SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olumsuz Bir Takım Şeyler Gizli Kalmayacak"

0
Güncellendi - 2021-04-17 15:32:35
A- A+ PAYLAŞ

BELEDİYELER ARACILIĞIYLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI KONUSUNDA ELAZIĞ VALİSİ KONUŞTU..  Yurt dışına çıkanların dönüş yapmadıklarına şahit olduklarını belirten Elazığ Vali Erkaya Yırık, "Bu süreçte 3 belediyemiz oldu. Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyelerimiz. Bununla alakalı tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak” dedi.

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikle Almanya'da giden 45 kişiden yalnızca 2 kişinin geri dönmesine üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında ilgili Vali Yardımcısı, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi toplam 4 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bildirilmişti. Elazığ’ın 3 ilçesinde de aynı durumun olması üzerine Vali Erkaya Yırık, açıklama yaparak soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Vali Erkaya Yırık açıklamasında, “Yeşilyurt Belediyesi ile başlayan ve insanların belediyelerin bir takım dernekle vasıtasıyla protokol yaparak onları eğitim, kültür, sosyal bir faaliyet amacıyla yurt dışına hususi damgalı pasaport çıkartmak suretiyle götürdüklerine şahit olduk. Bu insanların da dönüş yapmadıklarına şahit olduk. Bu süreçte 3 belediyemiz oldu. Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyelerimiz. Bununla alakalı tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak. Şuanda bizde bir el çektirme söz konusu değil. Malatya’da olduğunu biliyorum. Ama elbette bu işlemin sürecinde kimin ne kadar kusuru varsa, o kusurun karşılığı hangi idari yaptırım işlemini gerektiriyorsa onlarda yapılacak. Devlette hiçbir şey, olumsuz bir takım şeyler gizli kalmayacak. Suçu işleyende onun cezasını bireysel olarak görecek” diye konuştu.

Elazığ, iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Hasan oz bu isleri chp belediyeleri yapsaydi Aninda gorevden alirlardi ama akp belediyeler yapti ve onay verdiler akp vekilerinden sozculerinden ses cikmiyor Ve susuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    "İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak" Neden bu kadar ağırdan alıyor içişleri bakanlığı? Bir muhalefet belediyesinde böyle bir olay olsaydı anında görevden alınıp kayyunlar atanmıştı. Ben bu olaydan bir şey çıkacağını sanmıyorum. İçişleri bakanlığının olaya bakışından belli oluyor zaten. Hani nerede adalet? Nerede demkrasi? Adamına göre muamele. Nerede hak? Nerede hukuk? Ortada belediyeler eli ile organize insan kaçakçılığı yapılmış. Ancak ortada alınan bir aksiyon var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan öz (3 yıl önce)
    Ah bu chp li belediyeler ahh. Ne işlere bulaşmışlar. :))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kamu görevlileri ne yapsınlar belediyeden gelen evragin gereğini gözü kapalı yapmışlar,kim yapmazki ne yapsınlar ,esas sorumlu valiliğe gönderilen evrakta imzası bulunan yetkili ve o kişilerle Almanya'ya giden belediye yetkilileridir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek malatyalı (3 yıl önce)
    Bu işler organize işler bunları yapanlar vatan haini , insanlar çöplükte ekmek toplarken böyle yöneticilere yazıklar olsun . Verdiğimiz oylar haram zehir zıkkım olsun Allah yanlarına bırakmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Bu nasıl iğrenç bir durumdur. Hem bu ülkeyi beğenmeyeceksin ve iltica basvurusunda bulunacaksin ( haberlerde cogunlugunun iltica basvurusu yaptigi gecti) hem de kamu kaynaklarını kullanarak yurtdışına insan kaçıracaksın. Nasıl insansiniz siz gidin ve bu ülkeye bir daha da dönmeyin.. Bunları yapanlar ve bilerek bilmeyerek alet olanlar utanın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Eğer bir başkan attığı imzaya sahip çıkmıyor benim haberim yok diyorsa durum çok daha kötüdür,olayı bilir veya bilmez ,ben işin o kısmında değilim,keşke imza benimdir ,sorumlusu benim diyerek istifa edebilseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatya'da olay iki kez olmuş,sayın valim olayın sorumluları kimin imzalari varsa sorumlu onlardır, Almanya'dan dönüşte o ülkeden çıkış ve ülkemize girişleri olmayan pasaportları ilgililere veren ve bu pasaportların sahipleri neden ülkeye giriş yapmamış diye soruşturmayan ilgili kişilerdir.benim bildiğim kamuda imza atan kişiler attıkları imzalardan sorumludurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu işler organize işler Ceylanpınar Belediyesi, spor kulübüne bağlı gösterdiği 37 kişiyi ‘hizmet pasaportu’yla “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Almanya’ya götürmüş https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/vallahi-bunu-sizden-ogrendim-saygi-bey-6378582/
    0
    0
    Yanıtla