SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet'ten 'Silahlı Şiddet Haritası'na Açıklama

0
Güncellendi - 2019-10-11 03:44:42
Emniyet'ten 'Silahlı Şiddet Haritası'na Açıklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Umut Vakfı verilerine dayanılarak yapıldığı belirtilen "Malatya'nın Şiddet Haritası"na ilişkin haberlere yönelik olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, konuya ilişkin olarak yayımlanan haberleri anımsattıktan sonra, "Ancak Malatya İlimizde Polis Sorumluluk Bölgesinde “Ateşli Silah ve Kesici Alet Neticesi” ölümlü olay sayısı 2017 yılı içerisinde (14), 2018 yılı içerisinde (9), 2019 yılı Ekim ayı itibariyle ise (6) olup, tüm bu olaylar aydınlatılarak olay failleri Adli Makamlara tevdi edilmiştir" bilgisini verdi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nün söz konusu açıklaması şöyle:

"07.10.2019 tarihinde internet, yerel görsel ve yazılı basında yayınlanan Umut Vakfının paylaşımına atıfta bulunularak 2018 yılı, "Türkiye silahlı şiddet (cinayet) haritası" nı yayınladı. Basına yansıyan verilere dayandırılarak yayınlanan haritaya göre, 2018 yılında medyaya 3 bin 679 silahlı şiddet olayı yansıdı. Bu rakam, 2 bin 175 silahlı şiddet olayının yaşandığı 2015 yılına göre, % 69 artış anlamına geliyor. 

Umut Vakfı’nın Türkiye geneli, bölgeler ve iller ölçeğinde düzeyinde yaptığı şiddet verileri analizine göre, Doğu Anadolu Bölgesi, silahlı şiddet olaylarında 7 bölge arasında son sırada yer alırken, Malatya 2018 yılında basına yansıyan ve ölümle ya da yaralanma ile sonuçlanan silahlı şiddet olaylarında 85 vaka ile bölgenin diğer illerini geçerek 1. sırada yer aldı. Bu bölgede, 26 silahlı şiddet olayı ile Elazığ ikinci, Kars 22 olayla üçüncü, Van 21 olayla dördüncü sırada yer aldı. 

Umut Vakfı’nın derlediği verilere göre, Malatya’da 85 kişi silahlı şiddet olayları sonucunda hayatını kaybederken, bu olaylarda 123 kişi de çeşitli düzeylerde yaralandı" şeklinde ifadelerle haber yapıldığı görülmüştür.

Ancak Malatya İlimizde Polis Sorumluluk Bölgesinde “Ateşli Silah ve Kesici Alet Neticesi” ölümlü olay sayısı 2017 yılı içerisinde (14), 2018 yılı içerisinde (9), 2019 yılı Ekim ayı itibariyle ise (6) olup, tüm bu olaylar aydınlatılarak olay failleri Adli Makamlara tevdi edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur".

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hızlı tren (4 yıl önce)
    açıklama istatistiklerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor!
    0
    0
    Yanıtla