SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Etik mi? Diyorum, 'Tayyip Erdoğan' Diyor!."

0
Güncellendi - 2021-04-27 07:56:29
A- A+ PAYLAŞ

"YOLSUZLUĞUNU ERDOĞAN'LA ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR, BENİ SUÇLUYOR".. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yurt dışına hizmet pasaportu çıkartılarak gönderilenlerin geri dönmemesi skandalıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'nin başkanı Mehmet Çınar'ın, ailesine ait beton şirketinden belediye inşaatlarına beton alımını gündeme getirmesinin ardından kendisini 'terör ve teröristlerle işbirliği' yapmakla suçlamasının ardından yaptığı açıklamada, "Bir belediye başkanının kendi işyerinden alışveriş yapması etik değildir. Sen kendi firmandan bu betonu aldın mı almadın mı diye soruyoruz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diye yanıt veriyor. Pisliğini yolsuzluğunu Erdoğan'la örtmeye çalışıyor." dedi.

"Kamuoyu unutsun, duymasın diye bu olayı hasıraltı etmeye çalışıyorlar."

Ağbaba, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesini ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla hizmet pasaportu düzenlenen ve yurt dışından geri dönmeyen 43 kişiyle ilgiliyse yaptığı açıklamada: “Dünyada eşi benzeri görülmeyen, Türkiye’ye mahsus VİP bir insan kaçakçılığı var, belediyeler eliyle yapılıyor. İlk Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıktı. Yeşilyurt Belediyesi’nin bir dernek eliyle bir çeteyle birlikte Valilik’ten gri hizmet pasaportu alarak yurt dışına insan gönderdiği ortaya çıktı. 45 kişi gidiyor, 2 kişi geliyor, 43 kişi gelmiyor. Bu olay geçen yıl eylül ayında oluyor, hiç kimse ses çıkarmıyor, duymazdan, görmezden geliyorlar. Kamuoyu unutsun, duymasın diye bu olayı hasıraltı etmeye çalışıyorlar. Belediye meclis üyelerimiz soru önergesi verdi ve bu büyük suç ortaya çıktı ama Yeşilyurt Belediyesi’nden hala bu konuyla ilgili bir açıklama yok. ‘Kimler gitti?’ diyoruz, ‘listeden haberim yok’ diyor.” ifadelerini kullandı.

"Ödül vereceklerine cezalandırıldılar"

Almanya Hannover Başkonsolosluğunda görevli 2 diplomatın Türkiye’ye çekilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Veli Ağbaba, “Hannover Başkonsolosluğunda Konsolos Muavini olarak çalışan Güler Fidan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında ’45 kişinin 43’ü Türkiye’ye dönmemiş’ diyor. Şüpheleniyor, hem konsolos hem de dış işleri yetkililerine yazı yazıyor, ‘43’ü Türkiye’ye dönmemiş, bunlarla ilgili gerekenin yapılması gerekir’ diyor. Güler Fidan ve eşi Şubat ayında görevden alınıyor, Türkiye’ye tayinleri çıkarılıyor” dedi.

"Kendi iş yerinden belediyeye beton satın alman etik mi?"

Ağbaba “Türkiye’de ortaya çıkardığımız VIP bir insan kaçakçılığı var. İlkin Yeşilyurt Belediyesinde ortaya çıktı. Yeşilyurt Belediyesi, bir dernek eliyle, bir çeteyle birlikte Valilik’ten gri pasaport alarak 45 kişiyi yurtdışına çıkardı, 43 kişi geri dönmedi. Yeşilyurt Belediyesinden geçen yıl Eylül ayından beri ses çıkarmadılar. Hala açıklama yapmadılar. Kimler gitti diyoruz, yanıt vermiyorlar. Biz ortaya çıkarıyoruz. Belediye meclis üyelerimiz sorular soruyorlar, bunlar meclis üyelerimizin sayılarını azaltıyor. Şimdi de aynı belediye başkanı kendi iş yerinin üretmiş olduğu gaz betonu belediyeye alıyor. Belediyenin tüm işlerini de bu beton firmasından yapıyorlar. Başka bir firma yokmuş gibi hazır betonu da bu firmaya yaptırıyorlar. Biz soruyoruz; bu etik mi, siyasi ahlaka uyar mı diye.”ifadelerini kullandı.

"Yolsuzluğunu Erdoğan’la örtmeye çalışıyor, beni suçluyor."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bir belediye başkanının kendi iş yerinden alışveriş yapması etik değildir. Nasıl ki Ticaret Bakanı’nın dezenfektan işi ‘etik olmadığı’ için görevden alındıysa buradaki iş de etik değildir, bu başkan da görevden alınmalıdır. Sen kendi firmandan bu betonu aldın mı almadın mı diye soruyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diye yanıt veriyor. Allah Erdoğan’ı sana bağışlasın. Pisliğini, yolsuzluğunu Erdoğan’la örtmeye çalışıyor, beni suçluyor. Bu memlekette utanç duyulacak birisi varsa bu kişi Mehmet Çınar’dır; Veli Ağbaba değildir. Ben bu memleketin hakkını hukukunu savunuyorum. Ben mazlumların yanında siyaset yapıyorum. Hiç duydunuz mu Ağbaba’nın para pul ilişkisini? Hiç duymayacaksınız da. İnsan kaçakçılığıyla dünyanın gündemine gelmişsin. Ailene kimsenin laf söylediği yok. Senin alışverişin etik mi değil mi, bunun yanıtını ver. AK Partililerin bu konudaki düşüncesi nedir? Bunları duymak istiyoruz. Biz, AKP’li belediyelerle ilgili yolsuzluk olduğunu söylüyoruz. Bizim vergilerimizle finanse edilen belediyeler, Erdoğan’ın reklamlarını içeren billboardlar asıyorlar. Buna büyükşehir belediyesi de dahil.İsterlerse bana suç duyurusunda bulunsunlar. Hırsızlığın iyisi kötüsü yok, hiçbirini ayırmıyoruz.”

"Kürecik Üssü’nü kapat ki tüm dünya rahatsız olduğumuzu görsün"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine ilişkin, “ABD Başkanı Biden’ın ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesiyle beraber Amerika soykırımı kabul etmiş oldu ve bunu en üst ağızdan dillendirdi. Önce hodri meydan gel Kürecik Üssü’nü kapat Amerika ve dünya senin bu konudan rahatsız olduğunu görsün.Bir korkumuz da; Amerika Birleşik Devletleri kabul ettikten sonra birçok ülkenin aynı yönde karar alıp kabul eder diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Erdoğan Bayraktar,Zafer Çağlayan,Muhammer Güler,Egemen Bağış balık hafızalı olan hemşerilerime söylüyorum unutmuşsunuzdur bunarı yakında çınar ıda unutursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)YıKaMaCı isimli kullanıcı yorumuna
    erdoğan bayraktarı eklemesen iyiydi.bir tek o emir aldım yaptım içime sinmeyerek demişti.merak etme kimsenin bişeyi unuttuğu yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    tüm belediyeler çantada keklik oya sahip olduğu için hepsi zıvanadan çıkmış israfların asıl kaynağı belediyelerdir. senin ki hırsız bizimki iyi demeyle çözülmez genel merkezde seçilen adaylar olunca hizmet odaklı değil diyet ihaleli belediyecilik başladı bunun çözümü merkez yönetimden değil seçmen tutumlarıyla değişime zorlanmasıyla olur. yoksa sözcü ak parti belediyesinde yolsuzluk, akit chp li belediyede yolsuzluk haberleri eksilmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    İzmir Belediyesi, Devletimizin ücretsiz verdiği okuma yazma kursu için 238.000 TL aysevere ödeyecek ti... skandal ortaya çıkınca sadece 18 günlük bir kurs için 90.000 TL. Ödendiğini söyledi İzmir belediye başkanı... Buna niçin sesiniz çıkmadı. Lütfen yorum yapanlarda tarafsız olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • izmiri nerden bilelim birader. burnumuzun dibinde neler dönmüş yeni öğreniyoruz. ona da buna da devlet gerekeni yapsın istiyoruz. boşa mı oy kullanıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmir veli beyin partisi değilmi, onu niye görmüyor... Sen görmeyebilirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel malatyalım helen partıcilik yapıyorsun bak ne güzel takip ediyorsun gündemi sosyal medyaya düştü izmir belediyesi iptal oldu diyorsun ama sonuçta iptal oldu belediye zarara ugratılmadı.Elmayla, armutu karıştırıyorsun çünkü amacın sayın çınar gibi bu olayı unutturmak memleketini düşünsen azıcık, boyle garip bir yorum yapmazsın.not. istersen sana milyon yolsuzluk haberi yazarım burdan tek taraflı yorumlar yapma tek kanal vs izleme sana tavsiyem eski gümrük bakanı dezenfaktan daha yeni olay mesele .Lütfen editor yayınla yazımızı
    0
    0
    Yanıtla
  • 90.000 TL ödendi azmı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Halis (2 yıl önce)
    Hani diyor ya bu başkanlar 15 temmuz da meydandaydik. Yav meydanda olan halk idi halk. Sizlerin nerde olduğunu Malatya li iyi biliyor. Ne güzel her şey yapın Reise sarılın sonra. Bilse inanın bunları çoktan yollar. Çapsız ve liyakatsiz adamlarla Malatya bu hâlde işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ey chp,ey Veli, Terör ile araniza mesafe koyun. Memleket hayrına bir iş yapın. Allah size fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • chp ile veli kötü eyvallah da bu hırsızlığı yapana da helal olsun demezsin diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen 'trt ye birileri çıkarıldı mesele istanbul seçimin de' uyumaya devam 2021 teknoloji çağındayız hiçbirşey unutulmuyor algılar hep boş çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (2 yıl önce)
    Artık belediyelerin tümünü parti farketmeksizin, Sayıştay üyelerinin denetlemesi gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdi (2 yıl önce)
    Chp son dönemde gerçekten güzel muhalefet olmaya başladı. Iktidarı güzel sıkıştırıyor ve muhtemelen seçimlerde bunun karşılığını alacak gibi de görünüyor. Akp de ise kamyonun lastiği patlamış savruluyor kamyonu toparlayabilirse yoluna devam eder ancak bu siyasilerle işi zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sn.Ağbaba bizde size soruyoruz,neden terör ve terör örgütleri ile aranıza mesafe koyamıyorsunuz.Sizden gelen cevap Atatürk oluyor.Yani her yaptığınız yanlışı Atatürkü kullanarak kapatıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş konu usulsüzlük sen nelerden bahsediyorsun:)
