SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitimcilere Büyük Görevler Düşüyor"

0
Güncellendi - 2019-10-15 01:55:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge ve Darende ilçelerinde, ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.

Pütürge İlçesi'nin Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Toper, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Engin Gürcan ile Bedri Altuntaş, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu İl Koordinatörü Emrah Kılıçsız, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Güneş ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara belge vermek için bir araya geldiklerini ifade ederek, okullarda temizlik ve hijyenin önemine dikkat çekti. Kaymakamı Recep Aydın, çocuk ve gençlerin hareketli bir yaşam sürmeleri gerektiğini belirterek, özellikle obezite konusuna temas etti. Çağımıza ait sağlık problemlerinin baş gösterdiğini, bu dönemde sağlık problemleriyle mücadele edilmesinde eğitimcilere büyük görevler düştüğünü bildiren Aydın, Pütürge’deki bütün okulların bu belgelere sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası alan okulların yönetici ve öğretmenlerini tebrik eden Aydın, daha sonra ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okul yetkililerine belgelerini verdi.

Darende'deki okullara sertifikaları verildi

Malatya’nın Darende ilçesinde "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri kapsamında şartları yerine getiren okullara sertifikalarının verildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, burada yaptığı konuşmada, çocukların ruh ve beden sağlığını korumanın tüm toplumun görevi olduğunu söyledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okullarda gerekli tüm çalışmaları ve denetimleri yaptıklarını da ifade eden İnce, “Bugünkü törende 22 okul ‘Beyaz Bayrak’ alırken 9 okul da ’Beslenme Dostu Okul’ Sertifikası aldı. "Beyaz Bayrak" projesiyle okullarda hijyen ve sağlıklı ortamları artırmak, "Beslenme Dostu Okul" projesiyle ise çağın hastalığı obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm okullarda bu standartları yakalamaları ve bu belgelere sahip olmalarını hedefliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından okul müdürlerine "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtımına, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, şube müdürleri Hüseyin Aslan ve Ali Kızmaz, öğretmenler ve öğrenciler ile okul idarecileri katıldı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız