SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emin Ellerde Olmasını İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2018-12-30 21:21:57
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Gülle ile Gürkan, Ensar Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle ile AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ensar Vakfı Malatya Şube yönetimi ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Şehrin erdemli, faziletli bir şehir olmasını istiyorsak, o şehrin değerleri ile şehri yönetmemiz gerekiyor” dedi.

Ensar Vakfı Malatya Şube Başkanı Ahmet Küçük, Ensar Vakfı’nın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Siyasetle STK malumunuz iki farklı alan ama, tabi ki birbiri ile de interaktif ilişkisi bulunmakta. STK’ları tanımlarken toplumun nefes borularıdır. Kılcal damarlardan gelen talepleri, arzuları, eğilimleri besleyen ve onları içinde barındıran soluk borularıdır. Dolayısıyla sivil kalıp, kendilerini ifade edebilecek bir kalıpta durmak durumundalar, siyasette kendi alanında elbette. Ama STK’lar ülkenin genel gidişatına tahakkuk eden bazı eserlerde inisiyatif almak, sorumluluk yüklenmek, roller de yüklenmek zorunda. Nitekim Ensar Vakfı'nın irade platformunun kurucularından olması ve Türkiye'deki çok hayati süreçlerde müdahil olması, hem vakfın önemini, hem de sivil toplumun Türkiye’de ne kadar, neye tahakkuk ettiğini önümüze koymaktadır. STK’lar siyasallaşmama kaydıyla, siyasi talepleri de olan bir kurumdur. Bizde yaşadığımız kentin, yaşadığımız beldenin emin ellerde olmasını istiyoruz. Malumunuz bütün medeniyetlerin, bütün düşünce sisteminin çıkış noktası, şehrin güvenliğini korumaktır. Dolayısıyla bu güvenliği ve özgürlüğü sağlayabilecek bütün yöneticilerin başımızın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.

Gürkan ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, “Biz STK’ları toplumun önemli unsurları olarak görüyoruz. Belediyecilik yaklaşımı içerisinde de, katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesi içerisinde de olmazsa olmazımızdır. Ensar Vakfımızda hakikaten öğrencilerimizin barınma noktasında, eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekleme noktasında, güzel ahlaklı nesiller yetiştirilmesi noktasında önemli görevler ifa ediyor. Bizde tabi ki sivil toplum örgütlerimizi her konuda destekliyoruz. Netice itibariyle bir şehrin erdemli, faziletli bir şehir olmasını istiyorsak, o şehrin değerleri ile şehri yönetmemiz gerekiyor. Sivil toplum örgütleri de bu değerlerin başında gelmektedir. Burada bir başarı hikayesi varsa, bunun temeli istişare kültürü yatmaktadır. Önemli olan bu şehrin huzuru güvenidir. Biz şehre talip olurken, sadece günümüzün insanlarının huzuru, mutluluğu ve çağdaş bir şehirde yaşama anlayışının ötesinde, geçmişte bu memlekette yaşayan insanların belediye başkanı nasıl olunur, gelecekte bu ülkede, bu şehirde yaşayan insanların belediye başkanı nasıl olunur o vizyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız