SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En İyi Narkotik Polis: Anne' Projesi Tanıtımı

0
Güncellendi - 2021-04-28 15:43:04
'En İyi Narkotik Polis: Anne' Projesi Tanıtımı
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı Koordinesinde ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle 81 ilde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi tanıtım toplantısı, Vali Aydın Baruş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

2021 yılında Malatya'da Narkorehber ve Narkonokta faaliyetleri kapsamında 51 faaliyette bulunulduğu, bu faaliyetler ile 9171 kişiye ulaşıldığının söylendiği toplantıda bu kişilerden 3495’inin anne veya anne adayı olduğu belirtildi. Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başta anne ve anne adaylarına ulaşılmaya çalışıldığı ve bunların yanı sıra öğretmenler, belediye personelli, kamu personeli ve özel güvenlik personeline Narkorehber ve Narkonokta hakkında bilgiler verildiğine değinildi.

Madde kullanımı ile mücadelede annelere yönelik farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamındaki ilk toplantıda ele alınan temel konu, yapılan çalışmaların tüm il kapsamında olması ve bu doğrultuda annelerin, çocukların bu bataklığa düşmesini engelleme çalışmalarında aktif rol almaları için donanımlı hale getirilmesi konusu oldu.

Valilik toplantı salonunda, Vali Aydın Baruş’un başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Coşkun Çorapçı, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, kurum amirleri, STK temsilcileri, emniyet ve jandarma personelleri katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huzur (2 yıl önce)
    Şimdi annemiz eşimiz yoklukla mı uğraşsın, kendi derdiylemi uğraşsın yoksa elinde diploması olan ama siyasi bir torpil bulamadığı için cebinde metelik olmadan dolaşan aslan gibi evladının durumunamı yansın. Neden sürekli birilerinin üzerinden projeler üretiliyor, neden bu gençler için daha kaliteli bir yaşam sağlanamıyor, neden iyi şartlarda iş imkanları verilmiyor. Biri çıkar sokak iyileştirmesi ile uğraşır, birisi çıkar nerde lazım olmayan bir iş varsa onunla reklâm yapar.Bizim gençlerimiz pırlanta gibidir, kim ne derse desin.!Bir suriyeliye verdiğiniz imkanı bizim gençlerimize verin neler olur.Bizim gençlerimiz merhametlidir, saygılıdır. Bir gün çıkın iş ile ilgili ciddi bir proje yapın önümüzü ilikleyelim. Kızılaya bile eleman alırken kırk torpil döndü.Bir fabrikaya bile torpil olmadan girilemeyen bir ülkede kimi anne kimi baba yaparsanız yapın düzelmez. Anne ve gençlerimizi düşünüyor iseniz ve bundada samimi iseniz daha kaliteli yaşam sunar ve biz üzerimize düşeni yaptık dersiniz. Birilerini günah keçisi yapmaktan kendinizi eğlemekten vazgeçin.
    0
    0
    Yanıtla