SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vizyon Elazığ'da Milli Temsil, Malatya Büyükşehir'de İse..!

0
Güncellendi - 2021-10-03 00:08:26
Vizyon Elazığ'da Milli Temsil, Malatya Büyükşehir'de İse..!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsüne kavuşması nedeniyle kapatılan Malatya İl Özel İdaresi'nin görev ve sorumluluklarının da büyük bölümünü uhdesine alan Malatya Büyükşehir Belediyesi; Malatya Belediyespor'un bazı branşlarda küçülerek 'mahallileşmeyi' planlar ve bu yönde bazı adımlar atarken, Elazığ İl Özel İdare Spor, uluslararası başarılara imza atıyor.

Elazığ İl Özel İdare Spor Kadın Basketbol Takımı, Euro Cup Women eleme maçlarında, Yunanistan'ın ünlü takımı PAOK'la 28 ve 30 Eylül 2021 tarihlerinde oynadığı her iki maçı da kazanarak B Grubu'na yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Elazığ İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımı, 28 Eylül'de Elazığ'da PAOK Kadın Basketbol Takımı ile oynadığı ilk eleme maçını 62 - 58 kazandı.

İki gün sonra, bir kez daha PAOK'la karşılaşan Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı, ikinci eleme maçında da Yunan takımını bu defa 80-76 yenmeyi başardı ve parkeden Eurocup Women B Grubu’na yükselen takım olarak ayrıldı.

Elazığ İl Özel İdare Spor Kadın Basketbol Takımı, Eurocup Women B Grubu’nda, 13 Ekim'de başlayacak süreçte, BC Prometey (Ukrayna), ACS Sepsi-SIC (Romanya) ve Uni Gyor (Macaristan) takımlarına karşı mücadele edecek.

Elazığ İl Özel İdare’de Kolby Morgan kaydettiği sayılarla her iki maçta da üstün bir performans sergilerken, FIBA, Kolby Morgan'ı, turnuvanın en iyi 5 oyuncusundan biri olarak gösterdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Belediyespor'u 'küçültmeyi ve mahallileştirmeyi' planlıyor

Büyükşehir statüsünden sonra, 2014 yılından itibaren kapatılan Malatya İl Özel İdaresi'nin görev ve sorumluluklarının büyük bölümünü üstlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi ise 14 branşta faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulubü'nü, voleybol ve ampute takımları 'güçsüzleştirerek' küçültmeye ve mahallileştirmeyi tercih ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bazı branşlarda 'küçülme' için talimat verdiği, ancak sporculardan gelen tepkiler ve sporcuların kapatmaya yönelik şikayetlerini ilettiği Ankara'daki bazı yetkili makamlardan gelen tepkiler üzerine şimdilik geri adım attığı iddia ediliyor.

Birçok tartışmalı organizasyona önemli paralar harcayan Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, Malatya'nın adını uluslar arası ve ulusal çapta duyuran sportif faaliyetleri olan Malatya Büyükşehir Belediyespor'u mali nedenleri öne sürerek küçültme yolunu tercih ettiği belirtiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Futbol Milli takımının kaptanlarından ve kalecilerinden olan, Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol takımının kalecisi Selim Karadağ'ı, şampiyona sonrası makamında kabulünü sosyal medya hesabından paylaşmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni ile bu ziyareti duyurmamasının da, kendi bünyesindeki takıma yönelik olumsuz tavrından kaynaklandığı öne sürülüyor.

Belediyespor Başkanı Cücemen ve Başkan Yardımcısı Ulak istifa etti

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen ve Başkan Yardımcısı İhsan Ulak'ın da, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, son iki yılda önemli çıkışlar yapan birçok branşta Dünya ve Avrupa derecesi yapan, tarihinde ilk kez Malatyalı bir sporcunun olimpiyatlara gitmesine vesile olan  "Malatya Büyükşehir Belediyespor"u küçülterek sıradanlaştırma tasarrufuna tepki göstererek istifa ettiği öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen (üstte sağdaki), Başkan Yardımcısı İhsan Ulak'ın (üstte soldaki) yanı sıra Mahmut Hakan'ın ise daha önce istifa dilekçelerini sundukları bildirildi.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: (Manşet fotoğrafı) Elazığ İl Özel İdare Spor Kadın Basketbol takımı, Yunanistan'ın PAOK takımıyla yaptığı maçta göğsünde ay yıldız bulunan formasıyla uluslar arası ölçekte Türkiye'yi temsil ederken, birçok uluslar arası başarısı bulunan sporcuları bünyesinde barındıran Malatya Büyükşehir Belediyespor, belediye yöneticilerinin 'küçülme- mahallileşme' vizyonunun tehdidi altında.  (Aşağıda) Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Futbol takımın kaptanlarından ve kalecisi olan Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımının Kalecisi Selim Karadağ'ın, şampiyonada giydiği 44 numaralı formasını hediye ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, bu ziyareti sadece sosyal medya hesabından paylaştı ve buna ilişkin bir basın bülteni dahi yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hasan (2 yıl önce)
    Malatya'nın bir bölgesel basketbol kulübü bile yok içler acısı...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    her biriminde olduğu gibi kulübün başınada geçmişi hiç parlak olmayan vizyonsuz kişileri getirirsen kulüpde batar hiç bir birimde de taşlar yerine oturmaz hep geriye vurur benim en çok zoruma giden sizin yüzünüzden Reisimiz zarar görüyo yazıklar olsun sizin yönetiminize
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Güzel bir haber amatör branşlar adına ama. Eiazığ ile yapılan kıyasa ne gerek var. Birçok ilde birçok başarılı amatör başlar var bunlardan birisinşnde Elazığ da olması normal. Bırakın şu saçma, sapan Elazığ Malatya çekişmesini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Voleybol Federasyonu Başkanı Malatyalıyken, voleyboldaki başarılarımız ortadayken, demek ki başkan yine dünyada bir ilki gerçekleştirmek istemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Selahattin Gürkan da küçülüyor zaten. O da bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    voleybol takımı playof larda bile bile elenmesi en büyük örnek. voleybol takımı süperlige çıkmasını selahattin gürkan istemedi. aslında voleybol federesyon başkanı akif üstündağ iyi bir malatyalı bunu bile fırsata çevirmediler. . süperlig hakemi suat aslaboğyaya şu memleket sahip çıkmadı eskişehir sahip çıktı suat hoca oraya gitti.. selahattin gürkan yarin süperligde olan ampüte futbol takımınıda kapatır merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla