SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erhan Önal, Malatyaspor Fırtınası ve İnönü Stadı Anısı

0
Güncellendi - 2021-03-17 11:30:36
Erhan Önal, Malatyaspor Fırtınası ve İnönü Stadı Anısı
A- A+ PAYLAŞ

MALATYASPOR'UN GALATASARAY'I MALATYA'DA PERİŞAN ETTİĞİ O GÜN.. Galatasaray'da 1985-1992 yıllarında forma giyen Erhan Önal hayatını kaybetti. Üstteki arşiv fotoğrafında, malatyahaber.com yazarlarından Bülent Korkmaz, 1987- 1988 sezonunda Malatya'da oynanan ve Malatyaspor'un Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettiği maçın öncesinde Erhan Önal'la birlikte görülüyor.

GALATASARAY DUYURDU..

Galatasaray formasını 1985-1992 yılları arasında giyen Erhan Önal hayatını kaybetti. Galatasaray'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1985-1992 yılları arasında Galatasaray forması giyen, kulübümüzün 9304 sicil numaralı üyesi Erhan Önal’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Bayern Münih’te forma giyip ardından Belçika’nın Standard Liege takımına transfer olan Erhan Önal, 1982 yılında Fenerbahçe ile anlaşmıştı. Sarı-lacivertli forma altında macerası kısa süren Önal, ardından tekrar Belçika’ya dönüp 1985 yılında Galatasaray’a transfer olmuştu. 7 sezon Galatasaray forması giyen ve A Milli Takım’da da 7 kez sahaya çıkan Önal, Türk futbolunun ‘Modern ön libero’su olarak tanımlanıyordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erhan Önal’ın vefat haberinin ardından bir taziye mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk sporunun efsane isimlerinden Erhan Önal’ın vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk futboluna ve Galatasaray Kulübü'ne önemli hizmetlerde bulunmuş merhum Erhan Önal’a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve başta Galatasaray Kulübü olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum."

MALATYA İNÖNÜ STADI'NDA 34 YIL ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF..

Bugün amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'un, o zamanki adı 1. Lig olan Süper Ligde fırtına gibi estiği 1987- 1988 sezonunda, 16 Aralık 1987 günü Malatya'da oynanan karşılaşmayı, Malatyaspor Oktay Çevik'in 48. ve 80. dakikalarda, Orhan Kapucu'nun 58. dakikada attığı gollerle 3-1 mağlup etmiş, maçta Galatasaray'ın tek golü 84. dakikada İlyas Tüfekçi'den gelmişti.

Teknik Direktörlüğünü Yılmaz Vural'ın yaptığı Malatyaspor, o maça; Yaşar Duran, Zeynel Limoncu, Levent Numanoğlu, Ceyhun Güray, Eren Talu, Ünal Karaman, Mustafa Taşar, İsmail Akbaşlı, Orhan Kapucu, Oktay Çevik ve Feyzullah Küçük onbiriyle çıkmıştı.

Galatasaray ise Zoran Simovic, Erhan Önal, İsmail Demiriz, Cüneyt Tanman, Yusuf Altuntaş, Semih Yuvakuran, Savaş Demiral (İlyas Tüfekçi), Dzevad Prekazi, Muhammet Altıntaş, Tanju Çolak ve Didier Six (Mirsad Kovacevic)'ten oluşan kadroyla mücadele ederken, başında Mustafa Denizli bulunuyordu.

malatyahaber.com yazarlarından Bülent Korkmaz, 16 Aralık 1987 günü Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmanın öncesinde Galatasaraylı Erhan Önal'la, üstteki fotoğrafı çektirmişti.

20 takımla oynanan 1987- 1988 futbol sezonunda Galatasaray 90 puanla ligi şampiyon olarak tamamlarken, Beşiktaş 72 puanla ikinci, Malatyaspor ise 62 puanla üçüncü olmuş ve Balkan Kupası'na katılma hakkını elde etmişti.

1987- 1988 sezonu sonunda, o zamanki adı 1. Lig olan Süper Lig'deki puan durumu şöyle oluşmuştu:

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. futbol ve yaygın medya kimleri kimlere dua eder hale getiriyor. o günlerin Malatya'sından geriye anılar kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar kaplan (3 yıl önce)
    Erhan Önal abimize Allah rahmet eylesin. Bülent abimde maşallahı var. Yıllardır yazılarını ve arşivlerini okurum kendisi sayesinde bilmediğimiz bir çok konuya vakıf olduk. Teşekkürler abim
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYASPORLU (3 yıl önce)
    Vefa İstanbul'da bir semt adı ve bir boza markasıdır sadece... Galatasaray'ın merhum efsanesi Erhan Önal'ın cenaze namazına ve defin törenine tek bir Galatasaray yöneticisi bile katılmadı... Lafa gelince GS büyük camia. Sevsinler sizin büyüklüğünüzü...Galatasaraylı sadece bir isim vardı Erhan Önal'ın cenaze töreninde: Efsane Malatyasporumuzun da büyük oyuncusu Metin Yıldız (kaynak: Mustafa Çevik twitter hesabı). Teşekkürler Metin Yıldız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Erhan Önal kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum.İyi bir futbolcuydu.Bülent Korkmaz kardeşim bu vesile ile beni o günlere götürdün.Hakikaten o sezonu unutmak mümkün değil.Ayrıca o dönem Malatyaspor kadrosunda bulunan ve takımımıza büyük katkılar veren oyuncularımızdan Levent Numanoğlunun oğlu Tugay Kaan Numanoğlu ile Feyzullah Küçük ün oğlu Zorbay Küçük şimdi süper ligde hakemlik yapıyorlar.Mutemelen bu hakemlerimizde Malatya doğumlu olabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, efendi kişiliği ile gönüllerde taht kurmuştur. Galatasaray ın ve Türk futbolunun başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla