplu Sözleşmemizden eylemi gerçekleştiren arkadaşımızda herkes gibi yararlanmış oldu. Yaptığımız Toplu Sözleşmenin aslında arkadaşlarımıza ciddi yansıması Ocak ayı maaşını Şubat ayında alacakları için yüzde 15 vergi ile çok net görecekler. Ben arkadaşlarımızın bu konuda sabırlı olmasını diliyorum.

Eskiden doğru dürüst sendikal haklarımız olmadığından dolayı gıda fişimiz olmuyordu, yemeğin üzerine zam alamıyorduk, ikramiyemiz beş beş on yevmiye veriliyordu şimdi 20 yevmiye almaya başladık. bu bizim için sendikal hareket için bir adım, bir temel attık. Biz şunu rica ediyoruz; bu temelin birinci katını, ikinci katını, üçüncü katını inşa ederek inşallah sendikanın ve arkadaşlarımın ciddi kazanımlarını biz bu temelin üzerine koyarak o temeli inşallah güzel bir binaya çevirip arkadaşlarımızın haklarını hukuklarını sendikal anlamda sonuna kadar koruyacağımızı hep beraber bende arkadaşlarımızın adına taahhüt ediyorum. Bu saatten sonra çok açık ve net söylüyorum; sendikal kazanımlar noktasında bir liramız işveren tarafından kesinlikle hak ettiğimiz hiçbir şeyin verilmeme gibi bir lüksü yok artık. Çünkü yaptığımız Toplu Sözleşmeye işveren taraf olarak altına imza attı, sendika olarak üyelerimizin adına biz Toplu Sözleşmenin altına imza attık. Şöyle bir algı lütfen yaratılmasın; biz bunları aldık ama mesaimizi alamayız.

Çok açık ve net söylüyorum; mesaili çalışan arkadaşlarımız bundan sonra sendikanın takibiyle çalışan tüm arkadaşlarımız mesailerini alacaklar. Tabii ki biz mesaili çalışmayan arkadaşlara mesai verilmesini istemiyoruz ama çalışan arkadaşın hakkının kesinlikle verilmesi noktasında ben kefilim. Bunu da sonuna kadar takip edeceğim. Bununda taahhüdünü veriyorum. Çünkü biz çalışıyorsak bu parayı çocuklarımıza ekmek olarak götüreceğiz. Bizim amacımız sendika olarak eve götürdüğümüz bir ekmeği iki ekmek yapmak. Onun için şunu taraf olarak söylemek istiyorum; ben üyelerimizin vekiliyim. Bu konuda akıllara hangi soru geliyorsa, hangi sıkıntılar varsa benim telefonum 24 saat açık, sendikamızın kapısı sonuna kadar açık. Biz üyelerimiz tarafından, vekilleri olarak sahadaki tüm çalışma ve haklarını korumayla mükellef olan bir sendikayız. Bunu da sonuna kadar takip edeceğim ve bununda taahhüdünü veriyorum. Ben 12-13 yıldır sendika başkanıyım ve bu işi ciddi profesyonel yapan biriyim üyelerimizden ricam kendi akıllarını başkalarının akıllarına kiraya vermesinler. Herkes çocuk sahibi.

Kimsenin dolduruşuna gelip, farklı algılarına dayanıp sendikanıza, iş yerinize, amirlere, müdürlere farklı bir algıyla yaklaşıp farklı farklı algılar lütfen yaratmayalım. Bir problem varsa benim yanıma gelin. Bir problem varsa daire müdürlerine söyleyin. Eğer sizi dinlemiyorlarsa bana gelin, ben her konuda her türlü yanınızdayım. Hukuken de her konuda da yanınızdayım. Size açıkça taahhüt ediyorum. Bundan dolayı lütfen bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyen kişiler var, amacı farklı olan şeyler var. Biz bağdan üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek istemiyoruz. Bunu ben içtenlikle söylüyorum. Toplu Sözleşmemiz bu ay uygulandı bu saatten sonra üyelerimizin hakkını ben sonuna kadar savunacağım. Bunun da hesabını gelip üyelerimiz bana sorsun” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • gokhan (3 yıl önce)
    bünyamin bey doğruları neden işçi kardeşlerimizden saklıyorsun başkan beyle tv karşısında sayın başkan canlı yayında % 20 zam yaptığını söyledi sende onayladın bu gün hesaplıyorum 4 den fazla vermemişsiniz sen dürüst ol bu ilk değil sonda olmayacak gibi sen başkanın hakkını mı savunuyorsun yoksam sırtında geçindiğin işçinin mi bakıyorum pandemi adı altında bu işçilerin her ay 20 gün sgk kesiyorsun yemek parasını kesiyorsun sosyal haklarını kesiyorsunuz ama işçi arkadaşları tam ay çalıştırıyorsunuz çıkmış dolduruşa geldi diyorsun kimki bunları biliyorsa susuyorsa ALLAH Belasını versin ben yalan söylüyorsam benimde belamı versin bak sana şunuda söyleyeyim işçiler şimdiden anlaştılar toplu istifa edecekler senin sendikanda çıkıyorsun burada birde işçiyi karalıyorsun başkanlar çıkıyor canlı yayında yüzde 20 yaptık birisi diyor yüzde 30 yaptık sende yanlarında oturmuş kameraya gülümsüyorsun bu kayıtlar mevcut dersen sanada göndere bilirim ANKARA yakındır sizi görecek elbete
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    bizi satin sendika başkanı 20 ikramiye dedin millete 10 günü zaten vardı öğrenim parası vermişlerdi onu kaldirdi yakacak parasi vardi onu kaldirdi Ahmet çakir bu yana yuzdeler düşürmeye devam ediliyor fabrika lar bile kısa çalışma ödeneğini uygulama Scan Malatya Büyükşehir Belediyesi neden uyguluyor acaba ve sendikalı haklarımızı geriye dönük almamız mümkün görünmüyor sigorta larımız 6 aydır kesik yatırıyor Ben niye 6 ay daha fazla çalışıp öyle emekli olayım gelip millete hakkınızı savunamıyorum vermiyorlar deyip milleti galeyana getirip çıkıp medyada da sizin keyfiniz benim bana geleceksiniz bileceği savunman çok yanlış yüzde yirmi zam dedin millete O yüzden 20 değil 100 de ona denk geliyor Biz zaten her zaman mağdur olduk baksana intihar eden adam bile özür dilemek zorunda kaldı Başkan haklı demek zorunda kaldı ama ahiret aleminde kimse geri adım atmaz millete gaza getir sonra satan sendika başkanı Senin yapacağın Siyasette bu kadar olur sana ne sunuluyor bilmiyorum bizim gümeleri neden kestiğin para sana helal olmaz Onu iyi bil Hem bize gelip diyeceksin ki belediye böyle böyle yapıyor bizlerin gazete getireceksin çıkıp medyada da ayrı konuşacaksın Mertoğlu Mert tabi belediye çalışanından sendika başkanı olur mu Allah'tan ölüm var yoksa sizin gibilere güç mü yeter hepinizi Allah'a havale ediyorum Yalanın dolanın olmadığı tek yer ahiret aleminde hepinizin yakasına yapışacak insanlardan korkun ahiret en kısa çalışma ödeneği tam bir mağduriyet tam bu Zillet ve bu milleti AK Parti'den nefret ettirecek bir çalışmadır tez zamanda vazgeçin Ölüm Var Ölüm Bünyamin gelirli �smail Nacar ve diğerleri
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    personel dolduruşa gelmiyor farklı algılar yaratmıyor zorla sendikaya üye edildi ve hakları savunulmadı yavaş yavaş ayaklanmaya başlanıldı şimdi sen düşün bünyamin
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğçe (3 yıl önce)
    Açıklamasının sonunda "Bunu ben içtenlikle söylüyorum. Toplu Sözleşmemiz bu ay uygulandı bu saatten sonra üyelerimizin hakkını ben sonuna kadar savunacağım. Bunun da hesabını gelip üyelerimiz bana sorsun” demiş neden bu saatten sonra savunuyorsun sayın geleli neredeydin sözleşme imzalanırken boş laf bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Helal olsun Bünyamin Başkan... Malatya Belediye tarihinde ilk defa taşeronları toplu sözleşmeye kavuşturdun. Khk lılar kadro nimetlerinden faydalanmaya başladılar. Bu gerçekten büyük bir adım. Seni takdir etmemek mümkün değil. Eline, yüreğine, emeğine sağlık.. fitnecilere kulak asma sen dik durmaya devam et .. Allah doğrunun yardımcısıdır. .
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Sen namuslu , ahlaklı ,inançlı bir adamsan çık ne kadar maaş aldığını kamuoyuna açıkla.....
    0
    0
    Yanıtla
  • fikret (3 yıl önce)
    Bu şekilde kimse senin sendikanda kalmaz Sayın Sendika yöneticisi. 10 günlük tediye zaten senin sözleşmeden önce vardı. Ama sen ne yaptın, yeni sözleşmede ki 20 günlük tediyenin tamamını artış olarak gösterdin. Tediye artışı sadece 10 günlük, onuda sen kesiyorsun zaten. Hesap kitap bilmiyorsun, Allah korkusunuda bilmiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldız (3 yıl önce)
    Hepsinin tek derdi kpersonelden nasıl ne kadar kısarız.. Tamamen personele zulüm etme odaklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyor hepsi.. PersoneliNi zorla üyesi yaptığı sendikanında bi farkı yok .. Haram zıkkım olsun ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer (3 yıl önce)
    Ne güzel dünya sendika geriye dönük hakları alırken kendi aidatını tam kesiyor işçinin farkını yatırmaya gelince belediye siz kısa çalışmadan yararlanıyorsunuz 12 gün üzerinden fark alacaksınız diyor ne yazık ki işçiler 30 gün çalışıyor adı kısa çalışma bu kul hakkıdır bu hakkı vermeyende almaya uğraşmayanda sessiz kalanda kul hakkı yiyordur.Hepsine hakkımı haram ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Dün, belediye açıklamasında intihar girişiminde bulunan kişi için "ısrarlara rağmen sendikaya üye olmamıştır, parası ondan az yatmış" gibi bir açıklama yapmıştı. Bugün sendika diyor ki, "o işçi bizim üyemiz". Valla iki kurumdan biri YALAN söylemiş oluyor o zaman, haksız mıyım? Kaldı ki, her işçinin idrakinde olduğu yevmiye meselesinin 29 Ekim, Kasım, ay 31 çekti 30 çekti gibi açıklanması işçinin aklına hakarettir. Ama neden açıklıyorlar ben size söyleyeyim: İşçilere bordroları, kanuni olarak verilmek zorunda olmasına rağmen, verilmiyor. Bakın altını çiziyorum, istisna birimler varsa bilmem ama genel olarak işçiye en doğal hakkı olan BORDROSU VERİLMİYOR. Bordro isteyen insan kaynaklarına yönlendiriliyor. Orada da hayırdır, neden istiyorsun deniyor. Bu usulsüzlüktür. Kanunsuzluktur. Nerede bu devlet? Bir diğer husus, sendika başkanı demiş ki, yav işte vergi dilimi falan... Sen sendika olaydın da vergi dilimine girmekten oluşan farkı işçine yansıttırmasaydın. Bak bakalım bu ülkede sendikalar senin gibi o kaybı işçiye yansıtmış mı? Başarılı sendikalar o garabet kesintiyi asla yansıtmazlar. İşçi, holding patronu değildir, 3 kuruş paraya iflahı kesilene kadar çalışan emekçi adamdır, Ekim gelince define bulmuş gibi muamele görmemeli, neyin fazla vergisi? O vergi kanunu er geç değişecektir. O malum müteahhit 5'liye milyarlık vergi afları getirilip de gariban asgari ücretliye vergi bindirmek nedir? Peki o yükü sendikalı işçiye yükletmek nedir, neden sendikasın sen o zaman? Belediyenin mi işçinin mi adamısın? Belki niyetin iyidir ama mangal gibi yüreği olmayan, yeri geldiğinde haksızlığa karşı gür sesle işverenlere haykırmayan sendikacılık yapamaz. Olaya bak ya hu! İşçinin biri intihara kalkışmış ve haksızlığa uğradığını haykırmış, sendika başkanı olacak kişi belediye safında yer tutup işçi haksız demeye getirmiş. Sendikacılık tarihine geçer bu açıklamalar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (3 yıl önce)
    Küçükken büyüklerimiz gözlerimize bakardı yalan soyluyor muyuz diye .Şimdi bu adamın gözlerine bakıyorum ben doğru söylemiyorum diye bas bas bağırıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Bünyamin yedi cuceleri oynama...sen işçinin değil.....birilerinin adamısın...istifa et daha fazla kendini rezil etme....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu adam doğruları söylemiyor sade bir örnek verecem bir personelin mesaili özellikle bayram mesaisi almış maaş bordrosunu göstersin bakalım...personel olarak söylüyorum gösteremez...böyle insanlara çok üzülüyorum ailelerinin çocuklarının anne babalarının suratlarına nasıl bakabiliyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Bı zam yapilacaksa devlet yapsa daha iyi olur kesinti yapilacksada devlete gitsin kesinti sendikalar gibi aracı kullanmasalar iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Bu kişi düzenin adamı. İşçinin değil düzenin hakkını savunan bir sendika olamaz. Bu adam işçi sendikasının başında peki kendisi nerenin işçisi ki sendikanın başında?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefer (3 yıl önce)
