SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekli Amirallerin Bildirisine Tepkiler

0
Güncellendi - 2021-04-05 02:33:40
Emekli Amirallerin Bildirisine Tepkiler
A- A+ PAYLAŞ

103 emekli amiralin, Montrö Anlaşması ile ilgili bazı açıklamalar ile bir amiralin resmi üniformasının üzerine giydiği cüppe ve takke ile tarikat evinde görüldüğü fotoğraflara tepki olarak  yayınladığı bildiriye AKP milletvekilleri ile STK'lardan tepki geldi. Bildiri yayıncılarına 'darbe meraklıları' iddiasında bulunulurken, "Artık gücünü milletten alan bir Türkiye var" denildi.

TEPKİLER..

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 103 emekli amiralin yayınladığı skandal bildiriye destek veren İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a tepki gösterdi.

Deniz Kuvvetlerinde emekli 103 amiralin, hükümeti, TSK’yı ve TBMM’nin yasama faaliyetini hedef alan ve tehdit dolu ifadeler içeren bildirisine destek veren İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a bir tepki de AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’tan geldi.

Çalık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bildiriye “Gözü alabilene hodri meydan” ifadeleriyle tepki gösterdi. Çalık, “Türkiye artık millete ve milletin iradesine meydan okunacak bir ülke değildir. Aksini düşünen varsa hodri meydan” dedi. Çalık bildiriye destek veren İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a da tepki göstererek, “Darbe yapmak isteyenlerin, darbelere destek verenlerin sonunu unutmayın. Yoksa bu aziz millet size itina ile haddinizi bildirir. 103 amiral eskisi ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray gibiler haddinizi bilin” ifadesinde bulundu.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan darbe imalı bildiriye sert tepki gösteren AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Dış güçlerin ezik uzantıları, büyüyen Türkiye’nin önünü kesemeyecekler. Bu aziz millet, darbe meraklılarına 15 Temmuz’da olduğu gibi bir kez daha en güçlü cevabı vermeye hazırdır. Hodri meydan!” dedi.

Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili 103 emekli amiral gece yarısı bir bildiri yayınladı. Skandal bildiriye tepkiler çığ gibi büyürken, konuya ilişkin bir tepki de AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan geldi. Sert bir açıklama yapan Kahtalı, 103 amiralin bir zamanlar giydikleri üniformayı darbe çığırtkanlığı yaparak, kirlettiklerini vurguladı.

Bildirinin yok hükmünde olduğunu söyleyen Milletvekili Kahtalı, “103 emekli had bilmezin yayınladığı bu skandal bildiriyi kendilerine telin ediyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes şunu bilmelidir ki, milli iradenin üstünde hiçbir güç yoktur. Bugüne kadar nasıl bu darbe meraklıları ile mücadele ettiysek, bundan sonra mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecektir” ifadelerine yer verdi.

Darbe sevicilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da heveslerinin kursaklarında kalacağını vurgulayan Hakan Kahtalı, “Belli ki bazı apoletliler 15 Temmuz’dan ders almamışlar. Eski Türkiye sevdalısı vesayetçi bu hadsizler, ayaklarımızın altında olan sözde bir bildiri ile akıllarınca siyasete ve millete ayar vermeye çalışıyorlar. Dış güçlerin ezik uzantıları şunu iyi bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyüyen Türkiye’nin önünü kesemeyecekler. Artık gücünü milletten alan bir Türkiye var. Bu aziz millet, darbe meraklılarına 15 Temmuz’da olduğu gibi bir kez daha en güçlü cevabı vermeye hazırdır. Hodri meydan!” açıklamasında bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Keskin, 103 emekli amiralin bildirisine sert tepki göstererek; “Demokrasi dışı adımlar karşısında her şartta ve koşulda devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Türk Milleti; bildirilerini seçimlerde kendi imzasıyla sandıkta veriyor.” dedi.

Keskin’in yazılı açıklaması şu şekilde:

“Esnaf ve sanatkâr camiası olarak, demokrasi ve hukuk dışı hiçbir girişimi kabul etmiyoruz, boyun eğmiyoruz, korkmuyoruz, çekinmiyoruz.

