SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Rahat Ulaşım Malatyalı İçin En Eziyetlisi Oldu"

0
Güncellendi - 2018-12-16 17:19:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba  “Malatya-Ankara uçak seferlerinin artırılması beklenirken azaltılmasını anlamak mümkün değil. Dünyanın en rahat ulaşım aracı olan uçak, düzensiz saatleri ve azaltılan seferler nedeniyle Malatyalılar için dünyanın en eziyetli ulaşım aracına dönmektedir.”ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın ulaşım alanında yaşadığı sıkıntıları belirterek,  mağduriyetin giderilmesini istedi.

4'E KALKIP HAVAALANINA GİTMEK EZİYETTİR

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Hava Yolları tarafından Malatya’ya yapılan sefer sayısının az olması ve sefer saatlerinin uygunsuz olması Malatyalıları mağdur etmektedir.Malatya- Ankara uçağı 06.10 da kalkmakta olup  bu uçağa yetişmek için yolcuların gecenin 4’ünde uyanmaları gerekmektedir. Ankara- Malatya uçak seferi ise 23.45 te yapılmakta, insanların Malatya’da ki evlerine ulaşmaları en erken gece 2 yi bulmaktadır. Dolayısıyla dünyanın en rahat ulaşım aracı olan uçak, düzensiz saatleri ve az olan sefer sayısı nedeniyle Malatyalılar için dünyanın en eziyetli ulaşım aracına dönmektedir. Pek çok Malatyalı, Ankara yolculuklarında saatleri daha düzenli olan çevre şehirlerden yolculuk yapmayı tercih etmektedir” dedi.

BU SORUNA ONLAR DA ORTAK

“Malatya gibi bölgenin en önemli şehirlerinden birine  Türk Hava Yollarının başkentten sadece 1 sefer düzenlemesi de anlaşılır değil” diyen Ağbaba, “Malatya-Ankara arası haftanın bazı günleri 17.00 de gerçekleşen uçak seferlerinin haftanın her günü yapılması talepleri dillendirilirken, THY hangi mantıkla hareket ettiyse olan seferleri de kaldırdı.Malatya Havalimanın yıllık 1 Milyon yolcu taşıdığını övünerek söyleyenler, bu yolcuların hangi şartlarda ulaşım yaptığını görmüyorlar. Malatya’ya yeni havalimanı şart deyip, terminali büyüterek sorunun çözüleceğini sananlar sorunlara kulak tıkıyor. Kendi kentlerinde havalimanı varken, sefer olmadığı için başka şehirlerin havalimanını kullanan iktidar partisi milletvekilleri de bu sorunun ortağıdır ”ifadelerini kullandı.

SEFER SAYISI ARTSIN, SAATLERİ MAKUL ZAMANA GETİRİLSİN

Ağbaba, “Yeni yıldan itibaren Ankara-Malatya arasındaki uçak seferler sayısının mutlaka artırılması, sefer saatlerinin de makul saatlere çekilmesi tüm Malatyalıların ortak talebidir. Bu talebin dikkate alınması, Malatyalıların mağduriyetinin bir an önce sonlandırılması gerekmektedir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 yıl önce)
    Kimisi burada akp'ye kafa gelmesin diye eziyete katlanıyor. Sefer sayısı artsın mesai saatleri içerisinde en az 1 sefer konsun Koskocaman 2 ordu ilinizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Çok değişik insanlar var.Söyleyenin ne dediğine değil,hangi partiye ait ise ona göre yorum yapılıyor.Ankara ya uçak gidiş ve dönüş saatlerine ne olmuş diyenlere şunu diyeceğim.Inşallah Ankaraya işiniz düşer ve sık sık gider gelirseniz.Sabah 3.5-4 de kalkıp,gece 2 de eve gelirseniz anlarsınız.Bu resmen Malatya ya zulümdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (5 yıl önce)
    İlk defa bı şeyi doğru diyorsun veli agbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Dünyanın en iyisini de yapsanız, yine de muhalefet yapacağız, bize oy verenler onu istiyor diyen başkan yardımcınız varken, sizlere zaten birşey beğendiremiyecğiz. Birde abuk sabuk yorum yapan vatandaşlar, acaba diğer şehirleri gördülermi, mecburen yaşamayın, çekin gidin biran önce.
    0
    0
    Yanıtla
  • duhhan (5 yıl önce)
    sayın vekilim sen şikayetçisin ya biz kime şikayet edelim sen vekil değilmisin biz seni seçtik ki sorun çözesin sen kendin ağlıyorsun busorunları siz çözeceksiniz biz değil yapamıyorsanız bırakacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (5 yıl önce)
    Malatya bilinçli olarak bu konuda Elaxığ'a mahkum ediliyor. İşin özeti bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (5 yıl önce)
    adamı seversiniz yada sevmessiniz yalnız şunu söyleyeyi,m çok haklı konuşuoyor bir hotel çalışanı olarak görüyorum hotellerde dışardan gelen firma temsilcileri mümessiller gecenin dördünde kalkıp söylene söylene havaş servisine ulaşmak için uykulu uykulu koşarak gidiyorlar bu gelişmekte olan malatyayı uzun vadede çok etkisi olan vahim bir durum adamlar hotelde günün yorgunluğunu atamadan gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (5 yıl önce)
    kendi ankaraya gidip gelio ya kendi derdini dile getiriyo :)
    0
    0
    Yanıtla
  • size iyilik yaramaz.sürünün kardeşim.bunu bile kendine yormuş ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (5 yıl önce)
    Adam hakli..thy istanbul ucagida gece istanbula iniyor..ewe gidene kadar saat 03.00 oluyor..iskence resmen..bi caresine bakilsin artik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (5 yıl önce)
    Uçuş saatleri Sanki uçakla seyahat edilmesin diye ayarlanmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismail keskin (5 yıl önce)
    Arkadaslar malatya ya inat boyle yapip ucaklar hangardami bekletiliyor.. yada istenilen saatte farkli hatlarda cok daha doluluk orani ile ucusmu yapiliyor. Sadece memleketimi seviyorum o zaman herseyin en iyisine benim memleketim sahip olmali demekle oluuormu? Neden cok daha yakin olan bursa ank arasinda cok daha fazla ucus var? Buyu gelis surkulasyon artsin uret sat. Mozambige bile direkt ucus gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (5 yıl önce)
    Çözüm çok basit elazığ ve malatya arasına yenı ve büyük bir havaalanı yapılıp her yere sefer olması
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (5 yıl önce)
    Bu azap yaklaşık 5 yıldır sürüyor çok şükür vekillerden en az biri ankara'ya uçakla aynı gün gitmiş ve gelmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Siyasiler bile Elazığ üzerinden gidip geliyor. Başka sözüm yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Veli Agbaba ne diyor sefer sayisi artirilsin demis.Mevcuttaki saat degistirilmesin elbette. Onur air de Malatyadan cekildi Ne oldu terminal yapacakti iktidar ses yok. Rezillige devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Savas (5 yıl önce)
    Doğruya doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Zabcı (5 yıl önce)
    Herkes kendı acısından degerlendırıyor bizde uçus saati bu saatlerde olsun dıye Thy defalarca maıl gonderdik sabah hastanız varsa rahatlıkla yetısebılıyırsunuz ogrencınız okuldan cıkıp sınavdan cıkıp gece ucagı ike gelebilıyo pazartesı sabah ucagıyla tekrar donebılıyo günlük kemoterapi alıp veya tedavi alıp donen cok kişi var kalacak yerı olmayan lutfen ucak saatlerı ıle ılgılı bırseyler yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Sayın vekilim, Çok önemli sorunları gündeme getiriyorsunuz helal olsun size ,Rabbim size güç kuvvet ve sağlıklı ömür versin, Malatyamızın en değerli politikacısısınız .Allahına gurban.Malatyamıza hizmetlerin en güzelleri layık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    gerçekten uçuş saatleri çok kötü ve sayısı da çok yetersiz. mutlaka bir düzenleme yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Sahip yok.kaderine terkedilmiş bir şehir de yaşıyoz.Aslında burda yaşanmazda biz mecburyetten yaşıyoz.
    0
    0
    Yanıtla