SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Konuştu Zabıta Harekete Geçti

0
Güncellendi - 2018-10-05 05:06:25
Erdoğan Konuştu Zabıta Harekete Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından ekonomik krizi bahane edilerek fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığı konusunda denetimler başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Grup toplantısında vatandaşlara yönelik "Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin" çağrısı üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçti.

Denetimlerini artıran Zabıta ekipleri, gıda satışı yapan işletmeler ile gıda üretimi yapan işyerlerinin denetimlerini yaparak fiyat etiketlerini kontrol ettiler. Yapılan denetimler sırasında gerekli uyarıların yapıldığını belirten ekipler, Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gıda satışı yapan işletmeler ile gıda üretimi yapan işyerlerini sürekli olarak denetlemeye devam edeceğiz. Ekonomik krizi bahane edip fiyat artışı yaparak vatandaşları mağdur eden işletmelere müsamaha gösterilmeyecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında, Malatya genelinde hizmet vermekte olan işletmeler ile gıda üretimi yapan iş yerleri denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Vatandaşlarımızın fiyat etiketlerinde görmüş oldukları fiyat tutarsızlıklarını 444 51 44 numaralı çağrı merkezine bildirdikleri takdirde gerekli denetimler zabıta ekipleri tarafında gerçekleştirilecektir.

YEŞİLYURT'TA..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zam fırsatçılarına geçit verilmeyecek açıklamasından sonra harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü ekipleri, pazar yerleri ve marketlerde zam fırsatçılığına imkân vermemek için denetimlerini sıklaştırdı.

Türkiye’de yaşanan ekonomi sorunu ve dolar artışını fırsata çeviren bazı işletmeleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan denetimlerde ekipler ilk olarak ürünlere gelişi güzel fiyat verilip verilmediğini denetledi. Tüm ürünleri A’dan Z’ye inceleyen ekipler, aldıkları ürünleri marketin kasasına götürerek fiyat karşılaştırması yaptı.

Marketteki ürünler ile listedeki ürünlerin fiyatlarını karşılaştıran Yeşilyurt Belediye Zabıta İşler Müdürlüğü, öncelikle tüketimi yoğun olan ürünlerden başlarken,  firmaların geriye dönük üç aylık fiyat değişimleri, tedarikçiden veya üreticiden alış fiyatları ve tüketicilere satış fiyatlarını titiz bir şekilde inceledi.

Yeşilyurt’ta zam fırsatçılığı yapmak isteyenlere geçit vermeyeceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımızın talimatı bizim için emirdir, yüksek fiyattan ürün satmaya çalışan işyerlerine asla müsaade etmeyeceğiz. Zabıta İşler Müdürlüğümüze gereken talimatı verdim, denetimler artırıldı” dedi.

Kur artışını bahane ederek stokçuluk yapan ve fahiş fiyatlarla ürün satmaya çalışanlara göz açtırmayacaklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Türkiye’nin büyümesi adına son yıllarda atılan ciddi adımları engellemek adına başlatılan ekonomik saldırıları fırsat bilerek vatandaşlarımıza yüksek fiyattan ürün satmaya çalışanlara karşı gereken önlemleri alıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları sonrasında ilçe genelindeki bütün bakkallar, marketler ve manavlarda denetimlerimizi artırdık. Zabıta İşler Müdürlüğümüze bu konuda kesin talimatı verdim, asla taviz yok, kimseye göz açtırmayacağız. Ekiplerimiz denetimler sırasında ürünlerin fiyat kontrolü, yerli malı logolu ürün, gramaj ve etiket ile kasa arasında fark olup olmadığını inceliyorlar.  İlçemizdeki denetim çalışmaları aralıksız devam edecektir.” dedi.

Vatandaşlara bu konuda çağrıda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Hemşerilerimizden isteğimiz; farklı fiyat uygulaması veya gramaj açısından kuşkulandıkları durumları 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz aracılığıyla Zabıta İşler Müdürlüğümüze mutlaka bildirsinler. Bunun yanı sıra hizmete sunduğumuz ‘Çek-Gönder’ mobil uygulamamız üzerinden de bize şikâyetlerini kolay ve hızlı bir şekilde ulaştırabilirler. Hemşerilerimizden gelen ihbarları anında değerlendirerek, yasaların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağız. Duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle ilçemizde bu tür sıkıntıların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız yeter ki bu tür durumları bize bildirsin, biz anında denetime gider, kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • EROL (5 yıl önce)
    Garibanların yeri denetleniyor. Büyük yerlere gidin.ESENLİK gibi kazık yerleri bir gezin.Malatyalı diye alışveriş yapıyoruz.TÜM MARKETLERDEN PAHALI VE KAZIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murtaza (5 yıl önce)
    Esenliğin de denetlenmesini istiyoruz. 2 ay önceki fiyatlar ile şimdiki fiyatlar aynı mı diye kontrol edilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • BAHADIR SELÇUK (5 yıl önce)
    ESENLİK HESAPTA BELEDİYEMİZİN HALKA HİZMETİ OLACAK DAHA BİR AY ÖNCE YERLİ ÜRETİM DİYE BİLDİĞİMİZ KOMİLİ BEBEK BEZİ 24 TL DEN 39 TL YE YÜKSELMİŞ . BUNA NE DEMELİ . BİR ISLAK MENDİL PAKETİ 3 TL DEN 5.5 TL YE ÇIKARMI HANİ BU ZABITALAR . TABİ TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMEZMİŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    1. Karayolları yanı ESENLİK, % 100 e varan zam uyguluyor. Örnek; 5Kg. Salça temmuz fiyatı 28.00TL. Şimdiki fiyatı 56:00TL. 2. Çöşnük Kavşağı Mgross(Kız yurdu altı)% 100 e varan zam uyguluyor. Örnek; tuvalet kâğıdı papia 32 rolu temmuz fiyatı 22.00TL. Şimdiki fiyatı: 48.00TL. 3.Esenlik çöşnük 1 kg. Çaykur Rize çayı Temmuz fiyatı 24.00TL. Şimdiki fiyatı: 48.00TL.dir. vs... 4. Sayın CMHRBŞKNIMIZ konuyu gündem etmeyene kadar, yerinde oturup hiçbir işlem yapmayan belediyeleri ve ilgilileri hakkında da savcılar soruşturma yapmalıdır. Haksız kazanç HARAMDIR. Buyurun bindiği dalı kesenlere gereğini yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • alpaaslan (5 yıl önce)
    Türkiyede serbest piyasa ekonomisi var kimseye sattığı malın karı nedeniyle yaptırım uygulanamaz Erdoğan milletin gazını alıyor bizim millet de inanıyor doğal gaz elektrik akaryakıt her şeyi etkiliyor bu işin temelinde bu zamlar var yanlız seçim olsa bu millet yine yüzde 70 oy verir Allah akıl fikir versin bu millete
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)alpaaslan isimli kullanıcı yorumuna
    Bravo anlayan biri çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Ma,latyadaki .4 buyuk markete ugrayin .birde .haci abdi mahallesi ....bakkala haci.ye ugrayin . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    .esenlik marketler .çarsi marketler .pazarlar .ekonomi market ..karlidag .fuzili .market .firincilar .pide fiyatlari .ve kasaplar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    İLÇELERİ BİR AN ÖNCE DENETLEYİN,BİR TON KÖMÜR GEÇEN YIL 900 LİRAYDI BU YIL 2000 LİRA VİCDAN YOKMU.........
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Kime ihbar edeceğim.Esnafı denetlemek Zaten zabıtanın görevi değil mi?Elektrik,Doğalgazı kime şikayet edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Cimere ve bimere yazıp şikayet edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa Tokoğlu (5 yıl önce)
    BELEDİYE SU PARALARINI DENETLESİN FATURALAR ÜÇ TARİFELİ OLDU.ZAMLI VE KATLAMALI AYIP BEYLER 100 LİRADAN AŞAĞI FATURA YOK.SEÇİM VAR UNUTMAYIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Iyide en fazla fiyat artişi esenlikte, bimere yazalim cimere yazalim, Erdoğan görsün asıl hainlerin fırsatcilarin ve etrafındakilerin kim olduğunu
    0
    0
    Yanıtla
  • beril (5 yıl önce)
    Belediye çalışanı olan zabıtalar belediyeye ait esenlik marketi denetleye bilecek mi acaba.... Ürün rafta farklı kasada farklı fiyat
    0
    0
    Yanıtla
  • MİRZA BEY (5 yıl önce)
    BELEDİYE BAŞKANI ZABITAYI İLK ÖNCE BELEDİYE ESENLİK MARKETE GÖNDERSİN.ORAYI DÜZELTİRSEN TÜM MARKETLER DÜZELİR..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (5 yıl önce)
    malatyanın en pahalı marketi esenlik önce oraya denetim yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysıkentli (5 yıl önce)
    Esenlik Marketlerinde de kontrol yapsalar torpil yapmada gereken cezaları yazsalar bunlar açıklansa ...
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Aşırı zamları ihbar edin diyorlar.Ediyorum, DOĞALGAZ, ELEKTRİK,SU hadi bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şikayetiniz dikkate alınmıştır, gereken yeni zamlar yapılacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canberk (5 yıl önce)EROL isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl bir kralsın yaaa :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet E. (5 yıl önce)
    Siz önce esenliğe bakın. Sonra gariban marketlere bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Esenlik ne zaman denetlenecek ? En fahiş fiyatlar Esenlikte ...Belediyeye ait marketler piyasadan daha pahalıya satıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen.
    0
    0
    Yanıtla
  • bir malatyalı (5 yıl önce)
    esenlik markette neden yok bir tuvalet kağıdı 70 milyon .
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (5 yıl önce)
    acaba toptancı partililere ne zaman sıra gelir... piyasa mal vermeyenlere...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    İlla birilerinin talimatını mı beklemek lazım önce neden uygulama yapmadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Rıza Korkmaz (5 yıl önce)
    Zabıta görevi olmayan denetim yaparak reklam kokan hareketler yapıyor. Fahiş fiyat artışını denetlemek ve varsa aykırı durumda idari para cezası vermek Ticaret Bakanlığının görevidir. Bu tür denetimleri yapmaya Ticaret İl Müdürlüğü yetkilidir. Zabıta 6 aydır rayicin üstünde fiyatla veya altında gramaj ile satılan ekmek fırınlarıni denetlesin. Bu milletin hakkını gözetmeyen Belediye Başkanı ve ekibine hakkımı helal etmiyorum. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Zabıta arkadaslar sanki mekan basar gibi marketlere dalıyorlar noluyoruzyaaaa teksasmı burası güzelce girerler işyerine izin alırlar işini yapar çıkarsın kardeşim... Çok güzelr konuya değinmişsiniz sokaklardaki dilenvileri toplasınlar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (5 yıl önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Kız istemeye mi gidiyorlar ne izni çok güldüm buna inan:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Maide (5 yıl önce)
    Esenlik marketlerinide teftiş etseler ya mahfettiler milleti oradaki zam hiçbir yerde yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (5 yıl önce)
    Marketler ürünlerin seyrindeki son noktadır. Ürünlere yapılan zammı marketcimi yaptı yoksa üretici yada aracımı yaptı?Bunun tesbitinin yapılması gerekir.Günümüzdeki rekabet ortamında marketlerin kendi istekleri ile zam yapma ihtimalleri çok zor.Aşırı fiyat artışnı tesbit etmek için piyasa bilgisi olan ve elinde maliyetlerle ilgili sağlam verileri olan ekiplerin, ürünlerin kaynağından itibaren takip etmeleri gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kara (5 yıl önce)
    Atı alan kömürhanı geçti Zahmet etmeyelerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • HASTANE KANTİNLERİNİ DENETLESİNSİNLER HERŞEY 2 KATI FİYATINA
    0
    0
    Yanıtla