SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enes Kara'nın Ailesinin Avukatının İddiaları

0
Güncellendi - 2022-01-15 00:32:30
Enes Kara'nın Ailesinin Avukatının İddiaları
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da intihar ederek yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara’nın soruşturması sürerken aile avukatı Ömer Faruk Ceylan, Malatya'da düzenlediği basın toplantısında soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklayamadıkları bazı bulgu ve delillerin intiharın ateistlik telkinleriyle yönlendirildiği şüphesi olduğunu söyledi.

Elazığ’da kaldığı öğrenci yurdunda hayatına son veren Tıp öğrencisi Enes Kara’nın (üstteki fotoğrafta) ölümünün ardından başlatılan soruşturma sürerken, acılı aile özellikle bazı basın yayın organları ve sosyal medyada olayın çarpıtıldığını söylüyor.

Ailenin avukatı olan Av. Ömer Faruk Ceylan, Malatya’da düzenlediği basın toplantısında, yalan ve yanlış haberlerle toplumda negatif bir algı oluşturarak toplumsal kargaşaya yol açanlara karşı ailenin avukatları olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yaptıklarını söyledi.

Avukatlar ve diğer yargı mensupları olarak hukuk biliminin bilimsel gerçekleri ışığında hareket ederek hakikatlere ulaşmak durumunda olduklarını ifade eden Ceylan, “Yoksa biz yargı mensupları, gerçekleri saptırmaya yönelik toplumda oluşturulmaya çalışılan algının etkisi altında olaylara bakarak, olayları çözümlememiz ve doğruya ulaşmamız mümkün değildir” dedi.

Bu olayın da her yönüyle araştırıldığını dile getiren Ceylan, “Enes Kara olayı da her yönüyle tetkik edilerek, intiharın eşiğine gelmesine kadarki süreçte, Enes'in hayatını etkileyen, arkadaş ortamından, lisans eğitimi gördüğü tıp fakültesi ortamına, okuduğu kitaplardan, izlediği filmlere, takip ettiği internet sitelerinden, oynadığı bilgisayar oyunlarına kadar tüm parametreler yargılama aşamasında özenle incelenerek asıl failler ve sebepler ortaya çıkarılacaktır. Hatta bu parametreler ile daha önce gerçekleşmiş intihar vakaları birlikte değerlendirilerek istatistikler çıkarılıp, intihar üzerindeki etkileri nispetinde gerekli önlenmelerin alınması gerekecektir. Şu hususu özellikle vurgulamak isteriz ki, soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklayamadığımız bazı elimizdeki bulgular ve deliller Enes'in intihara ateistlik telkinleriyle yönlendirildiği şüphesini arttırmaktadır. Şimdilik bu kadarını söylemekle iktifa ediyoruz. Bununla birlikte, Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyecek ve tüm bu fiillere yönelik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama Suçlarından gerekli hukuki süreç tarafımızca takip edilecektir” ifadelerine yer verdi.

Enes Kara’nın babasının açıklamasının da çarpıtılarak kasıtlı olarak toplumun yanıltılmaya çalıştığını da ifade eden Avukat Ceylan, “Ayrıca acılı bir babanın feryadını dile getirmesini dahi çarpıtarak ve kasıtlı olarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek şekilde lanse edip toplumda müvekkilimize karşı negatif bir algı oluşturma çabası içerisine giren ve müvekkilimizi doğrudan hedef gösteren internet siteleri, gazete ve haber kanalları hakkında da gerekli tüm yargı süreci işletilecektir. Son olarak, Enes Kara ile ilgili kişilik haklarına saldırı niteliğindeki video ve içeriklerin erişimin engellenmesi ve içeriğin kaldırılmasına yönelik tarafımızca başvuru yapılmıştır. İskenderun 2. Sulh Ceza Mahkemesince Erişimin Engellenmesi ve İçeriğin Kaldırılmasına yönelik karar verilmiş ve mahkeme kanalı ile tüm erişim sağlayıcılara ilgili karar ulaştırılmıştır. Fakat buna rağmen hukuk ve kanun tanımaz şekilde bazı haber sitelerinde içerikler hukuka aykırı şekilde yayımlanmaya devam etmektedir. Bu konuda da sorumlular hakkında hukuki süreç tarafımızca işletilecektir” şeklinde konuştu.

iha

FOTO: Enes Kara'nın ailesinin   avukatı Ömer Faruk Ceylan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu olayda aile, tarikat ve devlet suçlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • birbilen (2 yıl önce)
    bu olayda en büyük hata ailede olduğu halde bir kesim kaldığı yere diğer taraf ise çocuğa suç atıyor. babada yürek olsaydı çıkıp yaptığımız hataların sonucu olarak bu olay gerçekleşmiştir deseydi olay biterdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim unsal (2 yıl önce)
    "biz 25 yıldır bu tarikata çalışıyoruz ve bizim tarikatın baskısı çocuğumuzu intihara sürükledi" diyemediği için ateist falan bir şeyler saçmalamışlar. Zaten herkes olayın fakında da iş olsun işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Avukat bey basina aciklama yaparken de masada risalei nur kitabını koyma amacı nedir acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Baronun avukatlara gönderdiği ajanda o
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Ya bu gün gereksiz yorumlarla insanların tepkisini ve acısını arttırmayın zaten bazı medya kuruluşları dine saldıracağız diye bunu fırsata çevime peşindeler. Lütfen bu gün en azından acılı aileyi dikkate alarak yazdığınız yorumlara dikkat edin. Ailesini bir düşünün bir baba olarak ne zahmetlerle yetişdirdiği çocuğunu toprağa vermek ne zor. Lütfen anlayışlı olun. Bu gün susun sonra uygun ortamlarda gerekli yorumları yapın. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Bizler iyi müslüman olamadığımızdan böyle istenmeyen hadiseler oluyor. Bazen de susmak gerekir duymak için, Eğer çok konuşmak faydalı olsaydı, iki ağzın ve bir kulağın olurdu. Onun için az konuşup, çok dinlemek daha faydalı! Eğer susarsan, konuşman daha aydınlık olur.(Mevlana Hz.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)sinan isimli kullanıcı yorumuna
    Adam cemaat yurdunda intihar etmiş_Susalım. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • CHP il başkanlığında intihar etseydi gine susalim mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana ne yazsam cevap sen anlamak istemeyeceksin. Şimdi ben de cemaat mensubu olamakla yaftalayacaksın. Senin içindeki nefreti yukarıdaki sözler durduramıyorsa kimse seni susturamaz. Bazılarına cevap susmaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • alikanlı mehmet (2 yıl önce)
    intihar bir çıkış yolu olsaydı ALLAH yol olarak gösterirdi imanımız sağlam olanlardan etrsin RABBİM bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Gencecik bir çocuk hayatına kıymış daha millet sebep peşinde. Her kim bu intihara sebep olmuş ise ahirette hesabını verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Yine işi ahirete postaladınız. O zaman herkes istediği gibi suç işlesin, biz de sadece seyirci kalalım. Ne de olsa ahirette cezasını çekecek, öyle mi? Sebep beşinde olmazsan bundan sonrakileri nasıl engelleceksin. Gerçi engellemek gibi bir derdiniz de yok. Yeter ki tarikatlar/cemaatler özgürce at koştursun.!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sen gitmeyecen sanırım oraya. hey yawrum hey.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim unsal (2 yıl önce)ateşbey isimli kullanıcı yorumuna
    Birgün herhangi bir haksızlığa uğrarsan karakola-savcılığa gitme o zaman, öbür tarafta hesebını sorarsın. Akıl akıl...
    0
    0
    Yanıtla