SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E. Yeni Malatya Eksiklere Rağmen

0
Güncellendi - 2018-09-27 04:09:55
E. Yeni Malatya Eksiklere Rağmen
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 6 haftada 10 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, kadrodaki eksikliklere rağmen önemli sonuçlar alıyor.

Geçen sezon ligde ilk mücadele etmesine karşın, sezonu 43 puanla 10.sırada tamamlayan sarı kırmızılılar, bu sezon gerek sakatlıklar gerekse de transferde geç kalınması nedeniyle istenilen ideal 11'i oluşturamamasına karşın, 6 haftada 10 puan toplamasını bildi.

Sarı kırmızılılar, ligin ilk haftasında İzmir deplasmanında Göztepe'yle oynadığı karşılaşmaya bir çok eksikle çıktı. Sakatlığı nedeniyle ameliyat olan forvet oyuncusu Eren Tozlu ile birlikte maç hazırlıkları esnasında sakatlanan orta saha oyuncusu Murat Yıldırım kadroda yer alamadı. Guilherme, Ahmet Ildiz, Aleksic takımla birlikte ilk 11'de ilk maçlarına çıktı. Sarı kırmızılılar, birçok eksiğe rağmen zorlu deplasmandan 3-1 üstün ayrıldı ve sezona 3 puanla 'merhaba' dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, aynı sıkıntıyı ligin ikinci haftasında Fenerbahçe karşısında da yaşadı. Eren Tozlu ve Murat Yıldırım kadroda yer almazken, bazı oyuncular ise takıma sonradan katılmaları nedeniyle tam hazır olmamalarına karşın bu karşılaşmada görev aldı. Sarı kırmızılılar, sahasında Süper Ligin devini 1-0'lık skorla devirmeyi başardı.

Sarı kırmızılılar, ligin üçüncü haftasında deplasmanda Kayserispor'a konuk oldu. Murat Yıldırım ve Eren Tozlu bu karşılaşmada da kadroda yer almadı. Bu karşılaşmada oyuna ikinci yarıda dahil olan Mitchell Donald sakatlandı. Malatya ekibi, zorlu deplasmandan 1 puan çıkartmasını bildi. 

Lifin dördüncü haftasında sahasında Atiker Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Evkur Yeni Malatyaspor'da Murat Yıldırım ve Eren Tozlu ile birlikte Kayserispor maçında sakatlanan Mitchell Donald kadroda yer almadı.

Atiker Konyaspor maçı sonrası lige verilen milli arada Evkur Yeni Malatyaspor'un Beşiktaş maçına tam kadro çıkması bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Murat Yıldırım ve Mitchell Donald ilk 11'de yeşil sahalara dönerken, bu kez de sol bek oyuncusu Rahman Buğra Çağıran sakatlığı nedeniyle zorlu deplasmanda forma giyemedi. Öte yandan ameliyat olan Ömer Şişmanoğlu da kadroda yer alamadı. Sarı kırmızılılar, iyi mücadele ettiği karşılaşmada 2-1 mağlup ayrıldı.  

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin altıncı haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Bu karşılaşmada sakat olan Rahman Buğra Çağıran ile birlikte ameliyat olan Ömer Şişmanoğlu kadroda yer almadı.

"İLK 11'İ OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, kafasındaki ilk 11'i oturtmaya çalıştığını ifade etti.

Hafta içindeki açıklamasında, ligde 6 haftanın geride kaldığını ve kafasındaki kadronun yavaş yavaş oturmaya başladığını kaydeden Bulut, " Aradan 6 hafta geçti bazı şeyleri daha net görüyoruz. İlk haftalardaki sorunumuz çoğu futbolcunun geç gelmesiydi. Sakatlıklardan dolayı Guilherme'yi merkezde oynattık, arkadaşlarımızı farklı pozisyonlarda oynattık. Son iki haftadaki Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarında kafamızdaki 11'i ve herkesi yerli yerinde oynatma düşüncemiz oldu. Zaman zaman kart cezalısı, sakatlıklar olacak yine farklı mevkilerde arkadaşlarımız oynayacak. yüzde 80-90 takımın iskeletini, ilk 11'ini oturtmaya çalışıyoruz. Haftalar geçtikçe bir veya iki futbolcu değişebilir" demişti.

GEÇEN SEZONA GÖRE DAHA FAZLA PUAN TOPLADILAR

Evkur Yeni Malatyaspor, geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Spor Toto Süper Ligin 6 haftalık bölümünde 7 puan toplarken, bu sezon 6 haftada 10 puan kazandı.

Geçen sezon 6 haftalık bölümde 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3'te mağlubiyet alan sarı kırmızılılarda, 7.haftada takımın başına teknik direktör Erol Bulut geçmişti.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon ise Bulur yönetiminde 6 haftalık bölümde 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet alarak 10 puan topladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: E.Yeni Malatyaspor'un Ç.Rizespor maçına çıkan kadrosu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    DANILD bu ligin oyuncusu değil onun oynadığı maçlarda takım bir kişi eksik oynuyor.................
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacmalama
    0
    0
    Yanıtla