SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatya'ya Bisiklet Turu

0
Güncellendi - 2018-09-16 18:12:19
Eskimalatya'ya Bisiklet Turu
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi  tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Kervansaray Buluşması, Melita’dan Battalgazi’ye Kültür-Sanat-Arkeoloji günleri Kervansaray Buluşmaları çerçevesinde bisiklet turu gerçekleştirildi. Çok sayıda katılımın olduğu bisiklet turu, Battalgazi Belediyesi önünde başlayarak, Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında son buldu.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Kervansaray Buluşması çerçevesinde sağlıklı bir toplum için pedal çeviren onlarca bisiklet tutkunu, Battalgazi Belediyesi önünden Eskimalatya'daki Kervansaray’ın önüne kadar pedal çevirdiler. Battalgazi Belediye  Başkanı Selahattin Gürkan’ın da sporculara eşlik ederek pedal çevirmesi dikkat çekti. Sağlık bir hayat adına toplumda bisiklet kullanımını arttırmak için böyle bir sportif aktivite gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gürkan, bunu toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmayı hedef edindiklerini söyledi. 

Gürkan,”Kervansaray etkinlikleri çerçevesinde,  Kervansaray'da yaptığımız etkinliklerde , paneller, sempozyumlar, defileler, sergiler,sunumlar , konferanslar icra ettik ve akşam da kahramanlık türküleriyle  konserle neticelendirdik. Bugünde bisiklet takımımız belediyemizin önünde start verildi ve finish olarak da Kervansaray önü olarak belirlendi. Tabi burada  aynı zamanda sportif yaşamın teşvik edilmesi,  bisiklete binilmesinin teşvik edilmesi ve aynı zamanda Kervansaray  etkinliklerinin toplumsal saç ayağının  bütün toplumun kesitlerine yansıdığının en temel göstergesidir diye düşünüyorum"ifadesini kullandı

Tarihi Mustafa Paşa Kervansarayının önünde son bulan bisiklet turu sonrası sporcuları karşılayan Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sporcularla bir süre sohbet ettiler. Bisiklet turu sonrasında açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Artık ülke olarak çevreye zarar vermeden ulaşım imkanlarımızı yaygınlaştırmalıyız’ dedi. Gürkan açıklamasında, “Melita’dan Battalgazi’ye Kültür-Sanat-Arkeoloji günleri Kervansaray Buluşmaları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz aktiviteler içerisinde bisiklet turnuvası biraz önce belediye binamızın önünde start almıştı. Kervansaray önünde de finish yaptılar. Bu anlamda sporcularımızın sağlık bir şekilde pedal çevirerek hem sportif yaşamın önemsenip, teşvik edilmesi anlamında çevreye karbondioksit salınımını engelleme noktasında bisikletin teşvik edilip kullanılması adına önemli bir görev ifa ettiler. Bu aktivite ile vatandaşın hem sağlıklı hem de sportif yaşamın yanında kendi işlerimizi kendimiz görerek çevreye zarar vermeyen bir araçla ulaşım imkânlarımızı gidermesi amaçlanmaktadır. Böylece topluma bir mesaj vermenin gayreti içerisindeyiz.. Bu programa katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Furkan beye de bu anlamda böyle bir organizasyonda bizimle birlikte olup paydaş olması dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür aktivitelerinde her alana her kesime yansıması noktasındaki çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız