SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'ın Açıkladığı Pakete Destek.. 'Oldukça Önemli'

0
Güncellendi - 2021-03-12 21:07:32
Erdoğan'ın Açıkladığı Pakete Destek.. 'Oldukça Önemli'
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA ESOB VE TSO BAŞKANLARINDAN DEĞERLENDİRME.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Ekonomide Yeni Reform Paketi' Malatya'da ESOB ve TSO tarafından olumlu karşılandı ve 850 bin esnafın vergiden muaf tutulması sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz.” müjdesini verdiğini bildirerek, “Yıllardan beri küçük esnafımız için talep ettiğimiz, tüm dosyalarımızda dile getirdiğimiz bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

Keskin yaptığı açıklama da, “Son 20 yıldan beri cumhurbaşkanlarımıza, başbakanlarımıza ve bakanlarımıza arz ettiğimiz dosyalarımızda küçük esnaf ve sanatkarımızın vergiden muaf tutulması konusunu sürekli gündeme getirip, önerdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda ‘Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor. Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz.’ müjdesini kamuoyu paylaştılar. Yıllardan beri küçük esnafımız için talep ettiğimiz, tüm dosyalarımızda dile getirdiğimiz bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Zor dönemde geçen küçük esnafımız bu müjde ile ayakta kacak, hayat mücadelesi verecek, işyerlerini açık tutabilecektir. ” ifadelerini kaydetti.

"İNANCIMIZ TAM"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Ekonomide Yeni Reform Paketi’nin açıkladığı programa katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “İş dünyamızın bir süredir beklediği yeni ekonomik reformlar bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Özellikle son bir yıl içerisinde yaşadığımız zorlu süreç, tüm sektörlerimizde ciddi ekonomik sorunları beraberinde getirdi. Bu bağlamda iş dünyası temsilcileri olarak, ekonomimizde kapsamlı ve sürdürülebilir adımlara ihtiyacımız olduğunu daha önce pek çok kez dile getirmiştik. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan öncülüğünde uzun süredir üzerinde çalışılan, makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik paket bugün kamuoyu ile paylaşıldı. Yeni yol haritasında, enflasyon ve cari açıkla mücadele, istihdam, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verildiğini, yapısal politikalar açısından ise kurumsal yapı, yatırımlar, iç ticaretin güçlendirilmesi, piyasa gözetimi ve denetimi ile rekabet politikalarına yönelik önemli hedefler açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen haftaki kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “mali disiplin olmazsa olmazımızdır “diyerek yeni reformlar hakkında önemli bir mesaj vermişti. Nitekim bugünkü açıklamalarında da kamu maliyesi politikaları konusunda önemli düzenlemelerin yapılacağını, kamu harcamaları, alımlar ve diğer birçok başlıkta tasarruf tedbirlerine gidileceğinin altını çizdi” dedi.

Basit usulde vergilendirilen esnaflar için vergi muafiyeti açıklamasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Başkan Sadıkoğlu; “Cumhurbaşkanımızın basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, terzi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızın gelir vergisinden muaf tutulacağını ve beyan yükümlülüklerinin kaldırılacağını açıklaması pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşayan dar gelirli küçük esnafımız adına oldukça sevindirici bir gelişme oldu” ifadelerini kullandı.

Ekonomide istikrarın farklı alanlarda yapılacak yenilikçi çalışmalarla geleceğini ifade eden Başkan Sadıkoğlu; “Geçtiğimiz günlerde yargı reformu kapsamında İnsan Hakları Eylem Planı açıklanmıştı bugün ise Ekonomide Reform Paketi. Son dönemde gerçekleşen bu çalışmaların ekonomimizde istikrarın sağlanabilmesi ve gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebilmemiz için oldukça önemli görüyoruz. Ancak bu noktada en önemli husus tüm alanlarda açıklanan reform başlıklarının güçlü ve kararlı bir şekilde uygulanabilmesi. Reformlarla ilgili yasal düzenlemelerin kararlılıkla gerçekleştirilmesi ve uygulanması ile güçlü ekonominin temeli olan güven ikliminin oluşacağına ve özellikle yatırım, piyasa istikrarının sağlanacağına olan inancımız tam” şeklinde konuştu.

malatyahaber.com- Bülten

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • semih (3 yıl önce)
    Türkiye'nin demokrasi, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konusundaki karnesi düzelmeden ekonomide sürdürülebilir bir başarı yakalanması mümkün olmayacak. Paket gereğinden fazla ayrıntılara boğulmuş bir paket "Bu paketler temelde dış dünyaya güven vermek için, yatırım çekip ekonomiyi toparlamak için yapılıyor. Burada bir iyi niyet söz konusu ama, dış dünyadan bir finansal kurumun, bir yabancı yatırımcı belli parametrelere bakıp yatırım kararı alır. Sonuç alınmak isteniyorsa, hukuk ve demokrasi reformu ekonomiden önce gelmeli. Güven ancak böyle artırılır"
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Basit Usul Gelir Vergisi Mükelleflerin Beyan ve 1.Taksit ödeme süresi 28.Şubatta bitti, hangi dönemler için muafiyet gelmiş,ne kadar süre uygulanacak belirsiz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Yirmi yıldır iktidarda kalıp birşey yapamadılar halen ekonomide reform diyip insanımızı kandırıyorlar ve halkımızda alkışlıyor ben hiç bir şey anlamadım bu işten
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Yine tvde bol keseden dağıttılar, arkası boş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Haber abartmış ben çıkan paketten bişey anlamadım hep övgü yapılan destek para nerde
    0
    0
    Yanıtla