SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ ve Malatya'ya Hayırlı Olmasını Diliyorum"

0
Güncellendi - 2019-12-24 03:20:27
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ ve Malatya arasında yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü'nde incelemelerde bulunan eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Bu proje Türk mühendislerin alın terinin ürünüdür. A’dan Z’ye tamamen kendi insanımızın projelendirdiği bir eserdir" dedi.

Eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, bir dizi program kapsamında Elazığ’a geldi. Yıldırım ve yanındaki heyeti havalimanında Vali Çetin Oktay Kaldırım, AKP Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, STK temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Avrupa’da ve Türkiye’de bir başka örneği olmayan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi projesini inceleyen Yıldırım ve Usta, daha sonra yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Elazığ ile Malatya’nın buluştuğu anlamlı bir yerde olduklarını ifade eden Yıldırım, “Bu projenin bu halini görünce 2013 yıllarında arkadaşlarımızla konuştuğumuz, tasarladığımız günler aklıma geldi. Oradaki konuşmalarımız bunu nasıl yaparız, nasıl ederiz, bu blokların, seğmenlerin imalatı nasıl olur, bunları nasıl yukarı kaldırırız diye üzerinde çok konuşmuştuk. Vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Bu proje Türk mühendislerin alın terinin ürünüdür. A’dan Z’ye tamamen kendi insanımızın projelendirdiği bir eserdir. Bu köprünün Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz köprülerinden bir farkı yoktur. Bunun bir benzeri de Elazığ’ın Ağın ilçesinde var. Önünde ve arkasında kalan bölümleri dahil edersek 660 metrelik bir açıklık var. Sadece kulenin kablolarla bağlanıp karşı tarafa geçtiği açıklık 380 metre, bu haliyle de Beylerderesi Viyadüğü ile aynı, sadece bunun yakası daha başka. Bu proje 2 bin 400 metre tüneli olan, toplamda da 15 bin 155 metrelik entegre bir projedir" dedi.

"Bu yollar muhteşem eserler, hayat kurtarır"

Binali Yıldırım, "Bazıları buna ne gerek var diye laf ediyor ama insanımızın konforu, bir vatandaşımızın hayatını kurtarmanın parayla ölçülecek bir şey olmadığını hatırlatmak isterim. Bu yollar muhteşem eserler, hayat kurtarır. 7 bin yolcu ortalaması olan bu yol tarihi İpek Yolu'nun en önemli kavşaklarından birisidir. Son yıllarda olan trafiği de düşünürsek o günün ihtiyaçlarına barajdaki yol kesintisini ortadan kaldırmak için yapılmış köprü ile bunu sürdürmemiz mümkün değildi. Bu bir ihtiyaçtan ve zorunluluktan dolayı yapılmıştır. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak, ülkemizi geleceğe hazırlamak ve refah toplumu olabilmek açısından yaptığımız bu eserler bu yılı değil, gelecek 50 yılı kurtaracak eserlerdir. Bu güzel eserlerin her iki tarafa da Elazığ ve Malatya ilimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım, Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tünellerinin sanat eseri olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek, "Buraya gelen insanlar 'Hadi buradan geçip gidelim' demeyecek, sadece bu köprüyü görmek için buralara gelecek ve buraları tanıyacak. Bu da bölge için ayrı bir turizm değeri olarak yerini alacak." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, "Yeni siyasi partiler kuruldu, bununla ilgili açıklamanız olmadı. Açıklama yapacak mısınız?" sorusuna ise Yıldırım, "Arkadaşlar bugünkü konumuz Elazığ, Malatya ve Kömürhan Köprüsü, mevzuyu dağıtmayalım. Onları konuşacak zaman vardır. Siyaset dinamik bir süreçtir. Rahmetli Demirel'in dediği gibi 'Siyasette 24 saat uzun bir süredir,' bazen 20 yıl da kısa bir süredir, AK Parti'de olduğu gibi. AK Parti'nin ikinci 20 yıllık vizyonu ve hedefleri önümüzdeki yıldan itibaren 2023'e doğru tekrar hayata geçecektir." yanıtını verdi.

Yıldırım konuşmasının ardından beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çalık da basın mensuplarından fotoğraf makinesi alarak, Yıldırım ile gazetecilerin hatıra fotoğrafını çekti.

Elazığ, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • sezer (4 yıl önce)
    öznur çalık elazığın millet vekili olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • M a l a t y a 44 (4 yıl önce)
    Ya bu Elazığın Malatya İle Yarışmasına gerek yok Siz bizim klasmandan değilsiniz siz bingöl ile tunceli ile aşık atın Sadece yazılanlara istinaden bu yazıyı yazdım Ne Malatya Ne Elazığ hiçbşri rum toprakları değil hepimiz Türkiyeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • taytiz (4 yıl önce)
    Komurhan köprüsünü gördünüz Malatya'da ki vuyadigide biliyorsunuz Malatya siyasileri viyadük hakinda acaba ne düşünüyorlar merak konusu
    0
    0
    Yanıtla
  • taytiz (4 yıl önce)
    Malatya'da ki vekiller beylerderesinin viyadukene bakın birde komurhan köprüsüne gözünüzü iyi açın da bakın aradaki farkı görürsünüz iyi seyirler
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali şimşek (4 yıl önce)
    güzel bir eser, baskil sahilde yaşayan vatandaşlar için mevcut tren köprüsü +karayolu şeklinde yapılıp faaliyete geçse ne mahsuru var. sayın siyasiler ve yetkililer neden bu çağrımızı duymazdan geliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (4 yıl önce)
    dikkat edin vekilim. aman beylerderesi gibi yay çizmeyelim.inşallah bu sefer tuttururlar.gerçi tutturmasalar nolacak ki. beylerderesinde yaptılar . karayolları kontrol ekibi geldi gitti. gören olmadı.yapandada suç yok .kontrol edendede. devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    Öncelikle şunu söyleyeyim.Yapandan edenden Allah razı olsun o başka bir şey.Yıllardır bu yolu kullanıyorum.Sadece kömürhan mevkiinde biraz viraj var onun haricinde hiçbir sorun yok.Son sürat gidebiliyorsunuz.Bu köprü ile yol en fazla 3 dakika kısalır.Onun yerine harcanan bu para yerine bir kaç bin kişinin çalışacağı fabrika yapılamaz mıydı.İki ilinde en büyük sorunu yolun 3 dakika uzun olması değil işsizlik.Fabrikamızı yapalım gençlerimize iş alanı sağlayalım ihracatımızı yapalım elde edilecek katma değerle yine yollar yapalım.Bu yolun bir acelesi var mıydı şimdi ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (4 yıl önce)
    Bu köprü 20 yıl evvel yapıldı neden o zaman geniş düşünülmemiş, şimdi yenisi yapılıyor çok da gerekliliği yok bundan daha önceliği olan yatırımlar var. çevreyolu, şehiriçi alterler, havaalanı, hızlıtren ve dahsı üretim üretim üretim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (4 yıl önce)
    Anlatmanın bir sürü önceki yı varken bu nedir.Bu vekiller elazığa çalısıyorlar bu köprü ençok kimin işine yarar.Mesela Antep kayseri vekilleri beylerdwrsi köprü su ve karahan ve erken ek tünelleri ile övünmüşmüdür acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (4 yıl önce)
    Malatya kesedeki keklik nasıl olsa....
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (4 yıl önce)
    Elazığ hızlı trende siz getirinki Malatya da faydalansın bizim vekiller 17 yıldır söz verdi getiremediler
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (4 yıl önce)
    Elazığ yapar Malatya seyreder uçaklar Elazığ a şehir hastanesi Elazığ a Malatya ya iyi seyirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir Malatya li olarak ve Malatya li olmaktanda so nderece mutluyum.Elazig li bircok insanimiz gibi hasut olmayun.Elazig da bu ulkenin guzel bir sehri orayada guzel seyler yapilsin Bingol edeEdirne yede Hakkari yede bu guzel ulkenin her toragi onemli.Hayurli is yapanlardan Allah razi olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim ben de bir Malatyalı olarak şunu belirtmek istiyorum. Bu Elazığ Ermeni toprağımı.Malatya ya yapılan hizmetlerin onda biri Elazığ'a yapılmadı.Onlarda eksik olan şey Malatya tamamlar, bizdekini de onlar tamamlar.Kötü mü oldu yani şehir hastanesi yapılması. İstanbul'a Ankara ya gitmektense 100 km ileriye gitsek daha iyi değilmi. Bu hastane sadece Elazığ için yapılmadı.Burası bölge hastanesi, Erzincan, Tunceli Bingö, Muş v.s. Bizemi yakın Elazığamı onuda düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert mert (4 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    Cekememezlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatyaaaa (4 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ yaparmis. Siz daha bize doğru gelişiyorsunuz. Malatya caddesi diyince (awm nin oldugu yer) Elazığ'da sular duruyor. Esnaflariniz o kadar kotu ki millet malatya'dan alışveriş yapar oldu. Daha sayalım mi....?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayıp kardeş ayıp bu düşmanlık bu kin neden
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (4 yıl önce)
    Malatya vekillerinin yaptırdığı beylerderedi köprüsünden 180 sürat ile geçiyorum ki yıkılınca karşıya geçmek çok daha iyi olsun diye sonuçta can guvenligi
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (4 yıl önce)
    Hizmet hizmettir yapılsa ne gerek var deniliyor. Yapılmasa niye yapılmadı deniliyor. Millet doymuş rahata ermiş nankörlüğe başlamış. yapılan işi taktir etmek gerek. Projesinden yapımına emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun. Bu milleti bölmek isteyen şer odaklarının o kötü planlarını altüst etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler allah razı olsun.beylerderesi köprüsude iyi bir onarimdan geçirilmeli geçerken korkuyoruz yıkılacak diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (4 yıl önce)
    Tohma köprüsünü yapın tohma köprüsü niye tamamlanamıyor duble yol yapıldı geliş gidiş petrolü yikmamak için uzatıp durdunuz yol lüzumsuz yere daralıyor orada bir türlü genişletilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Biz Çevreyolu istiyoruz zzz. Tam 17 yıldır istiyoruz Reis duy sesimizi. Zaten 2023 e kadar Çevreyolu yapılmazsa AKP Malatya da seçimde sıfır çeker.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Hiç gereği yoktu. malatya ve elazığ zaten yakın iki şehir. onun yerine malatya'ya yeni hava limanı veya hafif raylı sistem yapılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (4 yıl önce)
    Böyle Gereksiz ve saçma bir projeye bir ton para ve vakit harcanacağına malatyanın batı ile bağlantılı yollarını geliştirip birde yıllardır söz verilen Kuzey çevre yolu saçmalığı tamamlanırdı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Bu köprünün yarı fiyatına Malatya Çevre yolu yapılabilirken neden yapılmadı da hiç bir önceliği olmayan bu köprü ve tüneller yapıldı kime hayırlı olsun müthaaitlere mi yoksa o köprüden ve tünellerden ömrü hayatında 1 kaç sefer bile geçmeyecek olan Malatyalılara mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bizim millet nankör malatya li müteahitler elazığlı müteahitler disarda ihale aldılar mı o ilin hic bir vatandaşı faydalanmıyor o onu yaptı bu bunu yaptı reis bugün çıksa asgari ücreti 10binlirada yapsa bizim insanımız az der gözü doymaz adamlara helal olsun eskiden iki eşek yanyana gidemiyordu yolda
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat kalkancı (4 yıl önce)
    Seni allah gurban olam sayın vekilim Öznur Çalık Malatyalı Güllü sayın vekilim Öznur Çalık saygılarımla ve Elazığ milletvekili de sermin balık metin bulut Tahir Öztürk il başkanın Ramazan Gürgöze Elazığ ya sahipsiz ve hiç bakmıyor yazıklar olsun size Elazığ ya ve gelin malatya sayin vekilim Öznur Çalık Ahmet Çakır hakan kahtalı il Başkanım ve malatya sahip çıkıyor helal olsun malatyalar ve saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Reklama bak reklama adresinide yazsaydın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (4 yıl önce)Murat kalkancı isimli kullanıcı yorumuna
    Murat kalkancı hayırdır nedir bu reklam karnın tok sırtın pek herhalde işsizlik diz boyu Keşke bir fabrika önünde işsizlerle işe alınırken fotoğrafa yorum yapaydın ben o zaman sana ve oradaki siyasilere kurban olaydım ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalılar sahip çıkıyor ve Elazığlılar sahip çıkamıyor Elazığ 4 tane vekilinin nerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Çok lazımdı ya tamamen müteahhitin birine peşkeş için yapıldı onu yapana kadar memlekete kuzey çevre yolu yapsaydınız iki viraj için değermiydi Allah’dan korkun
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen sana katılıyorum kardeşim şehirmerkezi Çevreyolu olmuş trafiğin hertarafı sorun daha kuzey kuşak yolu yapılmamış daha kuzey çevre yoluna çok var Sivas yoluna bağlantı yapacaklarına kuzey kuşak yolunu yapsalar şehir biraz rahatlar neyin kafası bu işler anlamıyorum!
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen sana katılıyorum kardeşim şehirmerkezi Çevreyolu olmuş trafiğin hertarafı sorun daha kuzey kuşak yolu yapılmamış daha kuzey çevre yoluna çok var Sivas yoluna bağlantı yapacaklarına kuzey kuşak yolunu yapsalar şehir biraz rahatlar neyin kafası bu işler anlamıyorum! Başka yorum yapmadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet s (4 yıl önce)
    Habere birde yolun son seklinin fotografi konsa daha guzel olurdu
    0
    0
    Yanıtla