Demokrasi dışı adımlar karşısında her şartta ve koşulda devletimizin ve hükümetimizin yanındayız.

Unutmayın; 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk Milleti destansı bir cevap vermiştir, ülkesini işgal ettirmemiş, iradesini emperyalizme teslim etmemiştir. Bugün de aynı kararlılık ve inanca sahiptir.

Türk Milleti; bildirilerini seçimlerde kendi imzasıyla sandıkta veriyor.

Hiç kimse bizlerin sabrını sınamasın. Haddinizi Bilin.

Milletimiz; vatanını, mavi vatanını, demokrasisini, milli iradesini sonuna kadar koruyacak, kollayacak ve Toprağına, Bayrağına, Ezanına ahirete kadar sahip çıkacaktır.

Hodri Meydan.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Emeklilere tepki güzel çüpellilere niye gıkınız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Hangi birimiz bu metni okudu çok merak ediyorum okuyanlar lütfen anladığını anlatsın.Birde aktif görevde olmayan birisi ne yapabilir ki.Açık açık söylüyorum şu an en kritik yerlerde mevcut hükümetin adamları var yaparsa onlar yapar gerisi teferruat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Ömürleri denizlerde, terörle mücadele eden, yetmiyormuş gibi bir de FETÖ kumpaslarıyla mücadele eden amirallerimiz, alanları hakkında konulup, fikir beyan edemeyecek mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Oturun yerimizi Allah askına 103 amiral derdınız nedır... Huzur bırakın artık.... Kendını bilmezler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Akp neredeyse 20 yıldır "emekli generaller darbe yapacak" deyip mağduru oynadı ama darbe girişimi ortağı fetö'den geldi. Yine başa döndük, bari şimdi millet uyansa. Kurumların başına atanmış adamların da nasıl bir açıklama yaptığının hiç bir önemi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Akp'nin yaptığı Atatürkçü düşmanlığı başka bir şey değil. Artık herkes farkında. Fetöyü kimin besleyip büyüttüğünü çok iyi biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ekonomik kriz ve kötü gidişatı belki de kaybedilecek oyların telafisi için her zaman ki gibi mağdur edebiyatı yapılarak kôpürtülen bildiri.Emekli amirallerin darbe yapacağına inanıp bu bildiriye tepki gösterenler pudra şekerinin etkisi olsa gerek ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    Ayasofya imamının da konuyla ilgili görüşlerini bir an önce açıklamasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Ilginc degil mi ! Zamaninda fetullahla ic ice gecmis daha sonrada her firsatta magdurum diyen akp siyasetinin, yine darbe soylemleriyle hala tarikatcilara taviz vermesi.Sozde Erkenekonun savciligini yapanlarin, fetullahcilarla nasilda yan yana yuruduklerini unutmadik. Boplari, haburlari... 103 tane emeklia subayin yaptigi elbette dogru degil. Fakat Msb bu tarikatci subay hakkinda bir sorusturma yapti mi ? Ama karsi beyan verenlere aninda tepki. Niye? Zorunlu gundem! Yatagina ac giren, siftah yapamayan, yillardir issiz gezen, ummet dava laflarindan bikan,illallah edenler sandikta hesabini soracak. Kul hakki umarim oteki dunyaya kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyali (2 yıl önce)
    Kimse bir ömrü Deniz Kuvvetleri'ne adamış, FETÖ kumpaslarıyla hapislerde çürütülmek istenmiş emekli amirallere had bildirmeye kalkmasın. Seçilmişin de yetkisi bir yere kadardır, bu ülkede anayasa var, yasa var, ifade özgürlüğü var. Darbe söylemleri boştur, anlamsızdır; Möntrö söylemlerine verilen ayarına karşı bir hazımsızlığın hedef saptırıcı yansımasıdır. Askerin derdi darbe falan değil, cahile anlatır gibi Möntrö'nün önemini anlatmışlar. Hükümet fırsatı ganimet bilip bir kaşık suda fırtınalar koparmak istiyor ki ülkenin esas gündemi olan ekonomi unutulsun. YEMEZLER, YEDİRMEZLER!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Emekli amiraller mi darbe yapacakmış.
    0
    0
    Yanıtla