SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eleştirileri Haklı Buluyorum, İnsan Kaynağımız Eksik"

0
Güncellendi - 2017-12-25 02:34:22
A- A+ PAYLAŞ

  • Rektör Prof.Dr. Kızılay, adaylık sürecinde çok iddialı konuştuğu üniversiteyi Türkiye’de ilk 10 üniversite arasına sokma hedefiyle ilgili bu kez temkinli konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesini Türkiye üniversiteleri arasında ilk 10’a dünya üniversiteleri arasında ilk 500’e sokma hedefinin devam ettiğini belirterek “Ama bunu yapmak çok uzun emek gerektiren, zaman gerektiren bir hedef. Adım adım gideceğiz.  Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmek hedefine de adım adım gideceğiz” dedi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP’ın açıkladığı 2017 yılı Türkiye üniversiteleri sıralamasında İnönü Üniversitesi’nin bu yıl 29. Sıraya yükseldiğini kaydeden Prof. Dr. Kızılay “Biz devraldığımızda üniversitemiz ilk 50’ye giremiyordu. 51. Sıradaydı. Bu yıl 102 devlet üniversitesi arasında da 25. Sıraya yükseldi. Türkiye’de ilk 20’ye hızla ineceğimizi düşünüyorum. Ama daha sonra bir basamak atlamak yani 20’den 19’a veya 19’dan 18’e inmek büyük bir emek gerektirecek. Bunu da adım adım yapacağız. Bütün bu hedefler uzun zaman ve emek gerektiren hedefler” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2017 yılını değerlendirmek üzere Kale Göl Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, üniversitenin yanı sıra Turgut Özal Tıp Merkezi’nde otopark sorunu başta olmak üzere sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklara ilişkin eleştiri ve soruları yanıtladı.

Kızılay’ın, rektör adaylığı sürecinde son derece iddialı bir söylemle İnönü Üniversitesini Türkiye üniversiteleri arasında ilk 10’a, dünya üniversiteleri arasında ilk 500’e girmesini sağlamaya yönelik bir hedefinin olduğu, üniversite bünyesinde akademik ve bilimsel çalışmaların bu hedeflere paralel olarak sürdürülüp sürdürülmediğinin sorulması üzerine, adaylık sürecindeki iddialı söyleminin aksine temkinli bir yanıt verdi.  ‘Bu işler uzun zaman ve emek gerektiriyor’ diyen Prof. Dr. Kızılay, şöyle konuştu:

“Türkiye’de üniversiteleri sıralayan birkaç tane sistem var. Bir tanesi URAP bir tanesi de Yenilikçi ve Girişimci Üniversite Sıralaması. URAP 2017 rakamlarını açıkladı. URAP verilerinde İnönü Üniversitesi 2017-2018 yılında 29. Sıraya yükseldi. Biz devraldığımızda üniversitemiz ilk 50’ye giremiyordu. 51. Sıradaydı.102 devlet üniversitesi arasında da 25. Sıraya yükseldi.

Üniversitemizi bir dünya üniversitesi yapma hedefim ve hayalimin arkasındayım. Bu Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına sokmak hedefim devam ediyor ama bunu yapmak çok uzun emek gerektiren, zaman gerektiren bir hedef. Adım adım gideceğiz.  Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmek hedefine de adım adım gideceğiz. Verdiğim rakamlar bu yönde bize olumlu işaretler veriyor. Ama yeterli mi? Yeterli değil.  Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girdik ama nerden girdik? Bir rakam açıklandı. Dünyanın en güzel yeşil kampüsleri sıralamasında ilk 500’e girdik. (Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında hayata geçirilen UI Greenmetric Dünya Üniversite Sıralamasında İnönü Üniversitesi 469. Sırada)

Kampüsümüz yeşil bir kampüs. Ama bilimsel olarak girmek hedefindeyiz ve bu hedefimize devam edeceğiz. Bu böyle kısa sürede olacak bir şey değil. Türkiye’de ilk 20’ye hızla ineceğimizi düşünüyorum. Ama daha sonra bir basamak atlamak yani 20’den 19’a veya 19’dan 18’e inmek büyük bir emek gerektirecek. Bunu da adım adım yapacağız.”

