SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni MTÜ Tıp da Kullanacak

0
Güncellendi - 2020-07-25 16:32:04
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni MTÜ Tıp da Kullanacak
A- A+ PAYLAŞ

MTÜ İLE BAKANLIK ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI.. Sağlık Bakanlığı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) Rektörlüğü arasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından birlikte kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve destekleri ile 16 Haziran 2020 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesinin bu yıl ilk öğrencisini alacak olmasının yanında, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kullanımı içinde işbirliği yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü arasında eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yürütülebilmesi ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulabilmesi için, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bakanlığına bağlı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanılmasına ilişkin protokol gerçekleşti.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılmasına ilişkin protokol  Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile  Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, teşekkür etti.  Bakan Dr. Koca ile Rektör Pof. Dr. Karabulut bir süre görüştü.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç ve YÖK Üyelerinin destekleri kurulan Tıp Fakültemize Sağlık Bakanlığımızda büyük destek verdiler. 16 Haziran 2020’de kurulan Tıp Fakültemiz hem bu yıl verilen 80 kontenjanla ilk öğrencilerini alacak, hem de eğitim, araştırma ve uygulama hizmetleri için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kullanacak. Tıp Fakültemize kuruluş aşamasından itibaren desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız. Dr. Fahrettin Koca'ya ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve YÖK Üyelerine teşekkür ediyorum.  Ülkemize, Malatya’mıza, bölgemize en iyi hizmeti getirmenin gayreti ve hedefi içinde olacağız.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    dr kalitesi her geçen gün düşecek demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (3 yıl önce)
    Arkadaş tebrik etseniz eksilmezsiniz marifet iltifata tabidir. Eleştirmek ve muhalefet etmek için eleştirilmezki ortada bir başarı var görmemek için gören kör olmak gerekir. Hocamız zor olanı başardı Türk Tabipleri Birliği nasıl itiraz etmedi anlamadım ama hocamıza sonsuz teşekkür ederim Malatya'ya ikinci tıp açması onun bitmek bilmeyen azminin ve gayretinin sonucudur bunu bilin. Hocamız o köhne battalgazi yerleşkesini bir kampüs sülüeti kazandırdı üstelik Malatyanın ilçelerindeki MYO larıda daha dinamik yapı kazandırdı. Üstelik hocanın ilk dönemi daha 1 yıl yeni bitmiş. Hocamızın Allah yar ve yardımcısı olsun Allah gayretini ve muavaffakiyetini artırsın keşke herkes hocamız gibi Malatyaya hizmet etse
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Eren (3 yıl önce)
    İşte azim, işte sonuç.. Tebrikler. Yoğun mücadele ve çalışma ile gelinen noktada hem Malatyamız ikinci bir Tıp Fakültesine sahip oldu; hem de bu gelişme ile mevcut hastane Üniversite kültürü ve hocaları ile buluşarak kalitesini ve standartlarını çok daha yukarıya çıkaracaktır. Aysun Hocamızı yürekten tebrik ederim, başarılarının devamını dilerim. Bazı arkadaşlar ise neden yeni bina yapılmıyor diye eleştirmişler, arkadaşlar içeriğini dolduracak kaliteli insanlar hocalar olmadıktan sonra yeni bina yapılsa ne olacak ki? Kaldı ki bildiğim kadarıyla yeni bir üniversite tıp fakültesi binası inşaatı zaten yapılacaktır. Bu sadece o süreç içersinde hem hocaların çalışabileceği hem de öğrencilerin aktif uygulamanın içerisinde bulunabileceği bir yer oluşturmaktır. Lütfen bu gerçekleri görelim ve bu başarıyı en azından bir tebrik edelim. Başta Sayın Rektör Hocamız olmak üzere, emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünür (3 yıl önce)
    Adıyaman üni de ilk tıp fakültesi kurulduğu sene aynı şekilde öğrenciler uygulamayı devlet hastanesinde yapıyordu ve hatta bu rahat 8 10 sene böyle sürdü ondan sonra kendi hastanesini yaptılar gayet normal bi durum. Yeni bir fakülte 20 hoca 80 tanede 1.sınıf öğrencisiyle kendisine hastane yapamaz yapsada yürütemez işleri ileriki yıllarda kontenjanı 150 200 olur 6 ya kadar öğrencisi olur hocası bol olur oraya sığmaz ve yük olur kendi hastanesini yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Gazi (3 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi ,yeni kuruldu,altyapı yok ,taşıma suyla değirmen dondurulmez.Ogrencilerine de yazık olacak.Universite rektörüne ise soğuk bakıyorum,güvenemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Ünsüz (3 yıl önce)
    Hani yeni fakülte açılıyordu? Var olanı hanfendinin üniversitesine devretmiş olmuyorlar mı? Biz de sevinmiştik yeni araştırma hastanesi yapılacak diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanı Turgut Özal Üniversitesinin müjdesini verirken aynı şu ifadeleri kullanmıştı. Malatya da ismini anmak istemediğim(İnönü) bir üniversite var. Acaba başta mselek yüksek okulları ve fakülteler. Sonra tıp fakültesi kurulması ayağıyla devlet hastanesini peşkeş çektiler. Belkş bundan sonra inönü de ki hocaları da alırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    hastane battı gitti seneye iflas bayrağı çeker üniversite nerde hasırcıda hastane nerde çarşıda arada 20 km yol var üniversite geliri yok diye devlet hastanesini bağlıyorlar komedi sahipsiz malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten komedi olmuşsunuz. Sağlık Bilimleri Hastanesi Ankara'da, ama Adana Tıp Fakültesini kurdu, olmadı Erzurum Tıp Fakültesini kurdu ve bu iki ildeki eğitim ve araştırma hastaneleri birlikte kullanıma açıldı. Ne haber.
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünelim (3 yıl önce)
    Türkün türkten başka düşmanı yok el birliği ile sağ,sol,cemaat,alevi,sünni,türk,kürt,yolsuzluk derken kendi elimizle ne yapıyoruz haydi hepimiz düşünelim.Bize emanet bırakılan vatan sermayesini evlat sermayesini nasıl tüketiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuyucaklı Yusuf (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay ilk Rektör adaylığı sürecinde ;İnönü Üniversitesini ilk 500 üniverste arasına sokacağını söyledi. İlk 500'ü bırakın ilk 5000'in arasında bile yer alması bile tartışılır hale geldi. Cemil Çelik çıtayı o kadar yükseltmişti ki onun altından ezildiler... Ahmet Kızılay iyi bir insan, iyi bir tabip ancak asla iyi bir Rektör olamaz... Çünki Ahmet Kızılay'ın etrafı gruplar ve klikler tarafından kuşatılmış durumda... İstese de bu barikatları aşamaz. Kaldı ki ihaler de hiç şeffaf yapılmadı Ahmet Kızılay'dan sonra... Aslında oranın rektörü Genel Sekreter
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin (3 yıl önce)
    İnönü'dekiler ihale ve kadrolaşma peşinde koştu. Yeni kurulmuş turgut özal üniversitesi 2 yılda maratondaymış gibi koşuyor. İnönü durdu, turgut özal koşuyor. Böyle giderse çok değil bir 5 yıl sonra inönü de eser kalmaz. oradaki yöneticilerin derdi malatya ve hizmet değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi ihale hocam (3 yıl önce)Yasemin isimli kullanıcı yorumuna
    Hocam hangi ihaleden bahsediyorsunuz. Doğrusunu söylemek gerekirse Ahmet kızılay ı ve yönetim anlayışını kişisel olarak sevmem. Fakat inönü üniversitesinin yaptığı ihaleler hep açık ihale usulü ile. Yani tüm istekliler başvurabilir. Turgut Özal üniversitesi ise son iki yılda toplam 13 ihale yapmış ve hepsi pazarlık ( davetiye) usülü ile. Sadece kendilerinin davet ettikleri firmalar ihalelerine katılabiliyor. İhale peşinde koşan kim oluyor. Yiğidi öldürün ama hakkını da verin
    0
    0
    Yanıtla
  • ciğerleri patlamasın koşarken çok güldüm yaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin hanım belliki koşmanın ne demek olduğu bilmiyor. Dürüst bir Sayıştay gelsin ve Özalı incelesin. Sonrada hep beraber koşalım :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Mert (3 yıl önce)
    Helal olsun aysun hocaya. 1 ayda tıp merkezini kurdu, ilk yılda tıp fakültesine 80 öğrenci alıyor 1 ayda hastanesini de aldı. ak partililer ve milletvekilleri aysun hocayı sevmiyor ama ak parti iktidarlarında gelmiş geçmiş en çalışkan bürokrat aysun hoca oldu.
    0
    0
    Yanıtla