SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafların Sıkıntısı Büyük Oranda Azaldı'

0
Güncellendi - 2021-08-03 16:54:40
'Esnafların Sıkıntısı Büyük Oranda Azaldı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP İl Başkan Yardımcısı Namık Gören, Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partililerle birlikte kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

Kahtalı, yeni normalleşme süreci ile birlikte esnafların sıkıntılarının büyük oranda azaldığını gördüklerini ifade ederek, esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Kahtalı, Malatya’nın son 3 yılda önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını hatırlattı, bu süreçte esnaflara verilen desteklerden söz etti.

Kahtalı,  “2020 yılının ilk ayında deprem felaketi yaşadık. Depremde 6 bin 200’ü Malatya’da olmak üzere Elazığ ile birlikte 30 binin üzerinde konut zarar gördü. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yeni konutların yapımına başlandı ve büyük bir kısmı teslim edildi. Ardından pandemi süreci yaşandı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de büyük sıkıntılar yaşandı. Bu süreçte sıkıntıları aşma adına gerek hükümetimizin gerekse yerelde belediyelerimizin verdiği destekler bir nebze de olsa vatandaşımızı ve esnafımızı rahatlattı. En son Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketi ile esnaflarımıza, meslek guruplarına göre bir kısmına 3, bir kısmına da 5 bin TL hibe desteği verildi. Onun haricinde deprem döneminde 50 bin TL faizsiz ve düşük maliyetli destekler verildi” şeklinde konuştu.

Esnafların yanında olmaya ve sorunlarını çözmeye devam edeceklerini aktaran Kahtalı, “Son zamanlarda sık sık esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bu noktada yeni normalleşme süreci ile birlikte esnaflarımızın sıkıntılarının büyük oranda azaldığını görüyoruz. Bu durum bizleri ziyadesi ile memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise,  esnafların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Pandemi sürecini geride bıraktık, inşallah tümüyle bu beladan kurtuluruz. Tabi bu sürecin ardından esnaflarımızın yüzünün güldüğünü gördük, bu da bizi çok sevindirdi. İnşallah bundan sonraki süreçte de hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak esnaflarımızın koşullarını iyileştirme noktasında gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Pandemi sürecinde Battalgazi’de 57 bin aileye gıda yardımında bulunduk. Yine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla beraber 55 bin aileye biner lira para yardımı yaptık. Bu noktada daha çok insana ulaşmak ve yaralara merhem olmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde kötü günlerin üstesinden gelerek güzel günlere ulaşacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Kahtalı ve Başkan Güder vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Asya toprak (2 yıl önce)
    seçime kadar yatarsınız seçim yaklaştı mı ortaya çıkar halkın içinde gezer Kasketli Hasan amcaları kandırırsınız en güzel yaptığınız iş bu başka bir şey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • tabi sizin de yaptığınız devletimizin yaptıklarını kabullenememek. ama ne yaparsanız yapın boş laflarınıza karnımız tok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Suç sende değil, seni öyle boynunu bükmüş dinleyen de, benim dükkana da beklerim buyurun gelin söyleyeceklerim var size sayın vekil ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)
    sayın vekilim %10 esnafın işleri zaten iyiydi daha iyi oldu ama %90 esnaf perişan durumda ve dahada kötüye gidiyor sürekli aynı söylemleri bırakın esnaf zor durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ne güzel güleryüzlü pozlar. Tuzu kuru olanın yüzü de gülüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Komik
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Çok komiksiniz vekil bey,beşbin tl ile hayırdır neyi düzelttiniz,et yüztl yi geçmiş,yakit 8 tl ye dayanmış,ev kiraları 2 bin olmuş,hayırdır neyin düzelmesi neyin zaferi,yaziklar olsun sizlere ki halkın gözünün içine bakarak yalan söylüyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Devletimizin ve vekillerimizin yapmış olduğu çalışmları görmeyecek kadar körsünüz. pandemi döneminde diğer ülkeler vatandaşlarına paralı bakım yaparken dveletimiz covid vakarına ücretsiz yapıyor. aşı bedava. esnaflarımıza kira yardımı hibe desteği verildi ve sizler kendi ülkesinin yaptıklarını göremecek kadar bu vatana uzaksınız. Gurur duyun biraz ülkemizdeki kalkınmaya yapılanlara hizmetlere...
    0
    0
    Yanıtla