SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelli Sorunları Çalıştayı

0
Güncellendi - 2021-01-14 06:53:11
Engelli Sorunları Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Engelliler ve Ailelerinin Sorunları  Çalıştayı’ düzenlendi.

Çalıştay, Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirdi. Çalıştayda, engelliler ile ailelerinin güncel sorunları ve Malatya da yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Malatya da engellilere yönelik hizmet veren kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, ilimizde engellilerin ve ailelerinin karşılaştığı sorunların neler olduğu sorunlara ne gibi çözümler getirilebileceği, engellilik alanında yürütülen ve yürütülmesi düşünülen plan ve projelerin neler olduğu ortaya konması amacıyla bu çalıştayın düzenlendiğini ifade etti.

Bulut, ‘Malatya İlinde engellilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunlar nelerdir. Bu alanda çalışan kişi ve kurumların karşılaştığı engeller nelerdir. Engelli ve ailelerinin öncelikli ihtiyaçları nelerdir. Bu konuda hali hazırda ne gibi çalışma ve projeler yürütülmektedir. Devam eden çalışmalara diğer kişi ve kurumlar nasıl katkıda bulunabilir. İleriye dönük olarak ne gibi plan ve projeler geliştirilip hayata geçirilebilir. Bu alanda çalışan kişi ve kurumlar arası koordinasyon nasıl sağlanabilir.            Yaşanılan sorunlara ve yapılacak olan çalışmalara dair alanda çalışan kişi ve kurumların görüş ve önerileri nelerdir gibi konularda ortak bir çalışma ve fikir alışverişi yapmak amacıyla bu tür dar kapsamlı bir çalışma yapmayı amaçlamaktayız. Bu çalıştay ile ortaya çıkan görüşler bir rapor haline getirilecektir. Ayrıca bu tür toplantı ve çalıştayların belli zaman dilimlerinde tekrarlanarak bu alanda çalışan kişi ve kurumların yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalara dair gelişmelerin diğer kişi ve kurumlar tarafından da haberdar olması, bu çalışmalara yeni katkılar sağlamaları imkânı doğacaktır. Ben katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çalıştaya, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi Sağlık İl Müdürlüğü,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Engellilik alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız