SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekonominin Gelişmesine Katkı Sunuyoruz"

0
Güncellendi - 2021-04-21 01:19:10
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda arpa, buğday, kuru fasulye, nohut, rulo çim ve süs bitkisi üretimlerimizle, verimli topraklarımızın bereketini artırmaya çalışırken, ülke ekonomisinin gelişmesine de katkı sunuyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri Vahap Murat, Hasan Basri Yüksel ve Cumhuriyet Örnekköy Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik ile birlikte Tarımsal Üretim-ARGE Sahasında gerçekleşen çalışmaları inceledi.

Yeşilyurt Belediyesinin her alanda başarılı hizmetlerde bulunduğunu ifade eden MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, “ Verimli topraklara sahip Yeşilyurt’umuzun tarımsal hizmetlerde en güzel yatırımlara kavuşması bizleri sevindirmektedir. Yeşilyurt Belediyemizin  öncülüğünde hayata geçen buradaki üretim sahasında arpadan buğdaya, kuru fasulyeden nohuta, yeşillendirme hizmetlerinde değerlendirilen rulo çimden süs bitkilerine kadar bölgenin ihtiyaç duyduğu verimli hizmetler ortaya konuyor.Burada ki düzenli alanlarda yetiştirilen rulo çim ve süs bitkileri sayesinde belediyemiz ayrıca ek bir maliyetten daha kurtulmuş oluyor.  Burada yetiştirilen doğal besin kaynaklarının paketler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ise ayrıca takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bu tür yatırımlar bizi mutlu ediyor, Başkanımızda zaten çalışıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başkanımızın Yeşilyurt’umuzun her köşesine hizmet götürmesinden ayrıca çok mutlu oluyoruz ve takdirle karşılıyoruz. Allah, Başkanımızın ve değerli mesai arkadaşlarının gücüne güç katsın, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tarımsal Üretim-ARGE Sahası ile tarımsal hizmetlere farklı bir bakış açısı kazandırdıklarını ifade ederken, 2021 yılında da bereketli ve güzel hasatlar toplamayı ümit ettiklerini söyledi.

Tarımsal Üretim-ARGE Sahasında farklı ürünler yetiştirdiklerini ifade eden Başkan Çınar, “ 350 dönümlük alan üzerinde faaliyetlerine devam eden buradaki tarımsal alanımızda arpa, buğday, kuru fasulye, nohut ve rulo çim üretimlerimizin yanı sıra parklarımızda kullandığımız ağaç fidelerini yetiştiriyoruz. Geçen yıl ki nohut ve kuru fasulye üretimlerimizin yanı sıra bu yılda sözleşmeli üretim modeliyle arpa ve buğday ekimlerine devam ediyoruz. Bununla birlikte tıbbi ve aromatik bitkiler, lavanta, sahlep ve benzeri bitkileri yetiştirip tarımsal yatırımlarımızın boyutunu geliştiriyoruz. Sanayi alanlarıyla bu anlamda güçlü bir potansiyele sahip Yeşilyurt’umuz, dalbastı kirazı başta olmak üzere farklı meyve ve sebzeleriyle tarımsal anlamda çok güzlü bir potansiyeli vardır. Amacımız bölgemizde ki ürün çeşitliliğinin artmasına destek olmaktır.” dedi.

Yeşilyurt’u tarımsal yatırımlarda örnek projelere kavuşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Bir yandan verimli topraklarımızdan güzel ve bereketli ürünler toplarken diğer taraftan çiftçilerimize de farklı ürünler yetiştirmeleri konusunda rehber olmaya çalışıyoruz.Tarımsal hizmetlerde belirlediğimiz hedefe ulaşmak için birbirinden farklı alanlarda bölgemize değer katacak kaliteli hizmetler üretiyoruz. Alanında deneyimli uzman ekiplerimizin gözetiminde bölgemizin iklimine uygun farklı ürünlerin teknik analizleri yapılmaktadır. Laboratuvar ortamında analizleri yapılan ürünler eğer bölgemizde yetiştirecek duruma sahipse üretimine hız veriyoruz. Kuru fasulye ve nohut gibi ürünlerimizi sosyal tesislerimizde ki yemeklerde kullanıyoruz ayrıca Yeşil Gıda Marketlerimiz ve Yöresel Ürünler Çarşımızda ise satışını yaparak belediyemize ek bir gelir kazandırıyoruz. Ayrıca burada yetişen kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat ürünlerimizi paketleyerek Emanet Çarşımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştık. Gönül Belediyeciliği hizmetlerine örnek gösterilecek güzel hizmetlerimize 2021 yılında da inşallah devam edeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi olarak tarımsal hizmetlerimize ağırlık verip, ülke ve kent ekonomisinin hareketlenmesine destek sağlıyoruz.  Yıllardır atıl vaziyette olup, gerekli alt yapı ve çevre düzenlemelerinden sonra tarımsal yatırımlarımız içerisine kattığımız buradaki üretim, araştırma ve geliştirme alanımızda belediyemizin rulo çim ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Şu anda ekili olan çimlerimizi, gerekli hazırlıkların ardından yeşil alanlarımızda kullanarak belediyemizi ek bir maliyetten daha kurtarmış olacağız. Burada bir yandan vatandaşlarımızın ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu ürün, çim ve süs bitkisi yetiştirirken diğer taraftan da çiftçilerimizin farklı ürün yetiştirmelerine destek olmak adına iş öğretiyoruz. Burada yoğun bir mesai yapan Tarımsal Hizmetler Müdürümüz ve çalışanlarına başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız