SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toroğlu: "Net ve Yorumsuz Gol"

0
Güncellendi - 2019-11-26 06:55:49
Toroğlu:
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe maçına,  Mina'nın 40. dakikada kaydettiği ancak hakem Mete Kalkavan'ın iptal ettiği gol, spor programlarında tartışıldı.

Kornerden gelen topa, kendisine sırtı dönük olan Jahovic'le yükselen Fenerbahçe kalecisinin elinden kaçırdığı topu Mina'nın gol yapmasıyla ilgili pozisyonu değerlendiren A Spor Takım Oyunu hakem yorumcusu Erman Toroğlu, "Kaleci çıkarken, Jahovic kendisini görmüyor. Kaleci topu pırtlatıyor. Futbolcuya (Mina) gidiyor, o da gol yapıyor. Net ve yorumsuz gol." derken, program yorumcuları Gürcan Bilgiç "Niye iptal ettiğini çözemedim", Reha Kapsal "Nizami gol", Serkan Korkmaz "Gol nizami", Evren Yavuz "Çok temiz bir gol" diye görüş belirttiler.

TRT Spor'un hakem yorumcusu Bünyamin Gezer ise, aynı pozisyonu yorumlarken, Fenerbahçe kalecisinin topa dokunduktan sonra Jahovic'in kafa vuruşuyla kontrolu kaybedip topu kaçırdığını, bu nedenle pozisyonun faul olması gerektiğini, hakemin golü vermeme kararının doğru olduğunu savundu.

Bünyamin Gezer, maçın 88. dakikasındaki Malatya atağında soldan cezasahasına girerek topla sıfıra inen ve arkadan itilince topla birlikte saha dışına çıkan Acquah'a, Fenerbahçeli Zanka tarafından arkadan yapılan hareketin de penaltı olduğunu, ancak hakemin korner atışıyla oyunu devam ettirdiğini söyledi. (Altta en son fotoğrafta)

Hem Erman Toroğlu hem de Bünyamin Gezer, maçın ilk yarısının son saniyelerinde Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararının da doğru olduğunu, ancak bu atışı kurtaran Yeni Malatya kalecisi Farnolle topa vurulmadan öne çıktığı için atışın tekrarlanması gerektiğini söylediler.

Bu arada, maçtan sonra pozisyonun sorulduğu futbolcu Adis Yahovic, topa yükselirken kaleciyi görmediğini, kalecinin topa doğru geldiğini, burada faul olamayacağını söyledi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

GÖRSELLER: beinsports.com- AA

Bu pozisyonun devamında Acquah, Zanka'nın itmesiyle kendini yerde buldu ancak..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Bayram Alhan (4 yıl önce)
    Federesyon yabancı hakem getirmeli daha tarafsız olurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melekbabalı Mustafa (4 yıl önce)
    Dünkü maçta Fenerbahçeli futbolcuların sahadaki oyun tarzını görünce bir ara kendi kendime acaba stadyum yerine bir dövüş arenasına mı geldim diye sordum. Çünkü Fenerbahçeli futbolcular takım halinde futbol oynamak yerine adeta kick boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı clinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir dövüş sporu gösterisi yaptılar. Bu kepazeliğe TFF ve MHK nın özel görevlendirdiği tetikçi hakemleri de dahil olunca futbol, futbol maçı olmaktan çıkıp Yeni Malatyasporu sindirme operasyonuna dönüşmüştür. Bu durum Türkiye'deki tüm spor otoriteleri tarafından da TFF ve MHK nın tarafsızlığını yitirdiği, futbolu şaibeli hale soktuğu dile getirilmiştir. Türk futbolunun geleceği adına bu saatten sonra TFF nin istifa ettirilerek, yeni bir federasyonun kurulması ve namuslu, dürüst, adil hakemlerden oluşan bir MHK nın kurulması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    VAR sayesinde anadolu kulüplerinin hakkı bir nebze daha az yeniyordu . Baktılar olmuyor bu sezon sadece bariz hatalı durumlarda kullanılacak diye bir bahane buldular . Artık Var sadece büyüklere var sanırım .
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    bu pozisyon tartışılmaz bile ne bu be Allah'tan korkun.Acuah itildikten sonra birde çift dalıyor fulbolcu orayı niye görmüyorsunuz.Penaltı pozisyonundan önce moses mustafa aktaşı tutuyor bunu niye görmüyorsunuz yazık ya futbolcularımız dirsek yemekten yerden kalkamadı hep devam ettirdi kasımpaşa maçında öyle burda böyle hakemlerde birşey yok hakem kurulunda sorun var.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (4 yıl önce)
    Hakem bozuntularını Malatya ya bilerek gönderen federasyon utansın
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Durust adeleti dagitan eski yeni hakemlerimiz Hepisi gol diyor maci yonetenler var hakemleri Golu iptal ediyorlar ama sunu Unutmayin fener Sanpiyon olamayacak
    0
    0
    Yanıtla