SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünyayı Gezdi, Şifayı Malatya'da Buldu

0
Güncellendi - 2021-02-20 23:58:48
Dünyayı Gezdi, Şifayı Malatya'da Buldu
A- A+ PAYLAŞ

"OXFORD'DAKİ DOKTORLARIM MALATYA'YI TAVSİYE ETTİ, MALATYA'DA YENİDEN DOĞDUM"..

* - Yemen’de uzun yıllar üst düzey devlet görevlerinde bulunan ve aynı zamanda İngiltere vatandaşı olan Ghaleb Abdullah Musad’a Oxford Üniversitesi hastanelerinde, 6 ay önce karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Önce Oxford’da hastalığını takip eden doktorları, daha sonra Liverpool’daki özel doktorları karaciğer nakli için Musad’a Malatya’daki başarılı karaciğer nakli operasyonlarını anlatarak, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’ne yönlendirdi.

*- Ekonomik durumu ve uluslararası ilişkileri oldukça güçlü olan Ghaleb Abdullah Musad, bir yandan Malatya’yı araştırırken, Japonya, Kore ve Hindistan’a da giderek bu ülkelerdeki karaciğer nakli merkezleriyle görüştü. Hindistan ve Güney Kore’deki doktorlarından da “Karaciğer nakli için en iyi merkez Malatya’da, oraya gitmelisin” dedikten sonra, Malatya’ya gelme kararı aldı.

*- Tam bu sırada, Arap dünyasının en etkili medya kuruluşu El Cezire TV’de İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün Sezai Yılmaz liderliğindeki başarılı karaciğer nakilleriyle ilgili belgesel niteliğinde bir haber izleyen Musad, 3 ay önce biri donör olan iki oğlu ve kardeşiyle Malatya’ya gelerek, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’ne başvurdu.

* – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından karaciğer nakli için hiçbir ücret talep etmeyen İnönü Üniversitesi KNE, yabancı hastalardan en az 45 bin dolar tahsil ediyor. Ücretini karşılayan ve bir oğlunun donör uyumluluğu göstermesi nedeniyle donör konusunda da sorun yaşamayan Ghaleb Abdullah Musad şimdi dünyanın en mutlu insanı.

*- Halen İnönü Üniversitesi KNE’de medikal takibi devam eden ve sağlığı son derece iyi olan Musad, nakil sonrası yaşadığı, hissettiği duygularını anlatırken, ağlamaklı bir ifadeyle, “Burada, Malatya’da, yani sizin şehrinizde adeta yeniden doğdum. Allah beni Sezai (Yılmaz) Hoca ve Adil (Başkıran) Hoca’nın şifalı ellerini vesile kılarak beni aileme, çocuklarıma bağışladı. Duygularımı kelimelere dökmek çok, çok zor”.

*- Ghaleb Abdullah Musad, aylarca dünyadaki bütün karaciğer nakli merkezlerini araştırdıktan sonra, Malatya için gurur verici şu sonuca ulaşmış: “Siz içinde olduğunuz için belki farkında değilsiniz ama benim yaklaşık 1 yıllık karaciğer nakli konusundaki araştırmalarımda ortaya bir sonuç çıktı: Malatya, karaciğer nakli konusunda dünyada, uluslararası arenada çok popüler bir şehir konumunda. Bu yüzden siz Malatyalılar hocalarınızla ve bu merkezin insanlığa sunduğu hizmetlerle ne kadar gurur duysanız azdır”.

Karaciğer nakli alanında Avrupa’nın en fazla nakil yapan merkezi olma unvanını elinde tutan, bu alanda dünyanın 1 numarası olma yolunda istikrarlı ve ciddi adımlarla ilerleyen Prof. Dr. Sezai Yılmaz liderliğindeki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, sadece sayısal büyüklükler ile değil aynı zamanda dünyanın hiçbir merkezinde yapılamayan yüksek nitelikli nakil operasyonlarını gerçekleştirmekle de başarı öyküleri yazıyor.

İlk karaciğer naklinin yapıldığı 2002 yılından bu yana, başta, binlerce hasta vatandaşımıza tek kuruş ücret almadan nakil yapan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerden gelen ve “Bu nakil ancak İnönü Üniversitesi’ndeki merkezde yapılabilir” denilerek Malatya’ya yönlendirilen çok sayıda hastaya da şifa kaynağı oldu.

Malatya’daki Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün şöhretinin dünya coğrafyasına yayılmasının ve yeni bir başarı öyküsü yazılmasının son örneği, Yemen’de uzun süre üst düzey devlet yöneticiliği yapmış, ancak İngiltere vatandaşı olan bir hastanın, İngiltere - Oxford Üniversitesi de dahil birçok ülkedeki nakil merkezinde tedavisinin başarısız olması sonrasında, Malatya’da yapılan nakil ile hayata yeniden dönüşünün sağlanmasıyla gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran’ın verdiği bilgiye göre, Yemenli Ghaleb Abdullah Musad, geçtiğimiz yıl karaciğer naklini zorunlu kılan bir hastalık sürecine girdi.

Ekonomik durumu iyi ve İngiltere devlet yöneticileri ile ilişkileri güçlü olan Ghaleb Abdullah Musad ilk olarak Londra Kraliyet Ailesi’ne ait özel hastanelerde, daha sonra Oxford Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde kontrolden geçti.

Teşhisi Oxford koydu ama tedaviyi İnönü Üniversitesi KNE başardı

Doç. Dr. Adil Başkıran’ın anlatımına göre, Oxford Üniversitesi’nde hastaya, bir parazitin karaciğerde oluşturduğu tahribat sonrası oluşan karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Karaciğerin artık normal performansını yerine getirememesi, sürekli uyku hali ve asit birikmesi nedeniyle defalarca doktora başvuran Musad’a, sonuç olarak İngiltere’de transplantasyon (nakil) gerektiğine karar verildi.

Ancak, Covid-19 dönemi tedbirleri nedeniyle İngiltere’de salgına yönelik verilen sağlık hizmetleri dışında birçok sağlık hizmetinin askıya alınmış olmasının yarattığı koşullarda naklin gerçekleştirilemeyeceğinin Musad’a bildirilmesi üzerine, Musad; Güney Kore, Japonya, Çin ve Hindistan’daki karaciğer nakli merkezlerine gitti.

Gittiği her ülkede, her geçen gün, yaşama tutunma umudunu biraz daha yitiren Ghaleb Abdullah Musad’a, hayatının ikinci baharını yaşatacak sürecin yolunu Hindistan’daki bir karaciğer nakli uzmanı gösterdi: “Türkiye’nin Malatya şehrine gitmelisin. Şu anda dünyanın en iyi, en başarılı karaciğer nakilleri Malatya’da yapılıyor”.

Liverpool ve Oxford’daki doktorları Malatya’da nakil olmasını tavsiye ediyor

Doç. Dr. Adil Başkıran, hastanın Malatya’ya geliş sürecinin sadece Hindistanlı uzmanın tavsiyesine dayanmadığını ifade ettikten sonra anlatmaya devam etti: “Hastamız, Hindistanlı doktorun tavsiyesi sonrasında, hızlı ve yoğun biçimde Karaciğer Nakli Merkezimiz için bir araştırma sürecine giriyor. Liverpool ve Oxford’daki doktorları da burayı tavsiye ediyor. Daha sonra El Cezire Televizyonu’nda İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün nakilleri ile ilgili bir haber dinliyor. Öğrendiği her bilgi, edindiği her veri Merkezimizin başarıları ve kalitesi konusunda kendisini motive edince Malatya’ya gelmeye karar vermiş”.

Biri donör olan iki oğlu ve kardeşi ile birlikte Malatya’ya gelerek İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi’ne başvuran Ghaleb Abdullah Musad’ın, tedavi ve nakil sürecini Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Sağlık Turizmi Departmanı Sorumlusu Doç. Dr. Adil Başkıran yönetti.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi’ne yurt dışından gelen hastalar, sağlık turizmi kapsamında, öncesinde bir ön değerlendirmeye alınıyor ve bu değerlendirme sonunda, hastanın ameliyata uygun olup olmadığına karar veriliyor.

Ghaleb Abdullah Musad’ın labarotuvarda radyolojik testleri yapıldı. Hastanın klinik şikâyetleri doğrultusunda yapılan analizlere göre, ameliyatın en geç 6 ay içinde yapılması gerekiyordu; durum Doç. Dr. Adil Başkıran tarafından hastaya bildirildiğinde, naklin bir an önce yapılmasını istediğini söyledi.

Oğlu donör oldu, canlı vericili karaciğer nakli yapıldı

Sıra donörün tespitine geldiğinde, Musad ile birlikte Malatya’ya gelen iki oğlu ve kardeşinin uygunluk ve uyumluluk analizleri yapıldı ve bir oğlunun karaciğer nakli için uyumlu olduğu tespit edildi.

Nakil ameliyatını Doç. Dr. Adil Başkıran şu sözlerle anlattı:

“Tabi karaciğer naklinde vericinin de kan grubu, vasküler yapıları laboratuar testleri uygun olacak. Bu uygunluk sonrasında karaciğer naklini 2 ay önce gerçekleştirdik ve hasta burada nakil olduktan sonra medikal tedavisini düzenledik. 1 ay sonra da taburcu ettik.  Ancak hastamızın ilaç düzeneğinde bir sıkıntı olunca ve zaten Malatya’da kalmaya devam ettiği için tekrar merkezimize başvurdu ve burada tedavisini yeniden düzenledik. Şu anda medikal tedavisi oldukça iyi gidiyor;  pazartesi taburcu etmeyi planlıyoruz. Değerleri gayet iyi, kendisi de son derece sağlıklı. Malatya’yı seçtiği için de çok mutlu”.

Doç. Dr. Adil Başkıran ile Musad’ın nakil operasyonunu konuştuktan sonra, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın da katılımı ile Ghaleb Abdullah Musad’ı Karciğer Nakli Merkezi’ndeki odasında ziyaret edip, duygu ve düşüncelerini öğrenmek istiyoruz.

“Buradaki doktorlarıma, hemşirelere, diğer çalışanlara ne kadar teşekkür etsem azdır”

Ghaleb Abdullah Musad, ölümün kıyısında iken, sağlığına kavuşmasını sağlayan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Doç. Dr. Adil Başkıran’ı karşısında görünce gözleri parlıyor.

Adil Hoca’nın tercümanlığı ile sorularımızı cevaplıyor; duygu ve düşüncelerini dile getiriyor: “Ben Malatya’da yeniden doğdum. Yeni doğum yerim Malatya. Sezai Hocama, Adil Hocama, Sezai Hocamın ekibindeki diğer doktorlara, hemşirelere ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah onların hepsinden razı olsun. Böyle büyük hocaların ve böyle çok güzel bir hastanenin varlığı Türkiye için çok büyük bir nimet. Bu hocaların değerini hiçbir şeyle ölçemeyiz. Sadece onlara minnettar olduğumu söyleyebilirim”.

“Liverpool’daki özel doktorlarım, Oxford Üniversitesi’ndeki doktorlar, Hindistan’daki doktorlarım hepsi Malatya’yı tavsiye etti”

Ghaleb Abdullah Musad, Malatya’yı, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nü nasıl keşfettiğini soruyoruz: “Gittiğim her yerde söylediler. Liverpool’daki özel doktorlarım, karaciğer yetmezliği teşhisini koyan Oxford’daki doktorlarım, Hindistan’da gittiğim merkezdeki doktorlar… Hepsi Malatya’yı tavsiye etti. Bir de, El Cezire Televizyonu’nda bir belgesel tarzında bir haber izledim Sezai Hoca ve ekibinin başarılı operasyonlarına dair. El Cezire’nin Malatya ve Sezai Hoca ile ilgili o haberi de karar vermemde önemli rol oynadı. İşte bu araştırma sürecinde yaşadığım her şey beni Malatya’ya yönlendirdi. Çocuklarımla ve kardeşimle geldim; kendimi tereddütsüz bir şekilde Sezai Yılmaz Hocamın ve ekibinin şifalı ellerine teslim ettim”.

“Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum”

Nakil sonrası yaşadığı, hissettiği duygularını dile getirirken sesi ağlamaklı oluyor Musad’ın: “Burada, Malatya’da, yani sizin şehrinizde adeta yeniden doğdum. Allah beni Sezai Hoca ve Adil Hoca’nın şifalı ellerini vesile kılarak beni aileme, çocuklarıma bağışladı. Duygularımı kelimelere dökmek çok, çok zor”.

“Malatya karaciğer nakli konusunda dünya genelinde çok popüler bir şehir”

Bunları konuşurken, Musad, çok önemli ve Malatya adına gurur verici bir cümle sarfediyor; daha doğrusu çok önemli bir bilgi veriyor bize: “Siz içinde olduğunuz için belki farkında değilsiniz ama benim yaklaşık 1 yıllık karaciğer nakli konusundaki araştırmalarımda ortaya bir sonuç çıktı: Malatya, karaciğer nakli konusunda dünyada, uluslararası arenada çok popüler bir şehir konumunda. Bu yüzden siz Malatyalılar hocalarınızla ve bu merkezin insanlığa sunduğu hizmetlerle ne kadar gurur duysanız azdır”.

“Üç aydır buradayım, kendimi memleketimde hissediyorum”

Taburcu olduktan sonra, Malatya’nın bazı yerlerini çok kısa süreli de olsa ziyaret eden Musad, Malatya sevgisini de şu sözlerle anlatıyor:

“Türkiye Müslüman bir ülke, o yüzden burada bulunduğum üç ay boyunca hiç yabancılık hissetmedim. Malatya’da ise kendimi memleketimde hissediyorum. Burada tanıştığım herkes, bana bir yabancı gibi değil, kardeşi, yıllardır komşusuymuşum gibi davrandı. Malatya’yı ve Malatya insanını tanımaktan dolayı da çok mutluyum. Bundan sonraki hayatımda her yerde ve herkese Malatya’yı ve beni sağlığıma kavuşturan Malatya’nın çok değerli hocalarını anlatacağım. Malatya’ya ve bu hastaneye fayda sağlayacak bir şeyler yapabilirsem kendimi daha da mutlu hissedeceğim”.

Yanında ayrılırken bir de Malatya halkına mesajı vardı Musad’ın: “Malatya’yı ve Malatya insanını çok seviyorum. Hepsine sizin şahsınızda selamlarımı, minnettarlığımı, sevgilerimi sunuyorum”.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Bülent (3 yıl önce)
    Hocamızla gurur duyuyoruz Allah razı olsun kendilerinden nacizane fikrim sayın editör bir haber yapıp Sezai YILMAZ hocamızın ismini önemli adına yakışır bir caddeye verirsek iyi olur mesela hastaneye giden bulvara SEZAİ YILMAZ BULVARI ismi verilirse yaşarkende kendisini onurlandırmış oluruz.SAYGILARIMLA
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    İşte budur. Maşallah. İnsan hemşehrisi ile şehri ile gurur duyuyor. Allah için Sezai hocam binlerce ton kayısıdan fabrikalardan aha büyük hizmet veriyor. Ve ha çok şükür şehrimizde kalıyor. Böyle değerlerin artması duası ile. Elhamdulillah
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bu haber ulusal medyaya servis edilmeli,Türkiye Sezai hocamızın gayretleriyle bu servisin dünyaca nasıl kabul gördüğünü görmeli,okumalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Sezai bey ve ekibinin üniversitede yıllarca yaptıkları bilimsel çalışmaların dünyaya nasiĺ yansıdığının ,dünyanın en iyi üniversitelerince artık bir referans merkezi olarak İnönü üniversitesinin gösterilmesi Malatya için ne kadar gurur verici anlatılamaz.Sezai hocam Sizinle ne kadar övünsek azdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya Sezai beyin kıymetini bilmeli ve ona hakettiği değeri vermelidir. Her hal ve şartta memleketini terketmemiş ve burada hizmetine devam etmiştir. Dünyann hiç bir yerinde doktorların yapmaya cesaret edemediği bu nakil ameliyetlarını başarı ile yaparak buranın özel bir mekez olmasını sağlamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (3 yıl önce)
    Kendinize ait olması gereken bu gruru bizimde kendimize paye çıkartarak vesile olduğunuz haklı gururumuz olmanızdan ötürü rabbim siz ve diğer hekimlerimizin ilmine ilim katsin sağlık afiyetler dilerim iyi ki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sezai hocamla ilgili yazılan bütün torumları okudum yemin ediyorum hocamıza övgü dolu yorumlar az bile. sayın hocam biz vatandaşlar olarak seni ancak burada onurlandırıyoruz elimizde gelen bu. birileri gibi küsüp malatyamızı terk edip gitmedin. hocam seninle gurur duyuyoruz allah sana sağlık sihat versin allah senden razı olsun cenabı allah yar ve yardımcın olsun hocam. hangi makamda olursa olsun malatyalılıklarıyla gurur duyan insanları bu memleket asla unutmaz. rahmet turgut özal.. ismet inönü. mevlüt aslan oğlu. mesüt parlak. metin emiroğlu. sezai yılmaz aklıma gelmeyen bir çok kişiler
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak hastanemiz ve kıymetli hocalarımızla gurur duydum Allah sizlerden razı olsun başarılariniz daim olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • YUSUF (3 yıl önce)
    Sezayi hocam sizinle ve ekibinizle gurur duyuyoruz. İyiki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y. A. S. (3 yıl önce)
    Bu donanımlı sağlık merkezini şehrimize kazandıran hemşehrimiz Turgut ÖZAL ı rahmetle anıyorum. Sezai hocayı ve ekibini tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Malatya mızda bu minvalde daha nice haberler görmek duymak dileğiyle... Malatya malatya bulunmaz eşin Gönülleri coşturur ayla güneşin...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (3 yıl önce)
    Allahına gurban , Sezai Hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Mesele gurur değil, hele hele nev-i şahsına münhasır bir başarı hiç değil.Bilimsel metodik ısrarla bir çalışmada üstüne vazife alan beyinlerin zekası iyi niyeti ve gayreti olduğunda sonuçlar bõyle oluyor. Buradaki başarı nedir biliyor musunuz, değerli hemşerilerim: Her ne şart ve durumda olursan ol, işinden ve bilimsel mükemmeliyetteki o srarın bir neticesi olarak varlığını ve numuneni ortaya koymaktır. Adam parlatnakta üstümüze yok. Esas olan bu dururumun felsefesini ve niyetini anlamaktır. Şunu hakkıyla söyleyebilirim. Sezai hoca sadece işini hakkıyla yaparken hiç tezahürat hesaplamadı. Hesaapladıysa açıklasın. Sanmıyorum. Sezai bey ve ekibi, ve üniversite konuyu sadece bir nakil olarak gõrdü, sıradan bir operasyon gibi yõnetti. İşte aradığımız iradi durumun işin sıradanlaştırırılmış hali bu! Her alanda bilimsel çaba gerektiren ve diğer alanlarda da üniversitenin neşterini bekliyoruz. Yeterli değil, üniversitede onlarrca bilim hocalarının branşları ve sahalarında önemli doktoraları ve raporları var. Hiç istifade edemiyoruz. Biliyoruz ki Malatya merkez olmak üzere mskro düzeyde her alanda faydalı olmak isteyen em az 50 öğretim gõrevlisi var.Diyeceğim örneklem çoğaltılmali ve İnönü üniversii her alanda Sezailerle bizi ictimaya çekmeli. Evet, başka izahı yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai hoca ve ekibi olayı sadece bir nakil olarak görmedi.Onunla ilgili yıllarca çalışma yaptılar.Tam tersi Olay tabiki nev-i şahsına münhasır.Bu servisi bir dünya markası haline getirmek,orayı derleyip toparlamak herkesin yapabileceği,başarabileceği bir durum değildir..Burada Yanıldığın bir başka ve en önemli nokta parlatanın bizim değil,dünyaca ünlü üniversiteler.ve oradaki yetkin kişiler.Senin veya benim parlattıklarımın dünyada öyle kolay bir karşılığı yok.Bunun karşılığı uluslararası başarıdır.Bu başarıyı kanıtlamaktır.Bunuda sezai hoca bizzat kişisel çabalarıyla sağlamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (3 yıl önce)
    Sezai yılmaz beyden Allah razı olsun rabbim uzun ömür nasip etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (3 yıl önce)
    Mükemmel bir haber. Şu yazıyı bir erinmeden tüm Malatya lilar okumalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Öncelikle bir Türk vatandaşı olarak bu kompleksi Ülkeme kazandıran başta rahmetli Turgut Özal ve tüm emeği geçenlere sonsuz saygılar ve minnet duyguları.Merkezin başkanı sayın Hocama ekipteki tüm sağlık mensuplarına şükranlarımla.Bir saygı da bu imkanı sağlayan ve geliştiren siyasi otoriteye.Tabi en büyük gururda bir Malatyalı olarak şehrime. Allah bin kere razı olsun iyiki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    hizmet etmenin dili ve dini olmaz her ne iş yapıyorsanız bu işi hizmet olarak görmek ve layıkı ile yapmak budur işte. işini hakkı ile yapanlara selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı ilbak (3 yıl önce)
    Gerçek vatansever, parayı düşünmeden özveriyle çalışırsak Dünyanın en iyisi yapan başta Sezai Hoca olmak üzere sonsuz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan44 (3 yıl önce)
    Maşallahhhh suphanallahhhh. Gurur duymamak elde değil. Rabbim sezai hocam ve adil hocaların sayısını artırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • DENİZ MAVİ (3 yıl önce)
    Kıymetli malatyahaber.com editörleri, malatya için bu kadar kıymetli bir olayın haberini ulusal basına da servis etmelisiniz. Bu konuda siyasiler de ön ayak olup Sezai hocamızın , malatyamızın ve inönü üniversitisesin başarısını tüm türkiye görmeli bilmeli diye düşünüyorum. Başka bir ilde böyle bir olay olsa akşam haberlerine konu olurdu bu başarı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (3 yıl önce)
    Sizin gibi hocalarda Allah razı olsun iyi ki varsınız iyi ki burdasınız .İnsanlık adına hastalara dağıttığınız bu şifanın sevinci kelimelerle anlatmaya sığmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Gurur duydum ,Hocalarımız ve memleketimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin Osman (3 yıl önce)
    Sayın Sezai hocam ve radyolojide de sayın Ramazan hocama tüm Malatya adına bu işlere verdikleri emeklerden ötürü teşekkür ederim bırakıp gitseler başkaları gibi burda kazandıklarının onlarca katını kazanabilecekken şehrimizde bu hizmeti millete ücretsiz sağlamak her babayiğidin hakkı olamaz zaten elinize emeğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    Sn Sezai hocam, paranın ötesinde Üniveristemize,Malatya’mıza en iyi hizmeti vermekle hastalarına şifa dağıtarak tatmin olma duygusu ile her türlü övgüyü hak ediyor.Kendisinin ve ekibinin uzun yıllar hizmet vermesini temenni ederek başarılarının devamını diliyorum.Allah kendisinden ve ekibinden emeği geçenlerden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsayusuf (3 yıl önce)
    Tebrikler ve teşekkürler özverili çalışmalarınız için..
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (3 yıl önce)
    Allah Başta Sezai Yılmaz Hocamız olmak üzere tüm ekibinden razı olsun.Malatya'dan bir Hoca çıkıyor özel hastanelerin önüne serdiği imkanları elinin tersi ile iten,Malatya Karaciğer Nakil Enstitüsünün kurulmasına vesile olan, Malatya'nın adını Dünyaya yazdıran kişi Sezai Yılmaz Hocamızı tebrik ediyorum..Başarının adı Sezai Yılmaz...Sezai Yılmaz Hocamıza destek veren üniversite yönetimini. kutluyorum... Bu işin merkezindeki ufku ile Malatya'nın ufkunu değiştiren Rahmetli Turgut Özal, Şöyle demişti.Allah nasip ederse Türkiye'nin her yerinden Ankara dan İstanbul'dan Yurt dışından çeşitli ülkelerden Malatya'mıza hastanemize hastalar gelecek...Malatya bir sağlık merkezi olacak demişti. Çok şükür bugün bu duruma geldik. Gurur duydum...Sezai Hocama ve ekibine sağlık afiyetler, başarılarının devamını diliyorum... Ülkemin gururu.... Allah razı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    allah lazım etmesin .ama iyiki varsınız hepinizin işi rast gelsin.rabbim işinizi rast getirsin şahsım ve ülkem adına teşekkürü sizlere borç bilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Değerli hocalarımızla ve çalışanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bu şehre ve ülkemize değer katıyorsunuz. İyi ki varsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Gerçekten çok büyük bir başarı.Böyle bir merkezin Malatyamızda olmasını sağlayan başta Rahmetli hemşehrimiz Turgut ÖZAL a,çok kıymetli hocamız,hemşehrimiz Sezai YILMAZ a ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz.Böyle bir merkezin yanı başımızda olması ve dışarıdan gelen birisinin 45 bin dolar(315.000 TL) ödediği noktada bizlerin tek kuruş ödemeden tedavimizi olmamızda çok önemli diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    sezai yılmaz hocam ve ekibi malatyamızın gururu malatyamızın efsaneleri. hocamız ve ekibinle gurur duyuyoruz bizleri dünyaya tanıtıyorlar. sezai hocama yurt içinden ve yurt dışında bir futbolcu gibi yüksek paralarla transfer teklifi gelmesine rağmen seazi hocamın yüreğinde malatyalılık yüreği yattığı için malatyamızı terk etmedi. allah senden razı olsun sayın sezai hocam allah sana sağlık sihat versin sayın hocam nasılki rahmetli nurettin soykan malatyada efsane oldu seazi hocamda malatyamızda efsane
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (3 yıl önce)
    Hocalarımızla gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Gurur duymamak, minnettar olmamak mümkün değil Malatya adı başarılarla, fevkaladeliklerle anılmaya layıktır, umarız bütün alanlara yansır bu başarı öyküsü. Sezai Hoca ve ekibini yürekten kutluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (3 yıl önce)
    Alanında şahsını kurumunu uluslararasi lider yapan Sezayi hocaya ve ekibine teşekkürler Birde alanında başarılı Ramazan (Özdemir) hocamız vardı İnönü siyasetine meze yapılan eğer hocalarımızı siyasete meze yapmayıp önleri açılsaydi İnönü birçok konuda uluslar arası lige çıkabilirdi Ancak Türkiye akademisi gibi İnönü'nün de akademisi boğazına kadar siyasete batık bir durumda artık akademik edep ayaklar altında. Sezayi hoca alanında başarısı ile akademik siyasete direniyor. İnönü de Özal döneminde getirilen alanında başarılı birçok hoca bu siyasetin kurbanı olup İnönü den uzaklaşmıştı. Son söz editöre sayın editör haberleri özet geçip detaylara link koyarsanız daha okunabilir olacağını düşünüyorum teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih demez (3 yıl önce)
    Sizlerle ne kadar gurur duysak az gerçekten. Amacı sadece insanlığa hizmet etmek olan Malatya nın gururu hocamıza ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun var olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mutlu (3 yıl önce)
    Maşaallah memleketimiz ve tüm insanlık için çok sevindirici Hocalarımızın ellerine sağlık. Bu durumun sürdürebilirliği artan kalite ve kalifiyesi ile artırılmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Günün birinde insanlar M. Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz" diyecek. Tabiki bu Sezai Bey ve kıymetli ekibi gibi diğer Türk Doktorları sayesinde olacak. Umarım sayıları artar. Ata'mızı rahmet ve saygıyla anarak Sezai Hocam, ekibi ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (3 yıl önce)
    gurur kaynağı Sezai hoca ve ekibi Malatyanın iyiki varsınız Allah razı olsun sizlerden
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem İMİK (3 yıl önce)
    Gururlanmamak elde değil,başarı değerli hocalarımızin fakat gurur Malatya'nın Türkiye nin??
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Sezai hoca ve ekibiyle bir Malatyalı olarak ne kadar gurur duysak azdır, hastanemiz başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinden hasta alarak onlara şifa oluyor, bizleri de gururlandırıyor, başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    GURUR Duymamak eldemi Lütfen Sezai Bey arkanızdan gelecek genç Doktorlar yetiştirinki Dünya Malatyamızı duysun.vede Bizler o Kıymetli Doktorlarımızın kıymetini bilelim çünki onlar çok zor ve Çok az yetişiyor saygılarımı sunarım GURURLU Bir MALATYALI olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    İşte bu .. helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET BAĞCILAR (3 yıl önce)
    S.A Allah Razı Olsun Sezai Hocam Dan Ve Ekibinden Ne Mutlu Bize Böyle Başarılı Bir Ekip Bizim Ülkemizde , Şehrimizde Dünyaya İsmimizi Duyurmuşlar Hepsinden Tekrar Allah Razı Olsun Tüm Hastalarada Rabbim Şifa Versin İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Karaciğer nakli enstitüsü ameliyathane bölümünde çalışan biri olarak ;başta SEZAI YILMAZ HOCAM olmak üzere ekibimle gurur duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum. Saygı ve şükranlarımı iletiyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun sezai hocamıza ekibine malatyanın degerleri malatya sizinle gurur duyuyor ??❤️
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Sezai hoca ve ekibine gönülden başarılar. Bu ülkede bu kadar çok tanınan başka bir grup çalışan var mı acaba. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın. Keşke üniversitemiz diğer alanlarda da mesleğini seven, hakkıyla yapan, işin ehli, ülkesini seven bilim insanlarımız (mesaiye gelen, öğrenci yetiştiren, h indeksi yüksek vb) çoğalsa da çok büyük başarılara imza atılsa. Belki ilk bin üniversite arasına girebiliriz. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Merdan (3 yıl önce)
    Helal olsun Gurur duydum
    0
    0
    Yanıtla