    Allah bizden malımızın 40 da birini istiyor sendika yıllık kazancının 30 da 1 i aidat olarak alıyor hakkımı helal etmiyorum sen Allah için dediklerine inanıyormusun biz maaş farkımızı bile tam alamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İsimsiz (3 yıl önce)
    Bu sözleşmelerde en büyük karı en büyük payı sendika olarak sen aldın algı yaratan da sensin. Sendika olarak diğer sendikalar 3 te bir 4 te bir keserken sen tutup tamamını alıyorsun maaşımıza yansıyan ücret 200 lira 135 lirada sen kestin maaşımızdan. Eskiden 5+5 ikrami ye alırken şimdi 10+10 demişsin bunu maaşa yansıtıp öldürmüşsün ayrıca yıllık olarak da 12 sini sen kesiyorsun yani yıllık 8 e düşürmüşsün. Bu işçiler önce senin gibi sendika yöneticilere hakkını vermesi lazım. Şimdi algıyı bırak da aldığın aylık aidatı düşür sen milleti kapı kapı gezerek Allah kitap diyip doldurdun en büyük kazığı da sen attın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Başkan herşeyi güzel abartarak kendine özgü matematiğinle anlatmışın ama eskiden aldığımız 10 günlük ikramiyeyi 20 ye çıkardın bununda sendika aydatı adı altında 12 sini kestin kalan 8 yevmiye yani 10 gün olan ikramiyeyi sen 8 yaptın eline sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    3 belediyeden toplam kazancını açıklasana her işçinin sırtından ort. 150 lira para kazanıyorsun diğer sendikalar 3 te bir alırken sen neden tam yövmiye kesiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Diğer sendikalar bir yövmiyenin 3 te 1 ini keserken sen tam yövmiye kesip belediyenin verdiği zammın yarısını cebe indiriyorsun. 3 belediyeden işçiler üzerinden kazandığın ücret 1 milyon TL sını geçmiş durumda. Sen ilk önce sendika ol da insanların yövmiye sinden kestiğin ücreti azalt
    0
    0
    Yanıtla
  • korkma (3 yıl önce)
    haksızlık var ise işçiler bir araya gelip yasal olarak neden haklarını aramıyor...kimden korkuyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekmeğinden
    0
    0
    Yanıtla
  • İşten çıkarılmaktan ekmek parasından olmaktan korkuyor ekmek aslanın ağzında malum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar misali
    0
    0
    Yanıtla
  • dertli malatyalı (3 yıl önce)
    Bünyamin bey roman gibi yazmış maşallah bir söz vardır.Çok mal haramsız,çok laf yalansız olmaz derler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    (Bu laf ortaya) Güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar, güç merkezi değiştikçe döner sonunda fırıldak olurlar.... Çok anlamlı bir söz cümleyi keşfedeni rahmetle yadediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Bünyamin sen o koltuğa nasıl geldin.....şöyle bir on sene geriye gitsene bir...belediye de hangi birimde görevliydin seni oraya kimlerin işine geldiğin için getirldin...bunu da açıkla......
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bunyamin Geleriye çok açık bir soru sormak istiyorum. 2 bini aşkin çalışan personel Allah aşkına tam.zamanlı çalıştırılıp sigortaları 15 gün yatırılıyor mu yatırılmıyor mu? Peki normal full mesai yapan personelin sigortasının her ne sebeple olursa olsun 15 gün yatırlması ve yemek paralarının da 15 gün üzerinden ödenmesi etik mi değil mi? Bunyamin Bey, elinizi varsa vicdanınıza koyun, haklıdan taraf olun, güçlüden değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Olay olmuş her şey 16 aralık itibari ile bune çelişkili bir açıklamadır. Sizin şeffaf olmayan anlaşmalarınız işte böyle dır. Sendika üyesinin her hakkını korur ama sizinkini çözemedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (3 yıl önce)
    Asıl piyango sendikaya vurdu. Sadece Büyükşehir personelinden yapılacak kesintilerle yıllık 3 Milyona yakın para kazanacaklar. Bir de demezler mi, görüşmeler çok çetin geçti diye. Hak savunan adamlara bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Yol ücretleride geriye dönük ödenmiyor.Sözleşme 1 temmuz itibari ile geçerli ama yol ücretleri geçersiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayrunisa (3 yıl önce)
    Diğer kurumlarında tediye leri yükseldi biz 20dedigimizde guluyorlar aynı değişen busey yok ki. Onlar yükselirken biz onların eski haklarına yeni kavuşuyoruz ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumları paylaşın sayın kuruluş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunu paylaşman manidar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziyaaa (3 yıl önce)
    Bünyamin allah için doğru söyle sen bu söylediklerine inanıyor musun
    0
    0
    Yanıtla