“Hastane için yapılan eleştirileri haklı buluyorum çünkü insan kaynağımız eksik”

İnönü Üniversitesi’nin marka yüzünü oluşturan Turgut Özal Tıp Merkezindeki sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar olduğu, muayene ve tahlillerle uzun kuyruklar oluştuğu, servislerde temizlik ve hasta bakım personelinin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar tarafından kamuoyuna bir takım şikayetlerin yansıtıldığının hatırlatılması üzerine de Rektör Kızılay, hastane için yapılan eleştirileri haklı bulduğunu belirterek “Çünkü insan kaynağımız eksik.  Bir başka servisten bir başka servise personel kaydırarak hizmet veriyoruz” dedi.

“Ben yeni bir servis açıyorum ama nasıl açtığımı gelin bana sorun”

Yatak ihtiyacı nedeniyle yeni servisler açmak zorunda kaldıklarını ancak her yeni açılan servise ancak başka servislerden personel kaydırarak hizmet vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr.Kızılay, “Yeni bir servis açıyorum ama nasıl açtığımı gelin bana sorun. Açtığımız servise örneğin başka bir servisteki temizlikçiyi kaydırarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Diyeceksiniz ki hocam yeni servis açmayın. Ama şehrin de giderek artan sağlık hizmeti ihtiyacı var. Yer olmayınca hasta kabul edemiyoruz ve bu konuda çok şikayet geliyor. Ama bizim sekreter, güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve hasta bakım personeli açığımız var. İnsan kaynağı bakımından çok güçlü bir desteğe ihtiyacımız var çünkü hastanedeki arkadaşlarımız hakikaten fedakârlıkla çalışıyor. Bu konuda sizin de bize destek olarak sürekli gündeme getirmenizi istirham ediyorum. Rakamları verdim. Hastanede ve tüm üniversitede 1901 adet taşeron çalıştırıyoruz. 1902 yapamıyoruz bunu. O zaman hizmet kalitemizi nasıl artıracağız? Hizmet sektörüyüz ama hizmet kalitemizi nasıl artıracağız?

Çok iyi hocanız çok iyi doktorunuz olabilir ama kapıdaki görevliden servisteki hasta bakıcı ve temizlik elemanına kadar hepsi yeterli sayıda ve nitelikte olacak ki hizmet kalitemiz yüksek olsun.  Bu nedenle bu konuda sürekli eleştiriler gelecek ama biz de elimizdeki imkanlarla en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz” ifadeleriyle cevapladı.

“3-5 kuruş otopark ücreti de verin”

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kamuoyunda büyük tepki çeken başhekimlik katındaki otoparkın vatandaşa kapatılması, otopark yetersizliği ve üniversite yönetiminin bu sorunu nasıl çözeceğine ilişkin bir soruya da şu yanıtı verdi:

“Hastane büyüdükçe otopark hizmeti ihtiyacı artıyor. BİMER’e en çok yapılan şikayetlerin başında otopark ücreti geliyor. İnsanlarımız diyor ki otopark ücretsiz olsun. Koskoca bir hastaneyi çeviriyoruz. 3-5 kuruş da otopark ücreti verin. Hastanemiz için çok kıymeti var. Otoparkı ücretsiz yapmak kolay ama bir otopark ücretinden sıkılmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hastanemizin çok ihtiyacı var.  Ben Malatya’nın bir evladıyım, hekim olarak bir tane özel ameliyat yapmış değilim. Ücretli özel bir hizmet vermedim. Fakat otopark ücretine hastanemizin ihtiyacı var.”

“Kalkınma Bakanlığı yeni bir yatırım müsaadesi vermedi”

Gerek tıp merkezimizin gerekse kampus tarafında sağlık birimleri ve personel için otopark ihtiyacı var. Bu sorunu çözmek için arayışlarımız devam ediyor. Hatta 2018 yatırım bütçemizde var. Ama Kalkınma Bakanlığı, ‘2017 yılında çok yatırıma başladınız, 2018’de ancak bunları tamamlarsınız’ deyip yeni bir yatırım müsaadesi vermek istemiyor. Görüşmelerimiz devam ediyor.  Eğer Kalkınma Bakanlığından bir bütçe alamazsak belki yap-işlet-devret modeli ile otopark yapma çözümünü düşünüyoruz ama şimdilik Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Buradan da bulamazsak başka kaynak bulma çalışmasına gideceğiz.”

Rektör Kızılay, Türkiye genelinde önemli bir sorun olan ölümcül hastane mikrobuyla ilgili geçtiğimiz hafta yaygın medyanın da gündemine gelen ‘tüm hastanelerde kullanılan antiseptik dezenfektanların merdiven altı üretim olduğu, sahte dezenfektan üreticilerinin resmi ihaleler yoluyla hastanelere sattığı’ yönündeki haberlerin hatırlatılıp, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde enfeksiyon nedeniyle ölüm iddialarının zaman zaman gündeme geldiği bu yönde denetimlerin olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Ben bu konuda bilip bilmeyen herkesin yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Madem hangi dezenfektanın kullanıldığını merak ediyorsanız gidin fotoğrafını çeki. Bana soracağınıza gidin oradaki temizlikçinin kullandığı dezenfektanı sorun. Standardı var mı, hangi marka deyin.  Dışarıdan bir insan gözüyle bunun değerlendirilmesi doğru değil. Her türlü kontroller yapılıyor. Gerekiyorsa, enfeksiyon söz konusu oluğunda yoğun bakımı bir hafta süreyle kapatıyoruz ve hasta almıyoruz. Böyle dışarıdan yorumlarla bir hastaneyi karalama doğru değil” şeklinde cevapladı.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Süleyman (6 yıl önce)
    İnsan kaynağının eksikliğinden bahsetmek yerine gerekeni yapın. Bakıyorum da yaklaşık 1.5 senedir rektörünüz sürekli şikayet ediyorsunuz. Ankara dan birinci ağızlardan aldığımız habere göre orada da şikayet edip duruyormuşsunuz. Rektörlüğe adaylığınızı koyduğunuzda sorunların tamamını bildiğinizi ve çözeceginizi söylüyordunuz. Gelinen noktada sorunları çözmek yerine daha da büyüttünüz. Şu an hastanenin borcu 160 milyon TL nin üstünde. Siz sadece 50 milyon borçlanırdınız. Kaba bir hesapla siz 4 yıl sonra borç 300 milyona dayanacak. Kısacası dağ fare doğurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sayın rektörüm,Üniversiteye naklen ve açıktan atanacak memurların atamaları aylardır komisyonda bekletiliyor.Halen memur olarak görev yapan ve İnönü Üniversitesine naklen ataması yapılacak kişilere hiçbir Üniversite güvenlik soruşturması istemezken,sizler tekrar güvenlik soruşturması isteyerek aylarca mağduriyete yol açmaktasınız. Güvenlik soruşturmasında ,kişinin terör ürgütü ile hiçbir bağına rastlanmamıştır denmesine rağmen, kardeşi,yeğeni,kayınbabası,anne,babası hakkında gereksiz yazılan konulardan ötürü atamaları aylardır komisyonda bekleyenler vardır.Bu haksızlıkları ve mağduriyetleri gidermenizi bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cicim ayları (6 yıl önce)
    Hocam şimdi cicim ayları ikinci seneye geldi üniversitede tık Yok ciddi proje dedin onkolojinin ödeneyi diyer yönetim zamanında çıktı siz şimdi neyi değerlendirdin ne yaptınki anlamadım hastaneyi borçla aldık dedin reklam oldunuz türkiyedi bütün üniversite hastaneleri borç batanda parayı eski yönetim cebine koyup gitmedi hastaneye harcamıştır tabi burayı yönetmek ayrı bir maharet bende memmun deyilim demekle olmuyor . Sadece medyada açılış kapanış konserlerde fotoğraf versiyonuz kaldı 2 sene Malatya’ya bir dikili eseriniz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Şarkda bilim olmaz film olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • başkan (6 yıl önce)zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Zeki tek kelimeyle açıklamışsın heryer filim fırıldak ..
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    sayın rektör müdürler seninde beynini karıştırmış kusura bakmayın 3,5 kuruş meselesi değil ki siz vatandaş da 3, 5 kuruş almayın biraz da ne olur ekonomi çok da keyifli değil birde yeni akademisyen almanız çok güzel 45,000 ögrençili ünüversite başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (6 yıl önce)
    Hocam ahbap cavus iliskisi ile universite gelismez. Nitelikli insanlari malatya ya cekmek icin insanlaara imkan vermelisiniz. Yoksa kimse gelmez oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)
    OTOPARK ÜCRETSİZ OLSA TÖTM DE İNSANLARDAN ÇOK ARABALARDA GEÇİLMEZ OLURDU. 3 - 5 LİRADA YAPMAK GEREKİR YOKSA BELEŞ DİYE İZDİHAMLAR ÇOK OLUR HALK PERİŞAN OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumalı kaya (6 yıl önce)
    Eleştirelere bakıyorum.herkes menfaatına göre eleştırı yapıyor.ne yapsın herşeyi acık acık söyluyor.insanla uğraşmak kolaymı.önce biz düzeleceğiz.hiç kimse kusura bakmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Sayın rektör büyük lokma ye ancak, büyük söz konuşma demiş atalarımız. Madem üniversiteyi Türkiye de ilk 10' a sokacağım dediniz. Onurlu ve gururlu insanlar ya verdikleri sözü tutar, ya da gereğini yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Sayin rektörüm, lütfen sesime kulak verin, 1. Lütfen belediyeyle iletişime gecin, otobüs sefer sayilarini azaltsınlar, öğrenciler daha beter olsun, kuyrukta beklesinler.. 2. Personel otoparkı yetersiz bence 1 alan daha açmanız lazım personel icin..Kardesim halk kendine baksın hastalanmasın hastaneye de gelmesin...Gelirse de otobüsle tambusle rezil olarak gelsin gelsin...Boylece vatandasin park sorunu olmaz... 3. Otopark giriş ücreti bence yetersiz, 45 dakika icin 10 liradan az olmaması lazım... Hatta dolar veya euro bazlı yapın bence..Boylece ikide bir güncellemeniz gerekmez, dolar euro zaten yükseliyor... 4. Bence muayeneleri doktorlara da yaptırmayın sayin rektörüm..6. sinif tip öğrencileri muayeneleri yapsınlar...Boylece pratik yapar tus da basarili olurlar...Zaten kader de olum varsa hastayı prof bile muayene etse olur gider, yasayacaksa yanlis tedaviye de cevap verir... 5. Hocam bu aralar milletvekillerini bakanları universiteye davet etmiyorsun..Ankara da hakkında iyi seyler konuşulmuyor, bence biraz daha aktif davranmanız gerek, bilimi falan boş verin, koltuğu saglama alin bence...Bu kadar bilim odaklı proje geliştirmeyin,,,, 6. Cami projesini beğendim yalnız eksik bir nokta var...Her cemaat icin başvuru veya danışma büroları koymayı unutmuşsunuz...bence onu da koyun... benim yorumlamam bu kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • tusa çalışmak için boşkalmak lazım 6. sınıflar hasta bakarsa ders çalışamaz,yanlış düşünmüşsünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    acikcasi ben artik turkiye insanların okuduğunu anladigini zannetmiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım Yiğenimi İletişim Fakültesine gönderiyoruz fakat dediğine ve benim ziyaret edip fakülteyi dolaşmama göre Çocukları Hukuk Fakültesinde ki son sürüm imkanlardan uzaklaştırıp Bir Sadece bina yapıp oraya iletişim fakültesi deyip İletişim öğrencilerini 0 imkanlı fakülteye ve egosu çığ olmuş 20 sene öncesinin eğitim şartlarını bu güne getirmek isteyenlerin eğitim nezaretinde,İletişim fakültesi öğrencilere işkenceye dönmüş durumda. Yahu Fakülte yarım yamalk Bir amfisi yok bilgisayar labaratuvarı yok Sınavlar klasik miş hocalar egosundan geçilmiyor, Fransa da Almanyada ki Halkın sosyalitesinin iletişim konuları Malatya da iletişim öğrencilerimize öğretilmeye çalışılıyor ve açıkçası yiğenimin dedigine göre, Bu böyledir doğrusunu yalnışını bilmeyiz ama bu böyledir :) cevapları var mış pek çok soruya karşı.Yani sorgunun susturulmaya çalışıldıgı yerde,Ders olmaz,Tımar olur... Malatya berbat bir şehir ekmeğimiz bu şehirde olmasa defolup Eskişehire giderim, Ailemide 5dk bu şehirde tutmam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Baybars isimli kullanıcı yorumuna
    sehrin sikintisi yok kardesim, yoneticilerin malatya ile sikintisi var...Guzelim sehri planlı sekilde cirkinlestiriyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Lokman (6 yıl önce)
    SAYIN REKTÖRÜM,HASTANEDE PERSONEL SIKINTISINDAN BAHSEDİYORSUNUZ AMA MALESEF HASTANE İDARECİLERİNİZ KEYFİ NEDENLERLE HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERMEDEN YALAN YANLIŞ TUTANAKLARLA PERSONELİN YERİNİ DEĞİŞTİREREK EZİYET EDİYORLAR.BEN TEKNİK ELEMANIM SANATOKULU ÇIKIŞLI ARTI MESLEKYÜKSEKOKULU MEZUNUYUM MALESEF BÖLÜMLE ALAKASIZ YERLERDE VASIFSIZ İNSANLARIN ÇALIŞACAĞI DEPARTMANLARDA SÜRGÜN MUAMELESİ GÖRÜYORUZ.CUMHURBAŞKANIMIZ DAHİ KALİFİYE ELAMAN DERKEN HASTANE İDARECİLERİ KEYFİ NEDENLERLE KALİFİYE ELAMANLARI ALAKASIZ YERLERDE ÇALIŞTIRIYORLAR.BUNLARDAN NASIL VERİM ALACAKLAR.BAŞHEKİMDEN RANDEVU ALMAK MÜMKÜN DEĞİL,YARDIMCILARINDAN KEZA YİNE MÜMKÜN DEĞİL REKTÖR BEYE RANDEVU TALEBİMİZ OLDU ODA MÜMKÜN OLMADI BAŞHEKİMLE GÖRÜŞSÜNLER YANITINI ALDIK.SIRADA DERDİMİZİ ANLATACAĞIMIZ VALİ BEY VE BİR ŞEKİLDE CUMHURBAŞKANIMIZA ULAŞIP ÇEKTİĞİMİZ IZDIRAPLARI SEBEPSİZ KEYFİ SÜRGÜNLERİ ANLATMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI.KURUM NASIL PERSONELİNİ DİNLEMEZ ÇOK ACI VERİCİ.BU KONULARLADA İLGİLENİNİZ SAYIN REKTÖRÜM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar belhan (6 yıl önce)
    Yav allah aşkına bu sıralama neye göre yapılıyor rektör olarak değil de vatandaş olarak bir gezin görün ilgisizliği hastalar perişan ilgilenen yok suçlu yok gel git gel git temizli yok insanlar ameliyat sonrası mikrop kapıp ölüyorlar dünde böyleydi bugünde böyle el insaf
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Yeşil kampus elbette önemli ama beton yığınları arasında da dünyaya yön veren bilim kuruluşları var. Gelişmiş ülkeler kategorisinde ya da OECD sıralamasında kaçıncısınız? "Sürünen ülkeler"in de dahil olduğu dünya sıralamasında ilk 500'e bile giremeyen üniversite bayağı geride demektir. Fakülte ve bölümlerı çoğaltmak marifet değil. Bİr çok fakülte ve bölümlerde kimi derslerin hocaları dışarıdan geliyor ya da alanı farklı akademisyenler ders veriyor. Buna mı kalite diyorsunuz? Bir üniversite ve ilgili bölümü var iken OSB işbirliği ile neden yerli üretim yapılıp istihdam yaratılmadı ev öncülük edilmedi de sizde önceki kendince çok başarılı yönetim trilyonları o güneş panelleri ile yan ekipmanlara gömdü? Uzanlık alanınız olan Hastane parmakla sayılabilecek az sayıda personelin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor. Onlar da olmazsa tamamen içler acısı. Öğrencilerin hastane trambüs ya da otobüsünde ne işi var? Zaten stres yaşayan onbinlerce öğrenci bir de toplu taşıma araçlarında mutsuz, sancılı, kıvranan insanlarla uzun süre yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Sabahları öğrenciler ayakta dahi yer bulamıyor. Bundan bile haberiniz yok ya da umurunuzda değil! Zaten hasta ve perişan olmuş hastalar uzun mesafe yürüdükten sonra evine gidebilmek için neden üniversitenin tamamında tur atmak zorunda kalıyor? Otobüs denilen bir araç icat edildi uzun yıllar önce haberiniz var mı? Bu otobüsler neden poliklinik ana girişinden hasta alıp indirmez? Görüntü kaba mı olur? Aklı esenin kapağı atıp uzman doktora muayene olmak istediği köy sağlık ocağından bir farkınız yok. İlgili kuruluşlarla iletişime geçerek bu noktada yükünüzü azaltmayı dahi düşünmüyorsunuz. Sonra da kaliteden bahsediyorsunuz. Polikliniklerde genellikle bölüm başkanlarının ya da uzman hekimlerin isimleri muayene odalarının kapılarında yazıyor. Ama onları görmek mucize. Internler sözde şifa dağıtıyor bir üniversite tıp merkezinde. Bu mu kalite? Neden orada isimleri yazanlar muayenede bulunmuyor? Neredeyse her jinekolog, urolog vs doktorun özel muayenehanesinde bile bulunan sıradan ultrason cihazı koskoca üniversite hastanesinde neden sadece 1 tanasi polikilinik hizmeti veriyor? 20-30 gün sonrasına sıra veriliyor. Haftalar sonra tekrar geliniyor ve gereksiz kalabalık vs. Yürüyemeyecek durumda olan ve kimsesi olmayan hastalara neden yardım edilmiyor? İlla tanıdığı mı olması gerekiyor? Servislerde yatan hastaların idrar torbası dolduğunda kim boşaltmak zorunda? Hasta yakını mı? Kimin kararı bu? Türbanlı hasta bakıcı ya da hemşire 83 yaşındaki ağır erkek hastaya sonda takımında yardımcı dahi olamaz mı? Hasta yakınından mı yardım istenir sonda için hem de Acil Servis'te? Bu nasıl bir anlayış? Bir okuyucunun yazdığı gibi neden bir üniversite eczanesi yok? Dekanlığın bulunduğu sahanlıkta hasta yakınları zor durumda ve oturacak yeterli koltuk dahi yok. Bir çoğu kırılmış. Bay Dekan neden arada bir etrafı incelemiyor? Hizmet diye hpara harcayarak kurduğunuz destekleyici tıp vs biriminde her akupuntur seansı için nasıl 100 TL extradan alınabiliyor? Orada çalışan personelin maaşını kim karşılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Hocam otopark size bakıyor da si göremiyormusunuz nakil hastanesinin çevre yoluna bakan kısmını personel otoparkı yapsanıza
    0
    0
    Yanıtla
  • gözlemci (6 yıl önce)
    Biraz da çalışanlarınızı dusunun rektorum. Personellerin çalışma vardiyeleri değişti gece 12 den sonra vardiye değişip evine dönen insanlarin evleri köyde olanlar var . Siz onları gece 12 de çarşıda bırakıp ne yaparsanız yapın diyosunuz.. el insaf kadro gelecek diye yıldırma politikasına mi gidiyorsunuz. 3 kuruş otopark parası da verirler kantine de bi ton para verirler oraya zenginler gelmiyo cebinde 3 kurusu olmayan da var para kesecek yer arıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Sayın rektör öncelikle üniversitenizde adaleti sağlayın. Özel öğrenci kabulünde senatonuzun nasıl usulsüzlükler yaptığına bizzat şahit oldum. Aynı şartlarda başvuru yapan 2 öğrencinin birisi kabul edildi diğer başvurular reddedildi(hukuk fakultesi). Basına şirin gözükmekle olmaz yönetim işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (6 yıl önce)
    Hesaptan anladığını 3-5 kuruş olmadığını bilmiyor mu.biliyorsa oldukça incitici bir yaklaşım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDURAHMAN (6 yıl önce)
    Sayın Hocam medikal onkolojide inanın içler acısı isimlerinişn başında PRF var ama ne hasta görüşebilişyor ne hasta yakınları kendileri için araştırma yapmış prf olmuşlar bu ünvanlarının karşılığında hastaya bişey vermiyorlar yazık insanlar zaten kanser hastası bugün git yarın gel alalhtan korksunlar medikal onkolojiye bir çare bulun hoca kendi ne bir iş bulmuş immino terapi diye yaptığı birşey yok sonuç yok hastaları oyalayıp duruyorlar sapa sağlam gelen insanlar ölümle baş başa kalıyorlar lütfen siz ilgilenmiyorsanız baş hekiminiz yardımcıları ilgilensinler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    tabii 3. kuriş da veririz Bu ülkede Asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar var Sayın rektörüm bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız biraz vatandaşa da yapın insanlar soyuluyor 1 saat araç kalması 5 tl gibi bir rakam hastaneye işlemini bitirmen ortalama 6 saat senin 3 , kurus dedigin ortalama 15 tl gibi bir rakaminsanlar 10 km uzaklikda geliyor zaten yakita veriyor birde gel hastanede soyul oto park yetrsizken personele kapat oh ne guzel vatandaş da ceksin çileyi alt alis veris merkezletinin orda bir eczanede olsa iyi olmazmi vatandas 500 mt ileriye ta hidiyormalesef sayin rektörümüz sizde vatandasin yaninda degilsiniz al
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    sayın Rektörüm umudumuz sendin malesef hayalkırıklığı yaratın Allah aşkına turgut özal tip fakültesindeki şu soygunu durdurun insanlar mağdur oluyor giriş ücreti baya paralı 40 dakika gibi hastanede aracın kalsa 4 ,5 tl gibi bir rakam insanlar malatya Elazığ yoluna bırakıyor bu da rahmetli Turgut öz alın ismini verilmiş bir hastaneye yakışmıyor 2 ci olarak zaten otopark yetersiz 2 park alanını kapatarak personele bırakılması zaten alt katsa bir kapalı alan var Peki ki Bu vatandaşı kim düşünecek 10 km git yakıt yak artı park parası ver hastamla mı ilgilenen park yeri sorununu mu çözen 3 konu bilindiği gibi migrosa yer verilmiş kafeterya lara da verilmiş çok güzel de orda bir En ihtiyaç olan ECZANEYE DEyer verilse guzel olmazmiydi insanlar ta Ankara asfalti ustundeki eczaneye gidiyor aksam karanliginda Özelikle Bayanlar magdur oluyor kimsesi olmayanlar var LUTFEN NIRAZ PERSONELI DUSUNDUGUNUZ KADAR VATANDADI DA DÜŞÜNÜN
    0
    0
    Yanıtla
  • O eczane dokunulamazlardan.Hayatta ne üniversiteye ne de yakınlarında bir yere yeni bir eczane daha açtırmazlar.Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz arkadaş, adamlar atrafta arsa bırakmadı satın aldılar ki kimse sağına soluna eczane açmaya kalkmasın.Vay benim saf vatandaşım vay.
    0
    0
    Yanıtla