SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Güzel Şey, Maç Oynayıp Kazanmak"

0
Güncellendi - 2020-11-22 20:10:53
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un kalecilerinden Ertaç Özbir, yeniden Yeni Malatyaspor’un formasını giydiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Yeni Malatyaspor’u beşinci yapıp, Avrupa’ya taşıdık ama o dönem ayrılmam gerekiyordu. Bazı şeyler zamanla kötü gitmiş olabilir ama buraya tekrardan geldik, bazı şeyleri eski günlere çevirmek adına” dedi.

Kulüp televizyonunda yayınlanan ‘Futbolcunun Dünyası’ programına katılan Özbir, Adana’da doğduğunu ancak hayatı Ankara’da öğrendiğini ifade etti.

Özbir, 8 yaşına kadar Adana’da kaldığını sonrasında bütün hayatını Ankara’da geçirdiğini kaydederek, bunun için çok mutlu olduğunu söyledi.

Sarı siyahlı takıma sezon başında yeniden dönen Özbir, takımda Adem Büyük, Benjamin Tetteh gibi kaliteli oyuncuların olduğunu ifade etti.

Özbir, ‘Kariyerin boyunca birlikte oynadığın en iyi futbolcu kimdi?’ sorusuna, “Kasımpaşa’da oynarken gerçekten kaliteli isimler vardı. Bunların başında Andreas Isaksson’u sayabilirim. Çok iyi bir kaleciydi. Kalu Uche, Fabian Ernst Beşiktaş’tan bize gelmişti. Ona çok saygı duyardım. Ryan Donk çok iyiydi. Bizden sonra Galatasaray’a gitti, orada da iyi işler yapıyor” cevabını verdi.

Başarılı eldiven, 25 numaralı formayı giymesiyle ilgili, “Zamanında 25 numaralı formayı giyen kaleciler vardı. Mesela Pepe Reina, 25 numaralı formayı giyerdi. Onu çok severdim. Ondan esinlendim. Sene 2008-2009 yılıydı, onda gördükten sonra 25 numaraya bir empatim oluştu. Sonrasında da 25 numaranın bana uğurlu geldiğine inandım. Bir daha da bırakmadım. Bıraktığım dönemler oldu. Bir iki defa ‘Acaba şu formayı mı giysem?’ diye denedim ama baktım iyi gelmedi bende hemen 25 numaraya döndüm. Artık forma numarası da sorun değil artık belli bir tecrübeye geldik. İşin o yönlerini de artık bıraktım. Sadece sevdiğim için giyiyorum” açıklamasında bulundu.

Malatya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Özbir, “İnsanların beni sevmesi, bana saygı duyması, bana güler yüzlerini göstermeleri benim için gerçekten çok gurur verici. Malatya’da bulunduğum süre içerisinde gezme fırsatı bulduğum çok yer oldu. Özellikle Malatya’nın doğasını çok seviyorum. Büyükşehirlerde top oynadım; İstanbul ve Ankara’da uzun yıllar top oynadım, Malatya’da karakterimi yansıtan bir şehir. Sessizliğim ve sakinliğimi yansıtan bir şehir olduğu için Malatya’yı çok seviyorum. Sanayiye gittim güzel yemekler var. Bakırcılar Çarşısı’na kadar gittiğim yerler var. Malatya’da yaptığım en güzel şey maç oynayıp, kazanmak. Burada galip gelip, o galibiyeti taraftarlarla kutlamak yaşadığım en güzel duygu” ifadelerini kullandı.

Özbir, Yeni Malatyaspor’a yeniden geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “En büyük hayalim ülkeme faydalı olmak. Keşke imkanım olsaydı da ülkemi futbolda ileri taşıyabilecek maçlarda el uzatabilmek. Yeni Malatyaspor’u da Avrupa’da gururlandırmak isterdim. Yeni Malatyaspor’u beşinci yapıp, Avrupa’ya taşıdık ama o dönem ayrılmam gerekiyordu. Bazı şeyler zamanla kötü gitmiş olabilir ama buraya tekrardan geldik, bazı şeyleri eski günlere çevirmek adına” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Helede ilk zamanlar her maça 1-0 yenik başlardık.genellikle kaleye ilk gelen topu ağlarda görürdük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın 2 (3 yıl önce)
    Biz seni seviyor ve güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla