SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boğaziçi'nin 'En İyi Çıkış Yapan Takım' Ödülü BYMS'ye

0
Güncellendi - 2019-12-24 06:54:03
Boğaziçi'nin 'En İyi Çıkış Yapan Takım' Ödülü BYMS'ye
A- A+ PAYLAŞ

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulunun düzenlediği organizasyonda, öğrenciler tarafından farklı kategorilerde seçilen "yılın enleri" açıklandı.

Üniversitenin güney yerleşkesinde düzenlenen ödül töreninde, THY Avrupa Ligi'nde final oynayan Anadolu Efes "yılın en iyi takımı" seçildi.

"Yılın en iyi bireysel sporcusu" ödülü, Türk jimnastik tarihinin ilk dünya şampiyonluğunu kazanan İbrahim Çolak'a verildi.

- Ödüller

Törende kategorilere göre verilen ödüller şöyle:

Yılın en iyi takımı: Anadolu Efes

Yılın en iyi bireysel sporcusu: İbrahim Çolak (Milli jimnastikçi)

Yılın en iyi antrenörü: Giovanni Guidetti (A Milli Kadın Voleybol Takımı ve VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü)

Yılın en iyi basketbol oyuncusu: Shane Larkin (Anadolu Efes)

Yılın en iyi voleybolcu oyuncusu: Eda Erdem Dündar (Fenerbahçe Opet)

Yılın en iyi çıkış yapan takımı: BtcTurk Yeni Malatyaspor

Yılın en iyi çıkış yapan sporcusu: Merih Demiral (Juventus)

Yılın en iyi spor yöneticisi: Ahmet Ağaoğlu (Trabzonspor Kulübü ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı)

Fair play özel ödülü: Yasemin Adar (Milli güreşçi), Beknaz Almazbekov (Galatasaray 14 Yaş Altı Futbol Takımı)

Spora teşvik ödülü: Yarının Sultanları Projesi (Giovanni Guidetti ve Bahar Toksoy Guidetti)

Spor kardeşliği ödülü: 16 Yaş Altı Küçük Kızlar Voleybol Milli Takımı, Ali Topaloğlu (Atletizm-Özel sporcu), Havva Elmalı (Görme engelli atlet), Büşra Ün (Paralimpik tenisçi), Talha Ahmet Erdem (Judo-Özel sporcu), Bahattin Hekimoğlu (Engelli okçu)

Boğaziçi Üniversitesi spor elçisi: Erden Eruç

Erdoğan Dulda Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Necdet Turhan (Görme engelli dağcı ve atlet)

Özel başarı ödülü: İrem Yaman (Milli tekvandocu)

En iyi spor programı: 90+ (NTV)

En iyi spor yorumcusu: Emre Özcan

En iyi spor fotoğrafı: Mahmut Cinci

- Adil Gevrek: "Son 5 yılda büyük başarılara imza attık"

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, son 5 yılda yakaladıkları çıkışta emeği olanlar adına ödülü aldığını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesine teşekkür eden Gevrek, "Bizi bu ödüle layık gören, oy veren, seçen herkese teşekkür ediyorum. 5 yıl içinde bu güne kadar emek veren yöneticilerimize, futbolcu kardeşlerime, teknik ekiplere, taraftarımıza ve camiamıza da teşekkür ediyorum. Herkesin bunda emeği var. Bu ödülü onlar ve camiamız adına alıyoruz. Son 5 yılda büyük başarılara imza attık. Üç yıl içinde TFF 2. Lig'den Süper Lig'e çıktık. Çok anlamlı bir ödül olarak görüyoruz. Bizim için gurur verici. Bir Anadolu takımının Boğaziçi Üniversitesinde böyle bir ödüle layık görülmesi nedeniyle mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

2018-2019 sezonunu 5. bitirdiklerini hatırlatan Adil Gevrek, "Bu sezonu da en iyi yerde bitirmek istiyoruz. İlk yarının son maçına Gaziantep FK karşısında çıkacağız. Hedefimiz 29 puan toplamaktı ama olmadı. İnşallah önünüzdeki hafta yapacağımız maçı kazanıp ilk yarıyı 26 puanla kapatırız. Geçen sene 5. olmuş bir takımdan beklentiler yüksek. Bunun farkındayız ama bu sezon lig biraz zor. En üstteki takımı yenip, en alttaki takıma yenilebiliyorsunuz. İkinci yarı daha da zor olacak." açıklamasını yaptı.

Son dönemde tartışılan Video Yardımı Hakem (VAR) uygulamasına da değinen başkan Gevrek, şöyle konuştu:

"VAR'ı en çok destekleyen kulübüz. Doğru ve olması gereken bir sistem. Yüzde 100 değil ama yüzde 80-90 oranında hataları giderebilecek bir sistem. Ancak VAR olmasına rağmen ciddi sıkıntılar yaşanıyor. VAR'ı adil bir yönetim olması için istiyoruz ama sonuçta sistemi kullananlar da insan. Bu sezon BtcTurk Yeni Malatyaspor olarak ciddi sıkıntılar yaşadık. Tabii ki hatalar olur ama bazı hataları VAR'ın görmemesi bizi düşündürüyor. İnşallah bundan sonra VAR daha doğru ve adaletli bir şekilde kullanılır."

İstanbul, AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yusuf (4 yıl önce)
    Salih boş yabma
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Sergen ve ekibiyle çıkış bitti duraklamadayiz ikinci yarı gerileme sezon sonu küme de kalırmiyız bilmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • salih kardeş sen bu futbol bilgin ile ancak hakkari cilosporu yorumlayabilirsin.Kendini buralarda harcama.???
    0
    0
    Yanıtla