SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dört Dörtlük Bir Adalet Sarayı Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2021-11-30 17:21:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya yakışan bir adalet sarayının yapılacağını ifade ederek, “Mevcut adliyemiz 4 farklı mekânda Malatya’ya adalet hizmetlerini veriyor. Toplam 150 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek olması yaklaşık 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak olup, adalet hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak, aynı zamanda vatandaşlara daha uygun imkanlar ile hizmet edilebilecektir.” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez,  Milletvekili Öznur Çalık’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın vekilimiz her daim baromuza olan desteğini vererek, yanımızda olduğunu her zaman bizlere hissettirdi. Siyasi partiler, demokrasinin temel taşıdır. Bizlerde barolar olarak demokrasiyi sonuna kadar yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Demez, Çalık’a Malatya’ya yapılacak olan yeni adliye binası konusundaki emeklerinden dolayı da teşekkür etti.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek, “Baromuza yeni seçilen genç, dinamik ve azimle, kararlılıkla süreci yöneten bir ekibin seçildiğini görüyorum. Çok mutlu oldum. Demokrasi mücadelesinde aday olan bütün arkadaşlarımızı kutluyoruz. Karalama kampanyaları yapmadan, temiz bir yol haritasıyla herkesin sandığa saygı gösterdiği ve sonuca saygı duyduğu bir süreç yaşandı. Bütün adaylara teşekkür ederken, Onur Demez yıllara mazhar emekleriyle, aile fertleriyle ve Malatya sunmuş olduğu katkılarla bizim içinde çok kıymetli bir evladımız, kardeşimiz” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez’in başkanlığı döneminde yeni adliye binasının Malatya’ya kazandırılacağını da ifade ederek, şunları söyledi:

“Baro başkanı seçilir seçilmez hemen Ankara’ya geldi. Kıymetli başkanımızla birlikte Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’ü ziyaret ettik. Adliye binasıyla ilgili taleplerimizi bir kez daha bakanımıza ilettik. Malatya’da yapacağımız adliye binasının kentin 50 yılını kapsayacağını ve sonrasına bile hitap edebilecek büyüklük ve kapasitede olacağını biliyorum. Sayın Bakanımız, 27 bin metrekarelik alana yapılması planlanan adliye binasının Malatya’ya yetersiz olacağını ifade ederek, yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alan olsun denildi. Dolayısıyla da var olan yerimizin yerine yeni bir yer arayışına girdik. Sürecin uzamasındaki en önemli sebeplerden biri yer ve Adalet Bakanlığına devir işlemlerinin uzamasından kaynaklandı. Eski Askeri Hastane’nin daha önceki dönemde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri, sonrasında da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Adalet Bakanlığı’na devri meşakkatli bir süreçti.”

“Dört dörtlük bir Adalet Sarayını kazandıracağız”

Eski Askeri Hastane’nin bulunduğu alana Malatya’nın 50 yılına hizmet edecek bir Adliye Sarayının yapılacağını kaydeden Çalık, “Mevcutta 4 farklı binada hizmet verilmesi vatandaşlara ulaşım ve hizmet alma konusunda büyük ölçüde sorun teşkil ettiği, karışıklıklara sebebiyet verdiği, diğer taraftan ek binalar için ödenen kira ücretleri, mevcut adliye ile birlikte toplam 4 adet binanın fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için yapılan büyük ölçekli harcamalar dikkate alındığında kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımının sağlanması açısından yeni adliye binasının yapımının elzem olduğunu Cumhurbaşkanımızla paylaştık, ve Malatya’nın Adalet Sarayı talebini ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu konuda bizlere destek verdi. Malatya Adalet Sarayı’nın 2022 yılı yatırım programına alınmasını ilettik. Proje aşaması bitmek üzere, çok güzel bir proje oldu. Tamamlandığında da yatırım programı için Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımızla görüşeceğiz. 4 ayrı binanın yerine Malatya’ya yakışacak, adalet hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak, aynı zamanda vatandaşlara daha uygun imkanlar ile hizmet edilebilecek dört dörtlük bir adalet sarayını kazandıracağız.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Binalara karşı özel bir ilgi ve afinite var.İnşaat denince,yeni bina denince akan sular duruyor Neden acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Yapacağınız binanın içine ADALET koymayı unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Adalet'in kendisi yok ki binası olsa neye yarar. Adalet artık bir kadın isminde ibaret.
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    bakalım yeni adliye de kimler yargılanacak kime nasip olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Askeri hastane alelacele niçin yıkıldı. Yıkıcı müteahhit bir an önce parasına kavuşsun diye mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)
    Bir yatırım yapılacaksa bence daha ileri dönük yapılmalı. RAHMETLİ ÖZAL 93 yılında dehasa bir eser dikti. İNANILMAZ kolonlar ile yapılmış.200-300 yıl sağlık hizmeti verebilecek bir inşa olmuş gerçektende. Hele de kamu kurumu ise daha sağlam olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Yeni yapılacak Adliye sarayının yer seçiminin uygun olmadığını düşünüyorum. Çünki, tepeye yapılacak bina çevresinde ticari yapılaşmaya elverişli olmayıp ,istenilen seviyede bulunduğu bölgeye canlılık sağlamayacaktır. Adalet sarayı yakınında, kafe,lokanta,kırtasiye, market gibi işyerlerinin yapılmasına elverişli olacak modern bir kampus olarak duzenlenmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)M.Saim isimli kullanıcı yorumuna
    Mevcut adalet sarayı çevresine çok mu canlılık kazandırmış?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Onemli olan adelet hukuklari adeletli dagitmak binanin mekanin yeri onemli degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Sıkıntı binada değil ki. Adaletin kendisi kayıp ülkede. Adalete inan mi kaldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Dört dörtlük dediklerine göre 2044 te bitecek denek ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiltepeli. (2 yıl önce)
    2,5 Yıldır Askeri Hastaneyi yıktınız hala çivi çakılmadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Önce adaleti sağlayın da binası kalsın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu gidişle 2033 yılına tamamlanır
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Adalet binayla olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)İlhan isimli kullanıcı yorumuna
    ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Vicdan 44 (2 yıl önce)İlhan isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen Adalet mahşerde insanlar kendi adaletini adalet saymasın bu dünya herşeyiyle aldatıcı insanlar ona göre oynuyor adalete gelince bol bol yalan söylüyor RABBİM adaletsizlerden uzak tutsun inşallah!!!
    0
    0
    Yanıtla