SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ 18 Yılda Malatya'da 13 Baraj ve 1 Gölet İnşa Etti

0
Güncellendi - 2021-02-16 00:21:11
DSİ 18 Yılda Malatya'da 13 Baraj ve 1 Gölet İnşa Etti
A- A+ PAYLAŞ

KARAPINAR VE Y.ULUPINAR GÖLET PROJELERİ İHALESİ DE MART'TA.. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya'da son 18 yılda 13 baraj ve 1 gölet inşa etti. Bu arada, Darende Yukarıulupınar ile Hekimhan Karapınar Göleti ve Sulaması proje ihalelerinin Mart ayında yapılacağı açıklandı.

18 YILDA 13 BARAJ..

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmakta.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, son 18 yılda Malatya'da inşa edilen 11 sulama tesisi ile 405 bin 160 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirterek, çiftçilere yıllık 255 milyon lira ilave zirai gelir artışı sağlandığını bildirdi..

18 yılda kente 86 adet tesis ile 2 milyar 717 milyon 350 bin 394 lira yatırım yaptıklarını hatırlatan Yıldız, kente son 18 yılda 13 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini kaydetti.

Yıldız, yapımı devam eden 7 baraj ile 187 bin 790 dekar arazinin daha sulamaya açılacağını aktardı.

Taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 48 taşkın koruma tesisi ile 46 yerleşim yeri ve 4 bin 682 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ifade eden Yıldız, düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak yeraltı barajı inşa çalışmaları kapsamında Malatya'da 1 adet depolama tesisi çalışmalarının tamamlandığı belirtti.

YUKARIULUPINAR VE KARAPINAR GÖLET PROJESİ İHALELERİ..

Bu arada, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Darende Yukarıulupınar Göleti ve Sulaması Proje ihalesinin 9 Mart'ta, ekimhan Hasançelebi Karapınar Göleti ve Sulaması Proje ihalesinin ise 11 Mart'ta yapılacağını duyurdu.

DSİ Bölge Müdürlüğü, proje ihaleleri yapılacak göletlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Malatya Darende Yukarıulupınar Göleti ve Sulaması Proje Yapımı ihalesi 09.03.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir. Malatya Darende Yukarıulupınar Göleti, Malatya ili Darende ilçesi Yukarıulupınar Köyünün 3 kilometre Güneyinde Elmaoğlu Deresi üzerinde yer almaktadır. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde temelden 37,5 metre yüksekliğinde ve 1 milyon 277 bin metreküp depolama kapasitesi ile 2.740 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacaktır. Projelerinin hazırlanması akabinde yatırım programına teklif edilecektir.

Malatya Hekimhan Hasan Çelebi Karapınar Göleti ve Sulaması Proje Yapımı ihalesi 11.03.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir. Malatya Hekimhan Hasan Çelebi Karapınar Göleti, Malatya ili Hekimhan ilçesinin yaklaşık 20 kilometre Kuzeybatısındaki Hasançelebi Köyünün 17 kilometre Kuzeybatısında Karapınar (Büyük) Deresi üzerinde yer almaktadır. Kil çekirdekli Kaya dolgu tipinde temelden 45 metre yüksekliğinde ve 1 milyon 418 bin metreküp depolama kapasitesi ile 3.950 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacaktır. Projelerinin hazırlanması akabinde yatırım programına teklif edilecektir."

Bülten- malatyahaber.com- AA

ARŞİV FOTO: Kapıkaya Barajı

Darende Yukarıulupınar Gölet ve Sulama Alanı

Hekimhan Karapınar Gölet ve Sulama Alanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyali (3 yıl önce)
    Tek derdiniz kaysi mi zaten 2014 ten beri olmuyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Sarıkaya (3 yıl önce)
    Malatya yeşilyurt inek pınarı barajı olacakmı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    arkadaşlar..şunu yapın bunu yapın diyeceğinize ..yapılan barajlar ve göletler malatyanın iklimini değiştiriyor..dsi kafalarına göre baraj ve gölet yapıyor ..çevresel etkisi hesaplanmıyor...farkında mısınız..malatyanın iklimini daha ılıman hale getiriyor..dikkat ederseniz don olayları artıyor..30-40 yıl sonra malatya da kayısı yetişmez haberiniz ola!!!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Akcadag seyherde bir toprak kanal var altinda 90 parca arazi beslenmekte ama bir turlu burayi beton edecek bir muhatap bulamadik dsi der buyuksehir yapacak Buyuksehir ise derki dsi nin gorevi ama ortada kalan ve tarima destek veremeyen bir dunya arazi var bu bolgede ama ne yazikki muhatap yok kimse uzerine almaz o kadar soylememize rahmen her secimde vekillerimiz soz verdi ama nerde verdigi sozu unutan vekiller yine köylü perisan yine koylu madur reisimizde taban is yapar der ama malatyada malesef unutulan kesimler var geneli icin degil bu konusmam sadece seyhler mh ortada kalmis durumda reise layik olamadiniz vekillerimiz verilen sozleri unuttunuz sonuc husran.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman izci (3 yıl önce)
    Hekimhan Karapınar barajı karahalil dercesine mi kurulacaksa akmagara mahallesi arazilerine de yansıyacak mı malatya Sivas karayoluna kadar arazilerin sulanması önemlidarıyeri mezrası İn dere üzerine birgölet ilave edilerek sorun. Çözülebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (3 yıl önce)
    dsı ye tavsıyem yenı temeller atacağınıza yarım kalan göletlerı tamamlayın bır örnek darendenın cınar köyü göletı neden yıllardan berlı tamamlanamıyor ınsahatın yüzde yetmısı tamamlanmısken son üc yıldan berı bu sekılde duruyor sorulduğunda para aktarılmadı denılıyor ama yenı projeler ıcın para bulunabılıyor.lütfen cınar göletının tamamlayın. saygılarımla.hasan cakmak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet İNAN (3 yıl önce)
    Arguvan Ali ağa göleti ne zaman yapılacak
    0
    0
    Yanıtla