SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Endonezya'da Yolcu Uçağı Düştü

0
Güncellendi - 2021-01-10 01:43:22
Endonezya'da Yolcu Uçağı Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Endonezya'nın başkenti Jakarta'dan havalandıktan sonra radardan çıkan Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağının denize düştüğü bildirildi. 56 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağın kentin kuzey açıklarında parçalarına ulaşıldığı belirtildi.

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bulunan Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanından yerel saatle 13.56'da kalkan SJY182 sefer sayılı Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının havalandıktan kısa süre sonra radardan çıktığı bildirilmişti. Batı Kalimantan'daki Pontianak kentine giden ve 62 kişiyi taşıyan yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları başlatan Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumundan (BASARNAS) bir yetkili, ekiplerin şehrin kuzey açıklarında uçağın enkazını bulduklarını duyurdu. Trisula sahil koruma gemisi komutanı Eko Surya Hadi yerel basına yaptığı açıklamada, "Uçağın ve insan parçalarına, can yeleklerine, türbin yakıtı ve enkazı bulduk" diye konuştu. Balıkçı Solihin ise yaptığı açıklamada, "Uçak denize şimşek gibi düştü ve suda patladı. Bize oldukça yakındı, bir çeşit kontrplak parçası neredeyse gemime çarpıyordu" dedi.

Endonezya'da yerel medyada da denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna yönelik görüntüler paylaşıldı. Uçakta 56 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, uçağın yerel saatle 13.56'da kalktığını, 14.40'ta kontrol kulesiyle irtibatı kaybettiğini aktardı.

Jakarta, iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız