SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emsalsiz Zafer Cumhuriyetle Taçlandı"

0
Güncellendi - 2020-10-29 23:52:40
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü kutlamaları, Malatya merkezde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Malatya merkezdeki kutlama töreni dolayısıyla Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu Günün anısına Vali Aydın Baruş anıt şeref defterini imzaladı. Vali Baruş, anıt şeref defterine özetle şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, yüce Türk milleti’nin küllerinden doğuşunun ve tarih sahnesine yeniden damga vuruşunun ifadesi olan İstiklal mücadelesinin zafer tacı olan Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yıldönümünde, manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın engin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Zamanın yenilmez güçleri olarak addedilen sömürgeci güçlere karşı müstesna liderliğiniz etrafında kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, Türk’ün bileğinin bükülemeyeceğini bir kez daha bütün cihana ilan etmiş ve kazandığı emsalsiz zaferi Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır."

Malatya olarak, birliğimizin ve kardeşliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimizi canımızla, kanımızla muhafaza ve müdafaa etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun bilincinde ve şuurunda olduklarını da ifade eden Baruş,”Bizlere miras bıraktığınız ilkeleriniz rehberliğinde devletimizin ve milletimizin bekası için, ülkemizi her geçen gün daha ileriye taşımak için yılmadan, yorulmadan çalışarak yolumuza devam etmeye söz veriyoruz. Milletimizin fıtratında mevcut olan Milli Mücadele Ruhu çıktığımız bu yolda bizleri engellemeye çalışan dahili ve harici düşmanlara karşı en büyük şiarımız olacaktır. Cumhuriyetimizin kurulduğu bu kutlu günün yıldönümünde, başta Zat-ı Aliniz olmak üzere aziz vatan toprakları ve bağımsızlığımız uğrunda ruhunu sonsuz rahmete teslim eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete göç eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhlarınız şad olsun." diye konuştu.

29 EKİM GÜNÜ YAPILACAK ETKİNLİKLER..

Valilikten verilen bilgiye göre, kutlamaların 29 Ekim Perşembe günkü programı da şöyle:

-TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş tarafından tebriklerin kabulü ve Hitabı

Yer: Valilik Önü

Saat: 10.00

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı

-BANDO KONSERİ

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 10.30

Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı

-MEHTERAN KONSERİ

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 10.50

Sorumlu Birim: Büyükşehir Belediye Başkanlığı

-29 EKİM GENÇLİK KONSERİ

Yer: Hürriyet Parkı

Saat: 14.00

Sorumlu Birim: İl Milli Eğitim Müdürlüğü

-29 EKİM MEHTERAN KONSERİ, IŞIK VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Yer: Kernek Meydanı

Saat: 20.00

Sorumlu Birim: Büyükşehir Belediye Başkanlığı

ÜNİVERSİTEDE KONFERANS

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansa katıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Necmi İnce, Akademik personel ve vatandaşlar katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans konuşmasını yaptı.

İLÇELERDE..

Hekimhan ilçesinde kutlama

Hekimhan ilçesinde de, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılı programı Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

Çelenk sunma törenine, Hekimhan Kaymakamı Muhammet Öztaş, Belediye Başkanı Turan Karadağ, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Er, kamu kurum ve kuruluşları, daire amirleri, partilerin başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile Atatürk Anıtındaki program tamamlandı.

Darende’de de Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 97 kuruluş yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Malatya’nın Darende İlçesinde de Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile tören başladı. Törene, ilçe kaymakamı Malik Çalışır, Belediye Başkan Vekili Cuma Bayram, Cumhuriyet Savcısı Emre Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Arguvan’daki kutlamalar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Malatya’nın Arguvan ilçesinde de Atatürk Anıtı7na çelenklerin sunulmasıyla başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk programı kapsamında İstiklal Marşı okundu ve göndere bayrak çekildi.

Arguvan ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk programı kapsamında Nazım Hikmet meydanında bulunan Atatürk Anıtına ilçe Kaymakamı Gökhan Dolaş ve Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk programına, Arguvan Kaymakamı Gökhan Dolaş, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe emniyet ve ilçe jandarma yetkilileri, parti başkanları, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız