SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: Sabrımız Bitti...

A- A+ PAYLAŞ
 
Hakkari Çukurca'daki 7 şehitle ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bir hüznümü ifadeyle sözlerime gireceğim. Bu gece yarısı sahur vaktinde 8 yavrumuzu teröristler şehit ettiler. Şehitlerimize allahtan rağmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime şifalar diliyorum. Milletimizin tekrar başı sağolsun diyorum. Biz bu mana dolu Ramazan ayı içerisinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci bu yaşanan olaylarla bu mubarek ayda gölgelenmesini istemezdik.. ' dedi.
 
BUNDAN SONRASI KONUŞULMAZ UYGULANIR
Somali zirvesindeki konuşmasının ardından gazetecilere 7 şehitle ilgili açıklama yapan Erdoğan, 'Bundan sonrası konuşulmaz uygulanır.Ramazan ile ilgili sabrımız bitmiştir. Terörle aralarına mesafe koymayanlar bedel ödeyecekler..' dedi..
 
Bu sözlerinin ardından Somali ile ilgili konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, G-20 ülkeleri, Avrupa ülkeleri ve milli geliri yüksek ülkelerin Somali konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine Somali konusunda çağrı yaptı.
 
Erdoğan Somali zirvesinde şunları söyledi:
 
Somali'de insanlar açlık felaketi yaşarken bir kısım insanlar araba garajlarında lüks araç kolleksiyonu yapıyor. Biz lüks araçlara binmeyin demiyoruz ama Somali'de yaşananlara da kaygısız kalmayın diyoruz.
 
AFRİKA'YA KARDEŞLİK NOKTASINDAN BAKIYORUZ
Somali'de kız çocuklarına verilen yaygın isimlerden birisi de İstanbul'dur. Biz Somali'ye hiç bir zaman devlet çıkarları nazarından bakmıyoruz. Biz Afrika'ya birileri gibi sömürü amacıyla bakmıyoruz. Biz Somali ve Afrika'ya kardeşlik noktasından bakıyoruz. 
 
Körelmiş vekirlenmiş zihinlere karşı bizim yapmamız gereken sesimizi Somali için daha da yükseltmektir. Maalesef geçmişte birlikteliğin sağlanamaması yüzünden özeleştiri yapmak zorundayız. Bundan sonra aynı dayanışmayı İslam İşbirliği Teşkilatı olarak birlik içerisinde olmalıyız. Bizler komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir anlayışına sahibiz.
 
SOMALİ NEDEN BU DURUMDA
Hz. Peygamber'in takipçisi olarak şunu kendimize soralım, biz gerçekten böyle miyiz? Birbirimizin ihtiyacını giderebilseydik kardeş Somali halkı bu durumda olur muydu? Yaşanan felaketlerin sorumluluğunu başkalarının üzerine atabilir miyiz?
 
Bu sınav sadece Somali'nin değil insanlığın sınavıdır. Burada medeniyet de G-20'ler de kişi başı milli geliri 40 bin olan ülkeler de büyük bir sınavdan geçiyor. 
 
Düşünebiliyor musunuz, Somali'ye yardım olarak ilaç gönderiliyor ama o ilaçların üzerinde tok karna içiniz diye bir uyarı notu bulunuyor. İşte bu içler acısı fotoğrafla karşı karşıyayız. 
 
YEDİĞİMİZ HER LOKMADA SOMALİLİ ÇOCUKLARIN HAKKI VAR
Yediğimiz her lokmada somalili çocukların hakkı var. Zaten sömürecek birşeyleri de kalmadı. Merhamet ve kardeşlik sofrasında bir araya gelen bizlere büyük görev düşüyor. Somali'ye yönelik yapıcı çabalarını daha da arttırmalıyız. Türkiye olarak Somali için başlattığımız yardım kampanyaları ortada. Halkımızın duyarlılığıyla bu yardım bir kervana dönüştü. 
 
Şu ana kadar toplanan nakdi yardımlar 200 milyon Tl. Ayni yardımların da devam ettiğini görüyoruz. İhtiyaca göre 6 adet sahra hastanesi kuracak hazırlıkları yapıyoruz. Bugün bölgede kurulacak hastanelerde kullanılacak ilaçlarla ilgili 10 tonluk mobil sahra hastaneleri 10 ton gıda maddesinden oluşan malzemeler 14 30 itibariyle hareket etmiş durumda. 21 sağlık personelimizi de bölgeye gönderiyoruz. Bir çok ülke yardımlar konusunda güvenlik konusunda sıkıntı yaşarken bu konuda sıkıntı yaşamayan az sayıda ülkelerden birisiyiz.
 
SOMALİ'DEKİ YANGINI SÖNDÜRMELİYİZ
Bugün Somali'de bir yangın vardır acil olan bu yangını söndürmektir. Somali için su kuyuları açılması olsun, hayvancılığın geliştirilmesi olsun daha yapıcı hizmetleri oraya götürmenin düşüncesi içerisindeyiz.
 
Yarın gece ben ve dışişleri bakanım ailecek Somali'ye uçuyoruz. Umarım bu ziyaret dünyanın uyuyan vicdanını harekete geçirir. Ve artık gücüyle övünen batılı ülkeler de insanlık ölmedi diyebilsin. Biz her zaman olduğu gibi bugün de insanlık ölmedi diyor şimdi insanlık için somali'nin yanında olma vaktidir diye dünyaya sesleniyoruz.
 
SOMALİ BARIŞ VE İSTİKRARA KAVUŞMALI
Somali'nin barış ve istikrara bir an önce kavuşması gereklidir. Barış ve istikrara ulaşılması da ancak federal yönetimlerin yerel yönetimlerle yakın bir ilişki kurmasıyla gerçekleşecektir.
 
Somali'ye toplam 1 milyar dolarlık bir yardıma ihtiyaç var. Şu ana kadar bunun  yarısı tahaddüt edilmiş durumda. Bugün Birleşmiş Milletler'den sonra dünyanın en büyük örgütü İslam İşbirliği Teşkilatı bu konuda üzerine düşeni yapacaktır.
 
Malatya Haber notu: Hakkari'de 7 asker şehit olurken yine aynı bölgede bir korucunun da şehit olmasıyla toplam şehit sayısı 8 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız