SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Bir Sen'den 'Yanlış' Uygulama Tepkisi

0
Güncellendi - 2019-12-20 16:16:52
Eğitim Bir Sen'den 'Yanlış' Uygulama Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

KEYFİ OKUL TAŞIMADAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE.. Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sendika üyeleriyle birlikte ortak basın açıklaması yaparak, sorunları ve taleplerini dile getirdi.

Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sonlandırılmasını talep ederek, "Aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, ücretlerde farklılıklara yol açan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir" dedi.

Her ilçedeki norm fazlası öğretmenlerim ilçe içi ihtiyaç doğan yerlere yıl sonuna kadar görevlendirilmesi nedeniyle herhangi bir kamu zararının söz konusu olmadığını belirten Söylemez, "Yetkilileri, mağduriyet oluşturacak resen atamaları iptal etmeye davet ediyoruz. Ayrıca il içi atamalarda ciddi mağduriyetlere sebep olan sıranın bir defa ve zamansız çalıştırılmasına son verilip, yıl boyunca belli aralıklarla çalıştırılması uygun olacaktır. Eşi merkez ilçelerde olup özür grubuna rağmen yıllarca mağdur olan meslektaşım resen atama ile daha uzak bölgelere atanıp mağduriyeti katlanır iken, hiçbir mazereti olmayanın dış ilçelerden çeşitli birimlere çekilmesi, birçoğu hak etmiş olsa bile izah edilmesi gereken bir durumdur. Emanet, ehliyet, liyakatin esas alındığı ve kıstasların net olup, her bir arkadaşımızın nasıl atanacağını, ne şekilde görevlendirilebileceğini, hak edip etmediğini bilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her yıl milyonlarca lira yatırıma rağmen plansızlık ve istişare olmaması nedeniyle okul kurum binalarının değiştirilip taşındığına dikkat çeken Söylemez, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Uzun vadeli düşünmeden ve tüm paydaşları işin içine katmadan alınan karardan bir yıl sonra vazgeçildiğine ve tekrar ani bir kararla okul müdürüne 3-5 gün içinde okulunu bu sefer şuraya taşıyacaksın telkinleri veliyi de, öğrenciyi de, öğretmeni de, okul idaresini de sıkıntıya sokmaktadır.”

Yılın Öğretmeni seçiminin Malatya’da komediye dönüştüğünü de ileri süren Söylemez, “Kıstasların net olduğu ve komisyonun yoğun çabası sonucu sıralama yapılmış ve en yüksek puanlı ismin bakanlığa bildirilmesi gerekirken 4. sıradaki isim Bakanlığa bildirilmiştir. Bakanlık ödül töreni gününe birkaç gün kala, yazımıza cevap verme sıkıntısı yaşanınca 1. olan meslektaşımızdan gitmek istemediğine dair dilekçe isim bildirildikten bir ay sonra alınmış, 2. sıradaki meslektaşımız gitmek isteyince her ilden 1,Malatya'dan 2 meslektaşımız Ankara'ya gönderilerek bir karmaşaya sebebiyet verilmiştir. Lütfen, adam kayırmadan işimizi kurallara göre yapalım ve eğitim çalışanları arasında barışa katkı sağlayalım" şeklinde konuştu.

Öğrenciyi başarıya götürecek yöntemin öğretmenin moralini yüksek tutmaktan geçtiğine inandıklarını ifade eden Söylemez, "Öğretmene rağmen okul yöneticisi, okul yöneticine rağmen ilçe yöneticisi, ilçe yöneticisine rağmen il yöneticisi başarı elde edemez. O halde okul yöneticisi öğretmenin, İlçe yöneticisi okul yöneticisi ve öğretmenin, il yöneticisi de, ilçe yöneticisi, okul yöneticisi ve öğretmenin moral motivasyonuna katkı sağlamak zorundadır. Bir eğitim çalışanının dokuz doğrusunu görmeyip bir yanlış veya eksiğine takılıp moralini bozmanın iyi yönetici vasıflarından olmadığı kanaatindeyiz. Eğitimin hangi kademesinde olursa olsun her şahıs bir nefis taşımaktadır. Birbirimize görevimizi hatırlatmak ile hakaret etmeyi karıştıran yöneticileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Ali Tatlı müdürleri azarlıyormuş işi yapmayana ne diyecekti müdürüm sen yorulma ben taparım mı diyecekti Norm fazlası öğretmenlerin (bankamatik öğretmenleri) atamasını yapmış gerçekten hata etmiş maaşlarını evlerine teslim etmeliymiş
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (4 yıl önce)
    padişahım çok yaşa. bingölcüler, yedi hilalciler ele geçirdi milli eğitimi. çok çalışkan arkadaşlar kendileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu basın açıklamasını eleştirenlerden hiçbiri, basın açıklamasında dile getirilen konulara değinmemiş. Söyleyeceğiniz bir söz varsa bunu açıklama metni üzerinden cevaplamanız daha doğru olurdu. SOSYAL ADALET adlı arkadaş kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Gerek Ösym ve gerekse MEB verilerine göre Malatya bu yıl 30. sıranın daha altında. Açıklamada da yer alan il müdürünün üslup sorunu bütün eğitim camiasının malümu. Son 3 yılsa 3 kere yer değiştiren FEN LİSESİ ile son 4 yılda 3 kere yer değiştiren KERNEK ANADOLU LİSESİ MALATYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN nasıl bir feraset(!) sahibi olduğunu göstermektedir. Son beş yılda kaç okul yerinden taşındı? Bu mu planlama? Müzik öğretmenlerini bir ay merkeze çekip öğretmenler korosu yapıp törende de il müdürü belediye başkanına '' Öğretmenlerimiz bir ay boyunca ders dışı zamanlarda bu konsere hazırlandı'' yalanı mı vizyoner idarecilik oluyor. Kİ bu bir ayda birçok okulda müzik dersi boş geçti. Başarı belgelerini il müdürünün teklifi üzerine vali veriyor. yönetmelik açık olmasına rağmen ödül verilmeyen okul idarecilerinin hakkı arandı bu basın açıklamasında. göz görmek istemez, kulak duymak istemezse yapılacak bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birbilen (4 yıl önce)
    Resen atama (ihtiyaç varsa) her yıl yapılır. Bu sene ki tantananın sebebi nedir acaba? Sanki ilk defa uygulanıyormuş gibi davranılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • meslektaş (4 yıl önce)Birbilen isimli kullanıcı yorumuna
    senin tuzun kuru galiba o atamaların nasıl yapıldığını herkes biliyor. Sendikadan bu denli gurur duyacağım aklıma gelmezdi söylenenlerin tamamına katılıyorum helal olsun Hüseyin başkan....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sosyal Adalet (4 yıl önce)
    Gerçekten yukardan yazılanlar bu memleketin eğitimcileri mi diye çok üzüldüm... İnsan odağında bir bakış açısından uzak buralı şuralı veya şucu bucu gibi söylemlerin yanı sıra politika ve siyaset temelli bir bakış açınız içler acısı... eylemin bir çok başlığı vardı. Sadece Müdür beyin durumuymuş ana gündem.. Anlaşılan meleket ali tatlı gitse uzaya roket atacak... kaldıki ÖSYM, bakanlık verilelerine göre şu anda ilk 10 da.. diğer taraftan TÜBİTAK katılım oranlarında bölgenin en iyisi ve Türkiye’nin sayılı illerinden her yıl en az iki Türkiye derecesi var .. okullaşma oranlarında okul öncesinden lise düzeyine %98 küsür.. Beceri temelli eğitim uygulamaları alanında bakanlık uygulamalarında referans alınan bir il. Ulusal düzeyde Türkiye’nin en büyük ve en etkili (din temelinde insanları sömürmeyen) sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde sayısız uygulama yürütmekte. Köy okulları ve birleştirilmiş sınıflar özelinde bir çok uygulama yürüten. Akademi programıyla gönüllü, motivasyonu yüksek eğitim gönüllüsü öğretmenlerimize eğitim veren. Okul okul öğrenci öğrenci akademik ve sosyal gelişim süreçlerini takip eden yazılımları geliştiren ... ilkokul ve okul öncesi beceri temelli eğitim programı geliştiren ve 10 yıllık program akışını oluşturan tek il olarak eğitimin sosyal becerilerin gelişmesi noktasında akademik alt yapısı güçlü ... tüm sorun alanlarına hakim ve orta-uzun vadede çözüm süreçlerini kurgulaşmış bütçelemiş bir il Mem var .. sanat kültür ve basılı yayın alanında oldukça zengin okul uygulamaları yürüten, ülke düzeyinde ders kitabı olarak yayınlarımız var.. bu konu uzadıkça gider + lar oldukça fazla daha da yazmayayım... diğer taraftan okullarımızda üç tane koyun vermeyeceğimiz adamlara trilyonlarca yatırım yaptığımız okullarımızda onlarca öğretmen ve 100 lerce öğrenci teslim ettiğimiz bu müdürlerin atamasını bu çok dürüst dediğimiz eğitim birsen belirlemiyor mu.. atamalardan önce sendikada toplanıp hangi okula kim gidecek ayarlaması yapmıyorlar mı... ödüle gelince ödül verme makamı valilik ve kaymakamlık makamı değil mi çok delikanlıysa sayın sendikacı kardeşler vali beyin kapısında bir protesto etsinler bakalım... diğer yandan okulları tuvaletine girilmiyor pislik içinde .. İşkur personelleri listelerini kim oluşturuyor.. ak parti vekillerinin kapısında eylem yapın. Bende alnınızdan öpeyim.. kantin yolsuzlukları ... müdürü olduğu ilçenin veya konu bazlı şubenin hiç bir konusuna hakim olmayan sendikanın parmağıyla müdür plan müdürcükler Eğitimsel bir yayın tarıyorlar mı...haberleri var mı dünya nerde yazılara imza atmaktan birileri önlerinde önünü iliklesin diye kendini şamar oğlanına döndüren tipitip şube ve ilçe müdürlerini çok mu beğeniyorsunuz... hadi bunları kim atadı bunu bi düşünün cevabı çok zor değil değil mi? Bir gece il müdür yardımcısı olan ama dünyadan haberi olmayan ama il müdür yardımcısı olan tipleri ne yapacaz.. liyakatsiz atamaları marslılar mı yaptı sizin çözüm beklediğiniz siyasiler ve bu sendika yapmadı mı.. Ali tatlı gitse ne olur bilmem ama muhtemelen sayın güç zehirlenmesine uğramış hüseyin beyin sözünden çıkmayacak bir Uşak gelir işte... gelin bilimden, erdemden dünyanın nereye gittiğinden , sanattan coğrafyadan dil becerilerinden yapay zekaya entegrasyonundan bahsedelim.. kız çocuklarının eğitime erişiminden, kadına şiddetin önüne nasıl geçerizden, eğitim aracılığıyla terörizmden nasıl kurtulabilirizden, göçmen çocukların ve eğitime entegrasyonun nasıl sağlayamadığınızdan, siyaseti nasıl eğitimden uzaklaştıracağımızdan ve daha daha nice çalışmamız gereken uykumuzu kaçırması gereken konulardan bahsedelim... sözün özü “ Emrolunduğumuz gibi gelin dosdoğru olalım” ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sosyal Adalet çok yazmışsın ama boş yazmışsın böyle provokasyon kokan bir hiç hakkaniyet ve Sosyal Adalet le alakası yok yazdıklarına cevap bile vermeye değmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sosyal Adalet (4 yıl önce)Hamit isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten sen bana cevap vermesen iyi olur çünkü boş ve hiçlik dışında ağzından birşey çıkmayacağına eminim.. kendini yormadığın için teşekkür ederim. Kaldıki yazdıklarımın zerresi seni ilgilendirmiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • BAKA (4 yıl önce)
    Bu dönemde doğruyu savunmak ile adamini savunmak arasinda çokça kaliyor herkes...halbuki hersey geçici ancak ilahi adalet kalıcıdır....Dogruluktan ayrilmayalim...herkes farkli bir şeyin peşinde fakat biz dogru olan tek şeyin peşine takilalim...dunya hayati uzun gibi gelir yaaa...tek sorun bu işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Resen atamanın neden iptal olsun sizi alıp Battalgazi’den Pütürgeye göndermemişler aynı ilçe içerisinde atamışlar eğer iptal olursa bunun vebali eğitimbirsene ait insanlar yıllardır merkeze gelemiyorlar buradakilerde okul beğenmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İl müdürü tüm özel toplantıları ve kahvaltıları kendine yakın özellikle Bingöllü hemşehrileri ile yapıyor. Nasıl bir tesadüftür ki bu arkadaşlar Merkez okullarda müdürlük yapıyor. Burdan Malatya'lı siyasilere sesleniyorum. İlimize ilimize sahip çıkacak bir müdür atayın aksi takdirde ilimiz bu saatten sonra eğitim adına ciddi zarar görecek. Sayın bakanımıza durumu iletin lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu durumu herkes biliyor kimse ses çıkarmıyor bu ayıpta MALATYA ya yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Adam ilçe milli eğitimde oturuyor gidip imza atıp çıkıyor diğer taraftan okulda öğretmen açığı var ataması yapılıyor beyefendi okulu beğenmiyor sonrada atama iptal olsun diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Ali tatlı Malatyada ne kadar yeteneksiz adam varsa proje okullarına yönetici yapti.Sebep atadiklarindan siyasi meded umuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Vallahi başımıza taş yağacak ha! Hükümet değişti de benim mi haberim yok. Yandaş sendikanın eğitimcileri, yandaş müdürü eleştiriyor. Vah başımıza vah vahhhh! Ne istediniz de alamadınız ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut.... (4 yıl önce)
    Adıyamanlı Hüseyin beyin Kini sendikayı yakacak... Onca 4 yıllık ilahiyat mezunu varken, kendileri il müdür yardımcısı iken merkez bir okulda 2 yıllık mezun eşlerini ücretli öğretmen olarak kaç yıl görevlendirdi.. Hak, hukuk adalet... Hadi ordan... Hadiiiiiii...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Dünkü eyleme katılan biri olarak gördüğüm manzara karşısında utandım.. Ve yarıda bırakıp geri döndüm.. Ali TATLI yı sevmem.. Hüseyin Söylemezi dê destekledim. Ancak FETÖ den ihraç edilmiş yada açığa alınmış olanlardan, vede özellikle ŞELALECİ lerin katıldığı bir eylem idi. Şimdi anladımki Sendikam Malesef şelalecilerin elinde.. Yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizi esefle kınıyorum.Gercekten insanlari tanımadan bilmeden nasil şucu bucu dersiniz..Yerinde ve zamaninda yapılan bir eylemdi . Öncelikle bizler birer eğitimciyiz. Insanlara iftira atmanın ne kadar kötü olduğunu herkesten daha iyi biliriz.Belliki Mudur Beyin düşünce tarzını taşıyan birisiniz .Öncelikle sizi vicdanı bir düşünceye davet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimciye (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Eğitimci vallahi yalan söylüyorsun ben Birtane bile ihraç görmedim haberin olduğu bütün sitelerde yorumların var eski yönetimin borazanlarındansın hem vallahi hem billahi yarıda bırakıp gitmiş miş
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe44 (4 yıl önce)
    Yazık çok yazık malatya ya çocuklar okulda öğretmen bekliyor öğretmen yollara düşmüş sayın müdür gitsin diyor haftasonu olsa kaç kişi gelirdi bunlar işten kaytarmaya çalışan takım başka dertleri yok müdür bey hepsini görevden alsa haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • bende oradaydım dersim bitti oraya gittim müdür kim ki görevden alsın yetkisi varsa alsın demokratik bir haktır sendikal faaliyetler
    0
    0
    Yanıtla
  • eris (4 yıl önce)
    eğitim bir sen başkanı hüseyin bey ali tatlıyla araları bozuk. yani sendika ile araları bozuk il milli eğitim müdürünün. şimdi onu koltuğundan etmek istiyorlar. yoksa bunların derdi falan değil aile birliği gibi hususlar. memurseni bilen biliyor zaten. ha bu arada ikiside malatyalı değil. ali tatlı da malatyalı değil hüseyin söylemez de malatyalı değil ::)
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (4 yıl önce)
    yapılan protesto yerinde ve doğru bir tavır adamlar haklı adam malatyada eğitimi 6 dan 32 ye getirmiş biri bir an önce alınmalı sendika başkanı hüseyin söylemez müdür yardımcılığı dönemindede bu ekipten hazzetmez ve kavgalı idi eğitim camiası içinde olan herkes biliyor bunu başkan bey haklı tatlı ve avaneleri gitmeli resmen çete olmuşlar malatyada göz yuman bakanlığa ve siyasilere yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Sayın başkan Malatya tabiri ile adam gibi adam yönetimi sonuna kadar destekliyoruz şahin kayadumandan sonra sekiz yıl sendika Malatya'da yoktu ikili oynayan ve kendisine çalışan bir yönetim vardı onlardan yönetimi kolay kolay kimse alamazdi sayın söylemez ekibinle birlikte sizi seviyoruz sonuna kadar yanındayız il milli eğitim müdür yardımcılığını nasıl elinin tersiyle ittiginide çok iyi biliyoruz.Allah yar ve yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    İl müdürü bolgecilik yapıyor il ismi vermiyorum ayıp olur bütün teşkilat üç dört ilin insanı ile dolu başka ile gitsinde bunu yapsın bakayım ama sahipsiz bu ilde yaptı konuşma üslubu yanlış çok kırıcı ama o konuşmayı herkese yapamıyor siyasi adamın varsa gõrüşürsun yoksa gorusmen. Mümkün değil ama vekillerimiz bir kişi üzerinde anlaşamıyor ki il müdürü değişsin kısacası altı yıl dolmak üzere bir değişim lazım diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Eğitim Bir Sen ve liyakat kelimesi yanyana gerçekten komik olmuş. Yıllardır hak yiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet yıllardır hak yiyorlar doğru çünkü yıllardır sizin zihniyetinizden biri baştaydı. Hüseyin başkan geldi de bu işlere bir el attı . Huzursuz olmanızı anlıyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • sendikalı (4 yıl önce)
    Mesai saatinde okulunu bırakıp il mem önünde toplanıp Müdür beyi protesto eden idareciler...Müdür beyin size niye kızdığı belli oluyor.Kaç tane müdür gitsede gelsede size kızacaklar.en ufak bir şeyde ekmek teknesini bırakan müdürler aklınızı başınıza alın ve okullarınıza gidin.işinizi en iyi şekilde yapın hele ondan sonra size birileri kızar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah şu mesaiye müdürün de biraz dikkat etse mesai saatleri dışında idarecileri ve öğretmenleri gran tuvalet giydirip kendini eğlendirmek için çalgı türkü dinleyip alkış tutmaya çağırmazsa mesaiyi anlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesela öğretmenler gününde müdür beyi eğlendirmek için aylar öncesinde koro çalışmasına çağrılan müzik öğretmenlerinin dersleri mesai saatlerinde boş geçerken o mesaiye takılmayan kafan Eğitimcilerin yaşadıkları sıkıntıyı haykırması için bir saatlik süreye takılıyorsa ne diyelim Allah a havale etmekten başka sendikalı bey
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (4 yıl önce)
    Karşısındaki insanlarla nezaket ölçüsünde konuşmasını bilmeyen birisini il müdürü yaparsanız devletin ağırlığını aşağıya düşürürsünüz . Sekreteri, görüşmek isteyen öğretmenlere referansınız kim diye soruyor . Referansınız yoksa görüşemiyorsunuz. İl milli eğitimin içi arge - özel büro hepsi bingöllü hemşehrileri ile dolu. Bu tip yöneticiler hükümetimize zarar veriyor. Torpil milli eğitimde hat safada. Kendi adamlarına bir sürü başarı belgesi veririyorlar. Keyfi uygulamalar almış başını gidiyor. İl milli eğitimdeki memurların bazıları en ufak 1 günlük işi 1 ayda yapıyorlar. Başı boşluk almış başını gidiyor. Yeter artık yeter. Malatyaya huzur gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)ismet isimli kullanıcı yorumuna
    İsmet bey yazdığın her şeyin altına aynen imza atıyorum bu milli eğitimi temizleyecek yürekli bir müdüre ihtiyaç var aynen yeni emniyet müdürümüz gibi sayın reisimin ve bakanimin Malatya'nın sesini duymasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boynu bükük TES li (4 yıl önce)
    Yıllardır Eğitim birsen e sarı sendika diyenler yakınlarınızı proje okullarına yerleştirmenin derdine düşeceğinize gelin biraz sendikacılık öğrenin gönül istedi ki bu eylemi benimsendikam yapsın ama nerede Çetin efendi çay içmeye sendikaya davet etmekle olmuyor bu işler bilinizki üyeleriniz il müdürünün üslubundan ve sizin bu vurdum duymaz tavırlarınızdan rahatsız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    İl Milli Eğitim müdürünün üslubu sıkıntılı. Yeşilyurt ilçe milli eğitim müdürü ise yetersiz. Siyasi irade yetersizliğini defalarca ispatlamış ilçe müdürünü niçin orada tutuyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yesilyurtta. Değişmeli doğru söylüyorsun Ahmet bey nerdesin liyakatttttttttt,..........
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (4 yıl önce)
    slm 6500 üyesi var 183 kişi getirebilmişler inanmayan saysın hepside şelaleci ve yine bir şelale ci eylemle karşı karşıya şelale ciler ali tatlıyı istemedikleri icin eğitimbirsen başkanına eylem yaptırıyorlar kendi adamları gelsin diye ali tatlı boş oturan idareci ve öğretmen istemiyor.eyy malatya siz şelalecileri küçümsemeyin bunlarda katrilyonlarca para var.bir malatya büyükşehir ve yeşilyurt belediyesinin bütün ihalesi vs.parası buralara aktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin hani şu Türk, Altay ve Kırgız efsanelerinde bahsedilen bilinçsiz köle olarak ifade edilen Mankurt varya tam da osun sen senin ağa babaların o kadar güneşin altında seni bekletmişlerki beyin hücrelerin ölmüş çamur at izi kalsın artık bunları kimse yemiyor tabi böyle algı yapacaksın öyle mi o köleleşmiş Mankurt kafanla senin yorumunu okuyanlar da aaaa Mankurt doğru söylemiş diyecekler hadi oradan senin yorumunu okuyanlar anlamıştır bulunduğun köşe başını kaybetme korkusu yaşadığını o kadar kendini belli ediyorsun ki her haber de sen ve türlü türlü iftiralar ha bu da şunu gösteriyor ki Hüseyin SÖYLEMEZ tekerinize çomak değil kazık sokmuş menfaatin Mankurtlaştırdığı Hüseyin bir de şu takma adı değiştir Peygamber efendimizin torununun ismini kullanma mesela Münafık sana çok yakışır evet bunu kullan sen Mankurt efendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Sendikacılığa soğuk bakıyordum ancak eğitim birsen ön yargılarımı yıktı tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Eğitimciler 5 yıldır mutlu değil. Bunu dert edinen hiç kimse de var değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • USTA (4 yıl önce)
    Malatya eğitiminin selameti için İl Müdürünün değişmesi gerekir. Eğitimbir sendikasını tebrik ediyorum. Sendikacılık böyle yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Paralel Bükücü (4 yıl önce)
    Sayın bakanım keşke şu Malatyadaki yeni yapı Milli Eğitim Müdürünün arka bahçesi YEDİ BİLAL den de biraz bahsetseydiniz bunlar kim kimlerden oluşuyor ne zaman ve kime karşı kuruldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)Paralel Bükücü isimli kullanıcı yorumuna
    Parelel bükücü bey yedi Bilal nerden çıktı yoksa bunlar yedi hilal olmasın o kadar dernek vakıf cemaat varki yanilmanizi doğal karşılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Okullara alınan taşeron ve kadrolu memurlar in ýuzde 90 ı ya bingöl ya Adiyaman li Malatya lılar Malatyada iş bulamayip başka sehirlere gidiyor Malatya da eğitim ortada eylemde şunu anladim ali tatli gitsin gelsin bi şelaleci havasi var eyleme katılanlarin yüzunde sevimlilik namina hiçbirsey yok Ali Tatli yı sevmem etmem ama bu insanlarda hiç iç acıcı değilll
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco adamlar bir yıldır yönetimdeler moralleri bozuk morallerinin bozukluğu yüzlerine sirayet etmiş . Ali Tatlı'ya siyaset sahip çıkıyor. İl başkanının sonunu Ali Tatlı getirecektir. Özel okullarda bile Ali Tatlı referanslı bingöl lü öğretmenler mevcut. Özel Okul sahibi müdür gönderdi. Yapılacak bir şey yok diyor. Özel okullarda denetim öncesi okula Haber verilir. Göstermelik 3 sınıf denetleme yapılır. Oldu da bitti maşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Malatyada Malatyalı 1 müdur kalmadi Adiyaman ve bingöl lü baskilli müdürlere teslim okullar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorum yazarken şucu bucu yada şuralı buralı demenin dışında kayda değer bir eleştiriyi yapınız.Eğer Bingolüsünü Adıyamanlısını veya şuralısı buralısı çıkarılırsa kaç Malatyalı var.?Malatya'nın bir mahallesinde şahit olduğum bir olayı anlatacak olursam.Adamlar elli yıl önce başka bir şehirde gelmişler kendilerini yerli diye tanıtıyor.Yeni helenleri dışlıyor. Ben Malatya da il milli Eğitimi yönetecek kimse yok muydu ? Onu şu kendilerini başarılı zanneden sözde atanmış vekillerin suçu olarak görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Neco isimli kullanıcı yorumuna
    Yakında bingole baglaniriz olur biter.malatyaya Egeli veya Trakyalı bir müdür lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Okul müdürleri memursenli hayırdır çarkınız mı bozuluyor adamcılığın kralını siz yapıyorsunuz adamcılık torpil adam kayırma idarecilik araştırın bak alım malatyada kaç okul var kaçının müdürü memursenli hodri meydan
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar 44 (4 yıl önce)
    Ali Tatli burdan gitse bile 10 yil eseri gitmeyecektir asla basarili degildir adamciligin kralini yapmistir torpilini kafasina gore yapmistir bir malatyali olarak Allah Askina biri bu adamin saltanatini bitirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Sayın hüseyin söylemez yıllardır bu milli eğitim müdürüyle çalıştınız o zaman iyiydi de şimdi mi kötü istediklerinizi yapmadığı icin mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerde görülmüş sendika başkanının il milli eğitim müdüründen talimat aldığı ya da alacağı. İl milli eğitim müdürü Malatya için miyadını doldurmuştur... Üzülen bir takım okul müdürü dertlerine düşmüştür... Bu üzülen kişiler İl içi sıra tayinle normalde gelemeyecekleri yerlere müdür yapılmıştır sayın il milli eğitim müdürü tarafından... Şimdi bu kişiler rüzgar nereye eserse pozisyonuna geçmeleride çok manidardır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 bir yıl sonra Hüseyin beyi çarka çomak soktuğu için pasif goreve almışlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Carka çomak mı yoksa yönetici kadroları paylaşımında anlaşmazlık mı? Hüseyin Beyin Doğanşehir ilçe milli eğitim müdürü iken yaptıkları, insanları soruşturma sopasıyla tehdit ettiği, o dönemin ilçe hem müdürüne yaptıkları, Malatyada atamadan sorumlu İl milli eğitim müdürlüğü sürecinde yaptıkları herkesin malumu... Ali tatlı beyin yakın çevresine pozisyon açmak için yaptıkları vsvs anlayacağınız al birini vur ötekine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Farklı bir sendikadan olmama rağmen Ali Tatlı yı başarılı buluyorum. Bence siz onu rahat bırakın..
    0
    0
    Yanıtla
  • kapadokya5 (4 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    başarısı neymiş söylede bizde bilelim. insanları aşağılamak mı, müdürler arasında sınıflama yapmak mı, göçebe okulları üretmek mi senin derdin eğitim birsen bu kadar hazımsızlık doğrusu pes.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (4 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili Ömer sen ve tüm Bingöl’lü avaneleri hakareti yaşam tarzı olarak gören Tatlı zihniyeti ile beslenmeyi yaşam tarzı gördüğünüz için elbette rahatsız olacaksınız. Şu Malatya’da sendikalı olsun olmasın Rabbim şahit menfaat çarkında olmayan kimin tasvip ettiği bir kişi. Az kaldı bekleyin. Yeni süreçte bakalım renginiz ve kıvamınız ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan A. (4 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Soyadını yazmayan ihtimal ki adı da Ömer olmayan zat-muhterem;Bahsettiğin başarı hangisi 20 yıldır bu memlekette çalışıyorum,doğrusu öğretmen,idareci,memur aşağılamaktan ,kapristen,kibirden,hemşehricilikten,tehditden başka bir başarı gören yok.Sen hangi rüyayı görmektesin.Sanrıların,başkalarına olan kinin gerçekleri görmeni engelliyor.Uyan bence sabah oldu.Sana da günaydın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu CEMİL (4 yıl önce)
    milli eğitim müdürü bu kadar kalabalığı beklemiyordu. Yılın öğretmeni seçimindeki usulsüzlük, birinci dururken dördüncüyü göndermesi, sonra Eğitim Bir Sen dilekçe verince usulsüzlük ortaya çıkınca işin içinden çıkamayarak iki kişiyi birden göndermek zorunda kalması yolun sonunu getirdi. Basın açıklamasından sonra odasına çekilen il milli eğitim müdürü, milli eğitim müdür yardımcıları ve bazı şube müdürleri ile toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptı. Asıl merak edilen ise şu: Mesai saatinde 700' den fazla çalışan, bir araya nasıl geldi?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (4 yıl önce)
    İl milli eğitim müdürü etrafında kendine hizmet edenler dışında herkesle kavgalı buna rağmen o koltuğu ısrarla bırakmıyor. Ne duruma gelmiş ki kendisininde mensubu olduğu sendika bile istemiyor. Merkez okullara kendine hizmet eden okul müdürleri atayarak başarı sağlayacağını düşündü ama Malatya'nın başarını giderek düşürdü. Anladığım kadarıyla il milli eğitim müdürünün görevden alınması elzem bir durum aksi takdirde ilimiz daha fazla zarar görecek...
    0
    0
    Yanıtla