SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eksik Aşınızı Yaptırın' Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-09-23 23:28:54
'Eksik Aşınızı Yaptırın' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, id-19’da 3.doz aşı hatırlatması yapıp, Geç kalmayalım, büyüklerimizin hatırlatma dozu olan 3. doz aşılarını yaptıralım, sevdiklerimizi koruyalım” dedi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayısında kırmızı noktada yer alan Malatya'da korona virüs ile mücadele devam ediyor. Malatya nüfusunun yüzde 82’si ilk doz aşılarını yaptırdı. Nüfusun yüzde 63 ‘ü 2 doz aşısını tamamladı.

3.doz aşı hatırlatması

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Yoğun bakımlarımızda yatan ve vefat eden hastalarımızdan aşılı olanların çoğu ileri yaş ve 1 Mayıs’tan önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş ancak hatırlatma dozunu yaptırmamış kişiler” ifadelerine yer verdi.

Malatya nüfusunun yüzde 82’sinin ilk doz aşılarını yaptırarak pandemi ile mücadeleye ortak olduklarına dikkat çeken Bentli, “ Nüfusumuzun yüzde 63 ‘ü 2 doz aşısını tamamladı. 1 Mayıs’tan önce 121 bin 330 kişiye Sinovac aşısı uyguladık. Bunlardan 95 bin 662 kişi 2. Doz aşılarını da oldular.

Bu yüzden 65 yaş ve üzerindeki yakınlarınızın eksik kalan aşılarını yaptırmaları için bir an önce sağlık kuruluşuna başvurmalarını sağlayalım. Geç kalmayalım, büyüklerimizin hatırlatma dozu olan 3. doz aşılarını yaptıralım, sevdiklerimizi koruyalım” dedi.

iha

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ramiz (2 yıl önce)
    Sağlık müdürü örnek alınması gereken bir bürokratımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)Ramiz isimli kullanıcı yorumuna
    Dayın mı oluyor kendisi? Hangi yönü örnek alınması gerekiyor? Kayısıcıda çalışan lise mezunu yeğenini getirip sekreteri yapmasını mı? Hastanelerin skandallarla gündeme gelmesini mi?
    0
    0
    Yanıtla