SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya 3'üncüsü Engelli Güreşçi Hamza Hedef Büyüttü

0
Güncellendi - 2022-01-09 02:38:47
Dünya 3'üncüsü Engelli Güreşçi Hamza Hedef Büyüttü
A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda gençlerde üçüncülük elde eden 17 yaşındaki Hamza Kurak, bu yıl düzenlenecek olimpiyatlarda şampiyon olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Malatya'da 8 yaşındayken ailesinden habersiz, arkadaşlarının davetiyle güreşe başlayan Hamza Kurak, okullar arası müsabakalarda başarılı olmasının ardından ailesinin onayıyla güreşi sürdürdü.

İki yıl önce Afyonkarahisar'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde eden Kurak, İstanbul'da geçen yıl temmuz ayında düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda gençler grekoromen 63 kilogramda bronz madalya kazandı.

Hamza, bu yıl 1-15 Mayıs'ta Brezilya'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya almak için çalışmalarını sürdürüyor.

7. sınıftayken okullar arası güreş müsabakalarında birinci olunca ailesinin güreşe rıza gösterdiğini ve bu spora devam ettiğini belirten milli sporcu şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonaya hocalarımın desteğiyle hazırlandım. Şu an daha iyi olmak için çalışıyorum, haftada 5 gün antrenman yapıyorum. Hedefim işitme engellilerde olimpiyat şampiyonu olmak. Antrenmanda elimden geleni yapıyorum."

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Mehmet Güzel de Kurak'ın spora başlamasıyla hayatının değiştiğini dile getirdi.

Güreşin artık Hamza'nın bir parçası olduğuna değinen Güzel, "Dünya üçüncüsü olmak herkese nasip olmaz. Engelli kardeşlerimize güreşi tavsiye ediyorum, diğer sporları da yapabilirler. Bakanlığımıza ve il müdürlüğümüze sporculara verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Büyükler Türkiye Şampiyonasına doktor raporuyla katılacak

Antrenör Serdar Özdemir ise, "İşitme engellilerde kentte ilk defa güreşte dünya üçüncüsü çıkardık. Hamza, hem kente hem de ülkemize bir ilki yaşattı. Bizleri gururlandırdı. Antrenmanlara yoğun şekilde devam ediyoruz. 4-6 Şubat'ta Büyükler Türkiye Şampiyonası var. Oraya doktor raporuyla katılacak, kendisi gençler kategorisinde. Bu şampiyonaya yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Antrenman yoğunluğunun müsabaka takvimine göre değişiklik gösterdiğine işaret eden Özdemir, "Hazırlık dönemi, geçiş dönemi, müsabaka dönemi var. Programlar da doğru şekilde ilerliyor. Antrenmanlardaki gelişimi günlük, haftalık ve aylık not alıyoruz. Hedefimiz Hamza'nın olimpiyatlara gitmesi ve şampiyon olması. Umutluyuz, daha istekli şekilde çalışarak, hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız