SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'500 Milyon TL Katma Değer Sağlayacağız'

0
Güncellendi - 2020-12-18 02:58:23
'500 Milyon TL Katma Değer Sağlayacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Ticaret Borsası olarak Şeker Fabrikasını çok önemsediklerini ve sahip çıktıklarını ifade ederek, “Malatya Şeker Fabrikası, bölge ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Malatya Ticaret Borsası olarak çok önemsediğimiz Şeker Fabrikası tarım sanayinde ve tarımda merkezi hükümetin yapmış olduğu önemli yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sunması çok önemlidir” dedi.

Özcan, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal ile birlikte Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Altun, Malatya Şeker Fabrikası olarak gerek yerel sivil toplum kuruluşlarımızla gerek çiftçilerle işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, “Bu yıl 620 bin ton pancar tesellümü yaparak 67 bin ton şeker üretmeyi hedefliyoruz. Türkiye ekonomisine 450-500 milyon TL civarında katma değer sağlamış olacağız. Ticaret Borsası Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise Malatya Şeker Fabrikası’nın kent ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade etti.

Özcan, fabrikanın uzun yıllardır bölge, şehir ve ülke ekonomisine çok önemli katkıda bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Bu yıl hedefleri 67 bin ton şeker üretmek ve 620 bin ton şeker pancarı işleme hedeflerinde emin adımlarla ilerliyor. Bölge ekonomisine ciddi katkısı olan bu kurumumuzu Ticaret Borsası olarak çok önemsiyor ve sahip çıkmamız gerekiyor. Malatya Şeker Fabrikası tarım sanayinde ve tarımda merkezi hükümetin yapmış olduğu önemli yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sunması çok önemlidir.”

Malatya’da son yıllarda faaliyete geçen iki önemli baraj ile 120 bin hektar alanın sulanmaya açıldığını kaydeden Özcan, “Yazıhan bölgesinde Boztepe Barajının sağlamış olduğu sulama kanallarının da büyük oranda yapılması ile önemli bir noktaya getirdi. Bölgedeki illerde bu kapasiteden ciddi anlamda faydalanacağı bir fırsat doğdu” şeklinde konuştu.

Özcan, Malatya Şeker Fabrikası’nda geçen yıl 55 bin ton şeker üretiminin yapıldığını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yıl hedefleri 67 bin ton, gelecek yılda 80 bin tona ulaşır, emin adımlarla 100 bin ton şeker üretecek kapasiteye de ulaşacak şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Yapmış oldukları bu önemli iş için Malatya kamuoyu ve üreticilerimiz adına Şeker Fabrikası müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu fabrika, pancarın yan ürünleri ile beraber büyütülerek bir kompleks haline getirilmelidir. Mesela yanına bir alkol tesisi kurulabilir. Vs. vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • Omerfaruk (3 yıl önce)
    Malatya şeker bankasına sahip çıkmalı Ramazan başkana teşekkür
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismailsahin (3 yıl önce)
    Malatya seker fabrikası calisanlari yoneticileri ve malatya stk ları vede halkı seker iş sendikası öncülüğünde fabrikalarına sahip ciktilar bu kampanya döneminde 670 bin ton pancar 67 bin ton seker uretimine uzlaşmış olmalari mucadelenin eseridir basta seker is sube baskanimiz olmak üzere malatyali hemşehrilerimi kurtuluyorum.insallah hep birlikte nice daha basarilar elde ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Ramazan bey çalışkan bi insan
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    Şeker Fabrikası gururumuz ekibi ve müdürlerini tebrik ederim, kesinlikle sahip çıkılmalı desteklenmeli. Çifçi dostu, hormonsuz ve GDO suz tek ürünümüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Elde bir şeker fabrikası kaldı, bari bunu koruyalım, sahip çıkalım. Hem çiftçimiz hem de işçimiz ve şehrimiz için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Biraz işçi alıp insanlara sahip çıkın
    0
    0
    Yanıtla