SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Ağır Şekilde Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-05-01 18:42:32
A- A+ PAYLAŞ

SALDIRIYA TABİP ODASI, CHP VE DEVA PARTİLERİNDEN DE TEPKİ GELDİ.. Malatya Tabip Odası Yönetim Kurulu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki göstererek, bu durumu en ağır şekilde kınadıklarını bildirdi.

"GAYRİ İNSANİ.."

Malatya Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından, 29 Nisan günü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"29 Nisan 2021 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Sağlık camiamızı derinden üzen, hiçbir şekilde kabul edilemez ve makul bir izahı olmayan vahim bir şiddet olayı yaşanmıştır. On gün boyunca yoğun bakımda her türlü tıbbi tedavi ve bakımları eksiksiz yapılan bir hastanın yakınları güvenlik görevlilerini aşıp yoğun bakım servisine girerek o an hastalarına 45 dakikalık bir zamandan beri resusitasyon yapan görevli Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu’na ve görevli sağlık çalışanlarına tanımlamanın en hafifiyle gayri insani bir şekilde müdahalede bulunmuşlardır.

Yaşanılan bu pandemi sürecinde büyük bir özveriyle yakınlarının bile yaklaşmadığı veya yaklaşamadığı covid hastalarıyla gece gündüz yeri geldiğinde özel hayatını, hatta kendi ailelerini bile ihmal ederek ilgilenen, uğraşan hekim ve sağlık çalışanların bu tür sağlıkta şiddet olaylarıyla karşılaşmaları maalesef çalışma şevk ve motivasyonlarını kırmaktadır.

Malatya Tabip Odası olarak sağlık camiamıza yapılan bu elim şiddet olayını en ağır şekilde kınadığımızı ve yasal çerçevede yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

CHP İL BAŞKANINDAN TEPKİ..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, sağlık çalışanlarına gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu saldırıyı reddediyoruz. Çünkü sağlıkçılarımızın özellikle bu pandemi döneminde ne kadar zor şartlarda görev yaptıklarını iyi biliyoruz. Bu zor şartlarda hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değil. Sadece sağlık çalışanlarına değil, şiddetin hiçbir şekilde ve hiçbir yerde olmaması gerekiyor. Belediye meclis üyesinin şunu bilmesi gerekir ki; hiçbir sorunun çözümü şiddet değildir. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırı da oldukça çirkin bir davranıştır. Elbette ki insanların acısı olabilir, hepimizin başına gelebilecek bir acı olabilir. Elbette bu arkadaşımızın acısını da paylaşıyoruz. Ama kendisi de avukatlık mesleğini yapması itibariyle bilir ki; bir kişiyi kurtaramadığında hapse düştüğünde yakınlarının kendisine saldırısı ne kadar yersiz, gereksiz, kabul edilemez bir durum ise bir hastayı hayatta tutamamaları karşısında sağlık çalışanlarına saldırmak da bu kadar yersiz, gereksiz ve kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

DEVA PARTİSİ..

Demokrasi ve Atılım Partisi Malatya Sağlık Politikaları Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da saldırı kınandı ve saldırıya uğrayan sağlık personeline destek verildi.

Açıklama şöyle:

"29.04.2021 Perşembe günü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından, doktor ve sağlık görevlilerine yapılan saldırıyı öğrenmenin üzüntüsü ve endişesi içerisindeyiz.

Zor günlerden geçtiğimiz Covid-19 ile mücadele sürecinde bizlerden hiçbir fedakârlığı esirgemeyen kıymetli doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti en ağır şekilde "Kınıyoruz". Son dönemlerde, sağlık çalışanlarımıza yönelik bu denli şiddetler o kadar artmıştır ki, artık ülkemizin kanayan yarası olmuştur. Sağduyulu bir süreç yürütülmesi adına gerekenlerin yapılmasını, gerek sağlık bakanlığından, gerekse üniversitelerden talep ediyoruz.

Parti programımızda; "Sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve saygınlıklarının korunması özel önceliğimiz olacaktır. Her türlü yazılı, görsel ve işitsel mecralarda sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bütüncül bir iletişim dili geliştirecek ve bu konudaki yaptırımları daha da arttıracağız." hassasiyeti ile belirtmiş olduğumuz bu konu, ülkemizin kanayan yarası olmaktan çıkarılmalı, doktorlarımız bu denli travmalara maruz bırakılmamalıdır.

Saldırıya uğrayan; Kıymetli doktorumuz Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu ve yoğun bakımda görevli sağlık çalışanlarımız Aykut Özcan, Fatmanur Alkan, Mehtap Ermiş, Fatma Ertürk, Ezgi Üstündağ, Veli Akgeyik ile güvenlik görevlisi personeli Adnan Taşdemir, Mustafa Aslan, Pınar Şengönül’e geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, kendilerinin ve tüm sağlık çalışanlarının, her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Hasan (2 yıl önce)
    Pandemi başlangıcında alkışladığımız, milletin hastalıklardan kaçtığı zamanda cansiparene şekilde mücadele eden sağlıkçıları ne çabuk unuttunuz. Sadece şu soruyu soruyorum: BU AVUKAT, YANLIŞ KARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ HAKİM'E DE ŞİDDET UYGULUYOR MU?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet G (2 yıl önce)
    Saldırı iddasında bulunan kişi hem eski patronum hem abim hemde arkadaşımdır. Kendisi bu sağlıkçılar hakkında rahmetli ölmeden 2 gün önce suç duyurusunda bulunmuştur yanlış tedaviden dolayı hasta rahmetli olmuştur. Ben olsam aynı tepkileri veririm sizin canınız yanmadıkça yananları anlamazsınız bol keseden kınama kolay çünkü pirim yapacak bir şans geçti ya elinize sallayın.Sağlıkçıların gerçekten bir havalarının alınması lazım Allah ellerine düşürmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (2 yıl önce)
    Yas dediğimiz durumun psikolojide 4 evresi vardır. İlk evrede kişiler bu olayın doğru olduğunu kavramakta güçlük çekerler. Hayır bu doğru olamaz, o ölemez gibi tepkiler verir. Ölümü kabullenemez. Bu kabullenemeyiş ' eğer bütün müdahaleler doğru yapılsaydı ölmezdi' anlayışı ile birleşince etrafta suçlanacak olan hali hazırda birileri olur. Evet şuan hedefinize ulaştınız. Sağlık Çalışanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat reis (2 yıl önce)
    Size İbn-i Sinan'ın sözüyle cevap veriyorum "İlim saygı görmediği toplumları terk eder."Ben Özgür hocamın yerinde olsam tayinler açıldığında tayin ister giderdim.Bizim Malatya iyi hocaya layık değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Pandemi nedeniyle çok zor şartlar altında görev yapan sağlık personeline Belediye Meclis üyesi Bir Avukat tarafından saldırıda bulunulması gerçekten çok ayıplanacak ve kınanacak bir olaydır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Bence boşuna ne okuyun nede yorum yazın nede birbirinizi yanlış anlayıp kırmayın. Burada tek kazanan kasa misali haberci sizin üzerinizden prim yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kahraman varsa eğer bu ülkede onlar da asker ve polislerimizdir şımarmaya gerek yok herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor bende sağlık sektörünün bir mağduru olarak yazıyorum tabiki şiddet desteklenecek değil ama hasta ve hasta yakınlarına tavırlar yapmak da doğru değil bizzat ben yaşadım bu süreci sorumsuz bazı sağlıkçılar yüzünden annemi kaybettim 7 ay önce detaylarını savcılık yapacak inşallah burda gerek yok o kadar şehidimiz oldu hiç bir zaman asker veya polis yılı denilmedi ama dış tarafı süsleyerek ama iç taraf berbat bir durumda olan bu sektörüde uyarmak gerekiyor tabiki yetkili makamlarca şiddet çözüm ve desteklenecek bir şey değil ama hasta ve hasta yakınlarına üslup dışında kimse konuşamaz geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum askere polise 1 ay değil döner sermaye maaş vermeyin yinede vatanı haklı İçin çalışır ama bu sektördeki bazıları maaşı bırak döner sermayeyi kesin emin olun hasta umurlarında olmaz ne polisim nede askerim adamların da günahı boşa alınmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Polisimize askerimize can feda lakin sağlıkçı yılı olduğu için kimseye ödül takmiyorlar. Evet hasta psikolojisi bazı anlarda anlaşılmıyor olabilir ama sevdiklerinizi kaybedebilirsiniz ama tövbe haşa bizlerde insanız Allah değiliz ki herkesi yaşatalım. Nasıl oluyor bilmiyorum hastanede ölen insanların büyük kısmı doktor hatası deniyor.o zman hersey gayet yolunda ise doktor yakjnlarinizi öldürduyse yakınlarınız neden doktora gitti. Lütfen arkadaşlar evet hata yapılan noktalar oluyor ama bizde kuluz elbette hatalarımız olacak. Bu yapılan hareketleri eşinize kardeşinize abinize yapıldığını düşünün nefsiniz yine aynı şeyleri soluyecek mi.rabbim tüm vefat edenlere rahmet eylesin annenizin de mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah razı olsun tabiki takdir Allah’ın lakin teşhis ,tedavi ve üslup konularında çok hata var yine de cevabınız İçin çok teşekkür ederim saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sağlık personelini askerle polisle karşılaştırmak nasıl bir akıl tutulmasıdır ya Rab? Şiddete tabi ki karşıyım amaa vs vs diye başlayan iki yüzlü hallerinizden nefret ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen aklını yorma böyle şeylere yanlış çalışmış nefret konusuna gelince toplumda bazı sağlıkçılar kendilerinden nasıl nefret ettirdi ona bak sağlıkçıları övüp sonrada sitem etmedim direk sitemlerimi yazdım kusura bakma arkadaş bakanın yaptığı gibi sizi pohpohlayacak değilim iyi günler
    0
    0
    Yanıtla
  • Para karşılığı yaptığın iş için kimse sana minnet duymak zorunda değil. O hizmeti almak için devlete para ödüyoruz, sende o hizmeti sağlamak için para alıyorsun. İşine gelmiyorsa yapma kardeşim. Yeter yav 1 yıldır her fırsatta bize saygı duyun bize para verin bizim maaşımızı arttırın.... bitmedi yav vallahi ne talepleriniz bitti ne memnuniyetsizliğiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim kimsenin bizi övmesine poh pohlamasına ihtiyacımız yok. Birileri tarafından kahraman ilan edilmeye de ihtiyacımız yok. Hastaların bize minnet duymasını da beklemiyoruz ki böyle birşeyi bekleyen sağlık personeli de tanımıyorum. Sadece herhangi bir devlet memuruna nasıl saygı duyuyorsanız bize de öyle saygı duymanızı istiyoruz. En ufak bir hatada ben herhangi bir kurumun, bir bankanın, talan edilip ordaki çalışanlara şiddet uygulandığını görmedim. Veya banka sırası kendisine bir türlü gelmeyince etrafa küfürler savurup çıkan birisi de görmedim. Sırası gelmediği halde işlemlerini yaptırmaya çalışan, randevu almadan gelen işleri halledilmeyince silah çeken (bkz: geçen doktora silah çeken muhtar) birisi de görmedim. Bizi tek motive eden ,mutlu eden şey bir hastaların bize dua etmesi Allah razı olsun demesidir. Bir gün içinde 20 kişiye güzel davranırsın ama 21. Kişi gelir en ufak bir terslikte senin maaşını ben veriyorum diye hadsizlik eder bizleri hastaya kötü davranan üstten bakan kişiler olarak ilan eder. personelin bütün motivasyonunu kırar. Sonuç olarak bizler de devlet memuruyuz ve her devlet memuru gibi maaşla çalışıyoruz. Sonuç olarak biz insanız ve her zaman etrafa güler yüzler saçamayabiliyoruz. 36 saatlik nöbet esnasında biraz yorgun biraz gergin olabiliyoruz. Saygı sınırları çerçevesinde biraz empati ile sağlık çalışanlarına olan düşmanlığınızı yenebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla