SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erdoğan'ın Açıklamaları Akçadağ'ı Rahatlattı"

0
Güncellendi - 2019-12-19 05:53:30
A- A+ PAYLAŞ

BERGER TEMKİNLİ, AKÇADAĞ'DAN TAM DESTEK.. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı pek çok defa Türkiye’nin batı ittifakı, transatlantik ittifakında yer almasını istediğini ifade etmişti, Avrupa Birliği bu görüşü desteklemektedir” dedi. Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürecik Radar Üssü'nün kapatılabileceğine ilişkin açıklamasına, Akçadağ'dan da destek geldi.

AB DELEGASYON BAŞKANI..

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki 17 büyükelçi Şeb-i Arus töreni dolayısıyla Konya’yı ziyarette bulundu. İlk olarak tarihi Sille yerleşkesinde “Aya Eleni” kilisesini gezdikten sonra Sille Müzesi'ne geçen grup son olarak Sille’de bulunan tarihi hamamı ziyaret etti. Müze ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Konya’ya ikinci kez Konya Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle Şeb-i Arus töreni için geldiğini söyledi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye yönelik yaptırımların uygulanması durumunda İncirlik ve Malatya’daki Radar Üssü’nün kapatılacağına dair açıklamasını sorması üzerine Berger, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı pek çok defa Türkiye’nin batı ittifakı, transatlantik ittifakında yer almasını istediğini ifade etmişti, Avrupa Birliği bu görüşü desteklemektedir. Bu da üye devletlerin kendi menfaatleri ve çıkarınadır. Türkiye her şeyden önce batı güvenliğinin de içinde yer alan bir ülkedir” dedi.

AKÇADAĞ'DA ERDOĞAN'A DESTEK

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Senatosu’nun 1915 Ermeni olaylarını ’soykırım’ olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesiyle ilgili konuşmasında yer alan "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız" açıklamalarına Kürecik Radar Üssü'nün bulunduğu Akçadağ ilçesi de destek verdi.

Kürecik Radar Üssü'nün Akçadağ’ı küresel güçlerin hedefi yaptığını belirten Akçadağ Muhtar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, "ABD’de Senatosu’nun son aldığı bir kararla alakalı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleri bizleri son derece rahatlatmıştır. İlçemizi hedef haline getiren ABD’nin Kürecik’te kurmuş olduğu üs, Akçadağ’ı küresel güçlerin hedefi haline getirmiştir. Zaten Akçadağ bu konu hakkında oldukça rahatsızdı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Kürecik Radar Üssü ile yaptığı açıklamaları Akçadağ’ı rahatlatmıştır. ABD kendi iç siyasetine Türkiye’yi alet etmek istemektedir. Bunun cevabını net bir şekilde Cumhurbaşkanımız vermiştir, biz de diyoruz ki Cumhurbaşkanımız üssün kapatılmasını istiyorsa ilçe halkı olarak sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayız" dedi.

CHP’nin Kürecik Radar Üssü'nün varlığına öteden beri karşı çıktığını ve üssün bir an evvel kapatılması gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ise "ABD Senatosu’nun 1915 Ermeni olaylarını ’soykırım’ olarak tanıyan karar tasarısını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Kürecik’teki radar üssünün kapatılması için 2011 yılında CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın öncülüğünde bölgede 4-5 defa miting yapıldı. Üssün varlığı Türkiye için büyük bir tehdittir, derhal kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

AKP Akçadağ İlçe Başkanı Hüseyin Çapar da, "ABD Senatosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili 12 Aralık 2019 tarihli kararı her türlü tarih bilincinden ve hukuki temelden yoksundur. Bağlayıcılığı ve geçerliliği de bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın konuşmasını başından sonuna kadar destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız,'Kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız' dedi. Bu konu çok önemli bir konu. ABD her yıl Ermeni olayları iddialarını Türkiye’nin önüne getiriyor. Amaç Türkiye’yi karalamak, Türkiye’yi sindirmek" diye konuştu

iha

FOTO: AB Türkiye Delegesyonu Başkanı Christian Berger

FOTO: Akçadağ'da açıklama yapan başkanlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet ergen (4 yıl önce)
    Dune kadar diyemez cesaret edemez diyenler bugunde yapamaz edemez diyolar....suriyeye de giremez diyenler gordu ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr 44 (4 yıl önce)
    Reis akçadagın gazını almış, sadece mültecileri Bıraksa bütün avrupa kapımızdabiter bizi ab ye Bile alırlar yeterki mülteciler sizde kalsınlar diye
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (4 yıl önce)
    Bu işler lafla eyyy amerika demekle olmuyor,yok kapıları acariz (belki15-20 defa)yok ıncirlik ve kurecigi kapatiriz (onlarcakez) ama sadece milletin gazını almak amaç.Arkası kirazbahcesi.,icraat bekliyorum birvatansever olarak .
    0
    0
    Yanıtla