SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Yaşanabilir 10 İlçeden 9'unu CHP Yönetiyor"

0
Güncellendi - 2021-02-07 18:03:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan Belediyesi’nin araç filosuna eklenen yeni İş makinesi ve araçların tanıtımına katıldı.

Konuşmasının başında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu selamlarını ileten Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, “Belediyelerimiz iktidarın kıskacı altında; ancak tüm engellemelere rağmen her türlü hizmet yapmaya devam ediyor” dedi.

"Vekilimiz Veli Ağbaba 25 araç için şehir şehir dolaştı"

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, konuşmasında şunları ifade etti:

“Bugün buradaki araç filomuzu başta Genel Başkan Yardımcımız, şehir şehir gezerek yeter ki Hekimhan’a hizmet olsun diyerek buraya getirtti. Vekilimiz Veli Ağbaba’nın sayesinde bu hizmetleri aldık.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. 25 tane yeni aracımız Hekimhan halkının hizmetine sunuldu. Bizim için tek amaç, parti ve fikir ayrımı yapmadan insanımıza hizmet etmektir. Gece gündüz çalışarak Hekimhan’ın adını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Biz halkımızdan aldığımız güçle hep dik duracağız. Hekimhan’da altını siyanürle buluşturmayacağız.”

"Vekilimizin belediyelerimize hizmette katkısı sonsuz"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz şunları söyledi:

“Araç filomuzun Hekimhan’a hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımız Turan Karadağ, hizmet etmek için bürokratik çalışmaları başarıyla yürütüyor, Hekimhan’a önemli katkılar yapıyor. Belediyelerimize gelen bütün hizmetlerin altında Veli Ağbaba’nın imzası var. Daha önce yerel yönetimlerden sorumlu olarak görev yaptı ve ‘kardeş belediyecilik’ projesiyle Anadolu’daki belediyelerin gelişmesini sağladı. Vekilimiz Ağbaba Hekimhan’a bir değil, onlarca kardeş yaptı. Belediye Başkanımızın söylediği gibi vekilimizin belediyelerimize katkısı sonsuz, vekilimizden onur ve gurur duyuyoruz.”

"Türkiye’de en yaşanabilir ilk 10 ilçeden 9’unu CHP yönetiyor"

Ağbaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hem Hekimhan’da, hem Arapgir’de, hem Arguvan’da yerel seçimde vermiş olduğumuz mücadelenin katkılarını görüyoruz. Belediyelerimiz hemşerilerimizin daha yaşanabilir ve refah içinde yaşaması için her türlü hizmeti yapmaya devam ediyor. Yerel seçim sürecinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Sözlerimizi tutmaya devam ediyoruz. Belediyelerimiz iktidarın kıskacı altında; ancak belediyelerimiz tüm bu engellemelere rağmen her türlü hizmet yapmaya devam ediyor. İnsani Gelişme Vakfı tarafından en son yapılan araştırmada, Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerine bakıldı; buna göre İnsani Gelişme Endeksi’ndeki en iyi 10 ilçenin ilk 9’u CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. “Çok Yüksek İnsani Gelişme” performansı gösteren 34 ilçenin 25’ini Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyor. Tüm belediyelerde yurttaşlar refahı ve hizmeti en çok CHP’li belediyelerden alıyor.”

Malatya’ya hizmet etmek benim boynumun borcudur

“Hekimhanlılar ve şahsım adına Hekimhan Belediye Başkanımız Turan Karadağ’a teşekkür ediyorum. Ayrım yapmadan tüm köylere hizmet etmeye çalışıyor. Milletvekili olduğum sürece Hekimhan’a hizmet etmek benim de boynumun borcudur. Seçilmiş belediye başkanlarımızın yanında olmak, onların önünü açmak ve her üç belediyemize hizmet etmek en temel görevimdir. Hekimhan Belediyesine bugün açılışını yapacağımız araç filosu için diğer belediye başkanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Her üç belediyemize katkıları için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e temizlik araçları için başta olmak üzere, parke taşları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ya, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyoruz.”

"Altın arama olursa Hekimhan’da yaşam son bulur"

“AKP’nin dayatmış olduğu politikaların bir sonucu da çevrenin katledilmesi oldu. Bazen Karadeniz’de çayların üzerine HES’ler kuruluyor, bazen doğal güzelliklere termik santraller kuruluyor, bazen de Kazdağları’nda olduğu gibi altın madenleriyle doğa yok ediliyor. Biz siyanürle altın madeni aranmasını reddediyoruz. Altın yüzünden köylerin ne hale geldiği belli. İnsanlar evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Altın madeni arama işinden kurtulmak için herkesin birlikte mücadele etmesi lazım. Burada altının aranması tüm ilçeyi yok eder. Altın için siyanür kullanımı, insan yaşamını bile düşünmeyen bir faaliyettir. Meclis’te söyledim, burada da belirteyim; hak arama mücadelenizde her zaman yanınızda olacağım. Hekimhanlının doğa mücadelesinin neferi olacağım.”

"AKP’nin depremde Malatyalı’ya layık gördüğü işte budur!"

“Altı yıl önce Hekimhan’da bir deprem yaşandı. Burada ağır hasarlı binalar çok. Çadır ve konteynır verdiler. Biraz yüzleri olsa utanırlar. Hekimhan’da 829 ağır hasarlı ev var ancak 322 kişi hak sahibi oldu, yaklaşık üçte birine hak sahipliği verildi. Bugüne kadar da hiçbir ev teslim edilmedi. Kuluncak’ta 122 ağır hasarlı ve 97 hak sahibi var ama bir tek ev teslim edilemedi. Pütürge, Doğanyol’da da Ocak depreminden sonra evlerin ancak yüzde 10’u teslim edilebildi. İşte AKP’nin depremde Malatya’ya, Hekimhanlı ve Kuluncaklıya layık gördüğü budur.”

"Muhalefette olmamıza rağmen vatandaşlarımızın refahını biz artırdık"

“Muhalefet olarak vatandaşlarımızın refahı için birçok şey yaptık. Bugün muhtarlara asgari ücret verilmesini biz sağladık. Şimdi de muhtarlarımızın bir tüzel kişi gibi tüm masraflarını karşılayacak bir sistem kuracağız. Taşerona kadroyu biz sağladık, emekliye maaş ikramiyelerini biz yaptırdık, asgari ücretin yükselmesini de yine biz sağladık. Hem Meclis’te Genel Kurul’da, hem de komisyonlarda yaşanabilir bir Türkiye ve Malatya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Araç filosunun tanıtımından sonra Malatya Milletvekili Ağbaba parti heyetiyle birlikte Hekimhan’da esnafları ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • ALPEREN (3 yıl önce)
    Bu ilcelerden biri Hekimhan degildir heralde. Senenin yarisi suyu kesik olan, skaktab toz, camur yarim metre olan.Yasnila blir ilce buysa digerlerini düsünmek bile istemiyorum.Her gün göc eden Hekimhanlilarda akilsiz zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Doğruya doğru, insanlar CHP'li belediyelerden daha memnun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ancak sizin gibi gericiler inanır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Çok komik sağdan soldan topladıkları üç beş tane kırık dökük araçla hizmet ettiklerini sanan adamcağızlar toplanmış hizmetçilik oynuyorlar??? geçin bunları geçin
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (3 yıl önce)
    İzmir de çok yaşanabilir ama biraz ıslanıyorsun çamur filan
    0
    0
    Yanıtla
  • Adiyamanli (3 yıl önce)
    Battalgazi CHP nin kalesi bu seçimde Battalgazi de CHP nin olacak hiç merak etmeyin çalışmalara başlandı ev gezileri toplantılar tam gaz devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Kendi konuştuğu gerçek dışı söylemlere inanmak bir psikolojik sorundur. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (3 yıl önce)
    CHP ve yaşanılabilir belediye . Gerçekten uçuk bir düşünce . Heykel açılışı varmı heykel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ORDAN TROL
    0
    0
    Yanıtla
  • Zoruna mı gitti? Heykelden kastın 'Atatürk' ise biz seviyoruz.Sana da hazmetmek düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Heykel acılısı derken Ataman bahsetmedim. Baska bir projeniz yok ya ondan dedim.. Anladın sen onu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (3 yıl önce)
    Vay be 2 yıldamı bu şehirler yaşanabilir hale gelmiş.Hangi büyük projeyi yapmışlar. AKÇADAĞ sizin döneminizde Hasan Saklı başkanken çalişanlarin maaşaini veremiyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (3 yıl önce)
    Chp ye hic oy vermedim ama bundan sonra soz veriyorum oyumu size verecegim..akepenin ben yaptim oldu mantigindan bir an once kurtulmamiz gerekiyor..rusyanin 100 yil gorusulmesini bile yasakladigi istanbul sozlesmesini bu halka zulmedercesine uygulayanlari allaha havale ediyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • MELEK YİLDİZ (3 yıl önce)
    Doğanşehir Akçadağ CHP ye bu seçimde partisine kavuşacak ilk seçimde bayram edeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Sayin malatyalilar chp doneminde Malatyaya tekel seker sumer bank Fabrikalari kurdu calisan ile ureten Esnafi ile en az 350 bin kisi bu fabrikada gecimini sagliyordu soruyorum devlete ait fabrika is yeri varmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir li (3 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Bu üç fabrikada ikibin insan çalışıyordu . 350 bin kidimi bundan ekmek yiyor . Yav ucmayin ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ali (3 yıl önce)
    Doğanşehir büyük bir devrim ile CHP ye kavuşacak günü bekliyor ilk seçimde haziriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir li (3 yıl önce)Hasan Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ya şaka gibisiniz. Doğanşehir de eskiden ne vardı şimdi ne var uzaydami yaşıyorsun sen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Genel başkanınız değişime izin verse büyükşehirleri değil ülkeyi de yönetir Chp. C.B. diline dolamış bay kemal diye. Dese ya hadi ben istifa ediyorum bakalım şimdi kiminle dövüşeceksin diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)
    Satilan cogu fabrikayida chp kurdu yillardir akp ye oy veren birisi olarak chp oy verecegim ama su hdp ile araniza mesafe koyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardes o altin seni zengin etmeyecek bi yabanci sirket gelip altin bitene kadar seni asgari ucretle calistirip altin bitti mi sana yol verecek sen sanma altin sende kalacak ,:))
    0
    0
    Yanıtla
  • columbia fabrikası kurarsın artık aşağı şehre :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Columbiya fabrikasini sizinkilere soyle ortaklasa kursunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Altın aramak ilçeyi bitirirmiş Bu kadar altın arayan zenginleşen refahı artan batılı ülkeler kepsi salak bir sız akıllısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)Uğur isimli kullanıcı yorumuna
    Sen Önce Altın nasıl çıkarılır araştır. Sonra burada yorum yap. Siyanür ile aranıyor Siyanür ün 1 mg insanı nasıl öldürür onu öğren. Vekilin Hekimhan yok olur demesi hem insan için hemde bitki için söylenmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyanür nedir ve doğaya ne zararı vardır haberin var mı? Batılı ülkeler kendi ülkelerinde bu yöntemi kullanmaz ama bizim gibi geri kalmış ülkeleri perişan eder. Onlar salak değil, toprağını onlara verenler salak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo (3 yıl önce)
    Sevgili ağbaba işte böyle projelerle görmek çok memnun etti beni.. şimdi canı gönülden bravo deyip alkışlıyorum ... yakın çevreni lütfen liyakatli insanlardan oluştur ve böyle proje üret.. tebrikler
    0
    0
    Yanıtla