SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engellilerin 'Suistimal' Rahatsızlığı

0
Güncellendi - 2020-10-02 13:05:09
Engellilerin 'Suistimal' Rahatsızlığı
A- A+ PAYLAŞ

YARDIM TOPLAYANLAR İÇİN SUÇ DUYURUSU.. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubunun organizasyonunda Malatya’da aktif faaliyet gösteren engelli dernekleri ile birlikte engellilerin adını kullanarak yardım toplayan bazı kişi ve kurumlara yönelik suç duyurusunda bulunuldu.

Kent Konseyi binasında bir araya gelen engeli dernek temsilcileri konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Engelli dernekleri adına basın açıklaması gerçekleştiren Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engellilere yardım etmek amacıyla gazete, dergi ve benzeri gibi basılmış eserleri satarak elde ettikleri geliri engelliler yararına harcadıklarını iddia edenler ile ilgili birçok olumsuz mesaj üzerine bu yardımların ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılmadığı şüphesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Altuntaş,  “Bu hususta açığa çıkan şüphe ve gördüğümüz lüzum üzerine gerekli hukuki soruşturmanın yapılabilmesi için bu satışı gerçekleştiren kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağız.

Biz engelliler adına kaldırım ve caddelerde satış yapan, kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızın duyguları ile oynayan bu şahıslara, bize gelen şikâyet ve soruları kendilerine sormak ve ne yapmaya çalıştıklarını öğrenmek için iletişime geçtiğimizde bizleri tersleyen, tehdit eden, hakaret eden ve haklarında sosyal medya üzerinden onlarca şikâyet mesajı aldığımız bu ve bunun gibi kişi ve kurumlara itibar edilmemesini, bizlere yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın ise bu yardımları doğrudan engelli dernekleri vasıtasıyla veyahut resmi yardım kuruluşları vasıtasıyla yapmalarını rica ediyoruz. Sosyal devlet de yaşıyoruz. Sosyal haklara sahibiz. Eksik kalındığı noktada ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli hassasiyeti görüyoruz. Bizler, yardımsever vatandaşlarımızın duygularının, bizim özel durumlarımız üzerinden suiistimal edilmesine sessiz kalamazdık. Ayrıca unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır ve bu yardım ve desteğe her an ihtiyaç duyabilir. İnsanların iyi niyeti suiistimal edilirse gerçekten ihtiyaç olduğunda bu yardım ve destekleri bulamayabilirsiniz.  Bizleri fütursuzca kıran ve haberimiz olmadan kullanan bu insanlara fırsat vermemenizi rica ederiz” dedi.

Avukat Leyla Keleş ise vatandaşların böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında yardım taleplerini geri çevirmeleri gerektiğini, yüklü miktarda alınan yardımlar karşısında ise gerekli açıklama yapılmadığı takdirde gerek CİMER üzerinden gerekse de Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat ederek bireysel olarak suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • saliherduran (3 yıl önce)
    Öncelikle tüm engeli guruplarını tek çatı altında toplayın menfaat beklemeden sonra hep arkadaş olma olanağını sağlayın ondan sonra diğer gelir giderlerin peşine düşün.
    0
    0
    Yanıtla