SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Sen'in İddiası.. 'Malatya'da 7 Okulda Korona Pozitif'

A- A+ PAYLAŞ

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlayacağı gün olan 21 Eylül tarihine 2 hafta kala, Eğitim Sen, uzaktan telafi eğitimleri ile başlayan yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde Covid-19 görülen okul sayısını 172 olarak açıkladı. Bu okullardan 7'sinin Malatya'da olduğu iddia edildi.

odatv4.com'da yeralan habere göre, salgının geldiği aşamanın eğitim emekçilerini kaygılandırdığı belirtilen Eğitim Sen açıklamasında, "Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın YÖK Başkanlığı’na üniversitelerin 2020-2021 sonbahar döneminde derslerin uzaktan yapılması önerisinde bulunması durumun ciddiyetini olduğu gibi ortaya koymaktadır" denildi.

Salgınla mücadele yönetiminde şeffaflığın önemine vurgu yapılan açıklamada, Eğitim Sen'in bilgileri paylaşması ile ilgili eleştirilere de yanıt verildi:

"Eğitim Sen kendisine ulaşan bilgileri paylaşarak bilgiye sahip olmada eşitlik ve salgınla mücadelenin gerçek bilgi üzerine inşa edilmesini sağlamaktadır. Eğitim Sen eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin kendilerini doğrudan ilgilendiren bir konuda bilgiye ulaşma hakkına katkı sağlamaktadır. Eğitim Sen topluma karşı sorumluluğu olduğunu düşünen bir sendikadır. Salgına karşı eğitim kurumlarında alınan önlemlerin yetersizliği açıktır. Salgından etkilenen eğitim kurumlarının isimlerinin yayınlanması ile Eğitim Sen kamuoyunda farkındalık oluşturmakta, toplumsal duyarlılığı artırmaktadır. Bu şekilde sendikamız önlem alınması konusunda katkı sunmayı hedeflemektedir. Eğitim Sen salgından etkilenen eğitim kurumlarının isimlerini yayınlayarak MEB ve Sağlık Bakanlığı ile bu iki bakanlığın il müdürlüklerini önlem alması gereken kurumlara işaret etmekte, odaklanılması gereken alanlara işaret etmektedir."

Eğitim Sen tarafından Covid-19 pozitif vaka görüldüğü öne sürülen 172 eğitim kurumundan Malatya'da bulunanlar ise bugün (7 Eylül) itibariyle şöyle:

Malatya Battalgazi Cumhuriyet İ.O.

Malatya Battalgazi Kubilay A.İ.H.L.

Malatya Pötürge, Pazarcık O.O.

Malatya Yeşilyurt İlçe MEM

Malatya Yeşilyurt Yeşilyurt İ.H.L.

Malatya Yeşilyurt Sadiye Ünsalan O.O.

Malatya Yeşilyurt Selahattin Eyyubi İ.O.

Haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://odatv4.com/egitim-sen-covid-cikan-okullari-acikladi-07092023.html

Kaynak:odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yorumsuz (3 yıl önce)
    Neden yalan konuşuyorsunuz bende gittim kitap almaya maskeli ve mesafeliydi hocalar ve gayette temizdi herzaman ki gibi okul açılmadan böyle yalan şeyler konusmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Garibim (3 yıl önce)
    Geçen konak Mahmut komurkara okuluna gittim çocuğun kitaplarını almak için öğretmenler maskesiz kitap dağıtıyor dezenfekte yok sordum okul açılacak ne tür tedbir aldınız virüs için dedim okul müdür yardımcısı paramı verdiniz temizlik yapalım dedi ve üzerime yürüdü ve para vermiyorsunuz birde hesapmi soruyorsun diye kavga etti diğer öğretmenler de birlik olup çocukların yanında bir öğretmene yakışmayan hareketler burdan bu yazıyı okuyan yetkilere sesleniyorum okullar temiz değil gidin teftiş edin bir zahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • oturmaktan sıkılan boğa (3 yıl önce)
    eski hidayet ilkokulunuda yazın o listeye
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet akif (3 yıl önce)
    Neredeyse Coronanın girmediği resmi kurum kalmadı. Hatta Coronanın girmediği apartman bile kalmayacak yakında. Okullarda da Corona çıkmış olmasını dillendirmek artık gereksiz bir eylem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 yıl önce)
    Memeleket yine sağ sol davası gibi ikiye bölündü. Aslinda bu 4 oldu. 1. Ben öğretmenim pandemi var çalışmam daha okul açılmasın ama maaş alalım. 2. Bu öğretmenler niye bu kadar yattı yarım maaş çalışsınlar bari doktor hemşire polis insan degilmi. 3. Öğretmenleri seminerler mahvetti. Lütfen saygın mesleğinizi nefsinize satmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Bizim okulda var Battalgazi
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Bazı okullarda seminerde bitti öğretmenler geliyor öğleye kadar oturup gidiyor sayın valimize haklı olarak 15 gün mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın diyor şu anda öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla derslerini okula gelmeden de internet ortamında zaten anlatıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (3 yıl önce)
    çok calıştınız bu sene.yorumunda hedefine ulaştığı nasıl belli oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (3 yıl önce)
    boş bina coronamı olmuş ? dedikodu çıkarınki okullara kimse öğrenci yollamasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündemi takıp etmedigin nasıl belli oluyor sadece klavye başında konuşuyorsun öğretmenler okullarda seminerdeler o yüzden okullar kapatildi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Murat44 isimli kullanıcı yorumuna
    ne iş yaptığın nasıl belli oluyor.yorum hedefine ulaşmış.
    0
    0
    Yanıtla