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    haklısınız habur sınır kapısında kamyon üstünde daktiloyla ifade almamak lazım,halaylarla karşılamamak lazımdı.ezberlenmiş yada bir birininden duyulmuş sözleri tekrar edip durmak faydasız.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    gri pasaportla almanyaya insanları gönderilmesine karşıyım ve lanetliyorum benim oğlum üniversite mezunu ve iş bulamazken kurumların yaptığı sahte işleri kınıyorum ve lanetliyorum.. gaz beton işine gelince doğu anadoluda sadece malatyada var ve doğuanadolu gaz betonu malatyada karşılıyor. daha önce malatyada yokken malatya daki inşaatçılar anteptte getiriyodu. şmdi ise bu iş malatyada yapılıyor ve bölgeye hizmet ediyor ne var bunda. orda yüzlerce kişi ekmek yiyiyor ve bölgeye hizmet ediyor ne güzel. gaz betonun malatyada üretilmesine bir vatandaş olarak mutlu oluyorum. amaaa burda da kanunsuz iş varsa ona katılmıyorum ve kanusuz iş yapanlarıda lanetliyorum gaz beton işinde de kansuz iş varsa tabi. yoksa sorunda yok zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    sorun insanımızda ,her türlü alavereyi hoş görüyor.kendinden birşeyler buluyor.yan çizmek normal ,tepemize çıkarır birden yere atarız.insana kulluk konusunda üstümüze yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Che (2 yıl önce)
    Bu da yeni adet oldu . Suç işleyen başlıyor " biz 15 temmuz da meydanlardaydık , biz reisin yolundayız, reisin yanındayız biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik" vs vs hatta kendisini suçlayanları da fetocu hain vs. gibi ithamlarla suçluyorlar . Ama işe de yarıyor memlekette bu durum. Diyelim gittiniz adam vurdunuz bu dediklerimi söyleyin serbest kalırsınız. Go home!!! Go out!!
    0
    0
    Yanıtla
  • BAGIMSIZ YARGI (2 yıl önce)
    ???
    0
    0
    Yanıtla
  • bunların hiçmi suçu yok (2 yıl önce)
    Velibey yapanın yanına kar kaldıgı Bi zaman bingöldeki organizatör bile devletin sırtından köşeyi dönmüş sadece işten çıkarıldı hapse atılması lazımken ve bu büyük Bi şebeke organize suç örgütü ucu kime dokunursa dokunsun bagımsız yarımız bu işin peşini bırakmaması lazım olan garibim memurlara oldu soruyoruz hırsızın hiçmi suçu yok
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (2 yıl önce)
    Sn.Ağbaba bu olayı ortaya çıkardığınız için bir vatandaş olarak size teşekkür ediyorum. Burada ki yolsuzluk ve insan kaçakçılığı olayını görmezden gelen , bunu benimsemeyen kişi veya kişiler olabilir. Bunlar önemli değil, önemli olan dürüstlüktür. Kaçanlardan birinin avukatı Almanyadan açıklama yapıyor, Müvekkilimden 6 bin euro alındı diye ... Hala bunu benimsemek istemiyorlar. Burada kendimce şunu beklerdim! BAĞIMSIZ YARGININ OLAYA MÜDAHİL OLMASI VE SORUMLULARA GEREKEN CEZAYI TOPLUM ÖNÜNDE VERMESİ...Kamuoyunun vicdanını rahatlatmak BAĞIMSIZ YARGI tarafından sağlanabilir. Padişahlardan Yavuz sultan selim dönemin en adaletli padişahlarındandır ... Bence ADALETİ yerine getirmek gerekiyor diye düşünüyorum. ister sevin ister sevmeyin Sn. Ağbaba yılın en büyük operasyonunu ortaya çıkarmıştır. HELAL OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    Tam kapanmada oldu şimdi bu olayın üstü kapatılır Veli Bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan (2 yıl önce)
    Hodri meydan vekilim milletin ensesinde boza pişireceğinize siz servetinizle amerikan karşıtı derneklere yardımda bulunarak destek olun bu millete kriz yaşatmaya hakkınız yok siz olsanız iktidarda elinizden ne gelirdi size hadi ordan hadi ordan lafınızı hatırlatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yolsuzluğu ve pisliği ortaya çıkarmak KRİZ ÇIKARMAK MI? bu nasıl bir mantık. Gayri meşru işi yap sonra de ki beni niye yakaladın. Az insan olun yaaa. Sadece bunu yapın yeter. Eski Türkiye degil artık. Sizler bizi eşek zannettikce bizler olmadığımızı ok daha iyi anlıyoruz. Sizi de ne anladığımızı burdan demiyeyim..... Gerçek müslümanlık bu degil. Az ahirete bakın. 1 saniyesine hükmedemedimiz şu dünyada fırıl fırıl olmaya gerek yoktur....
    0
    0
    Yanıtla
  • HADI ORDAN ağzının önünde sinekler uçuşuyor UNUTMA İNSANLAR aç İNSANLAR sıkıntıda sen KALKMISSIN haksız kazanç saglayanlari savunuyorsunuz hadi ORDAN TOSUNCUK
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ben son krizden bahisle yazdım kürecik kapatılsın incirlik kapatılsın sözüne krizi artırarak nereye varacağız, yolsuzluk varsa adli mercilerin işi etik olmayan bir durum ağbaba içinde geçerli il başkanlığı milletvekilliği zamanında alış veriş yapan ilçe belediyeleri il belediyesi olmuştur gri pasaport işi tüm türkiyede belediyelerin iyi niyetini boşluğunu kullanarak kullanılan bir yöntem görüyorsunuz insanımızın içinde ne coinciler ne tosuncuklar var emekliyi dulu başbakanı iş adamını dolandırıyorlar suçlamak kolay onun için sizi insafa davet ediyorum bu ülke hepimizin koltuk için iktidar için kriz fırsatçılığı yapmayalım kalbimizi temiz aklımızı pak vicdanımızı temiz tutalım bu ülke bizim çalışıp üretelim umutları yeşertelim hedef norveç olmak
    0
    0
    Yanıtla
  • hadi oradan ne kullanıyorsun konum atıyım bana da gönder.senin gibiler yüzünden ıslaklığımız bitmiyor.karışmayın yesinler diyorsun.kim bilir sen ne kadar yiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan (2 yıl önce)OKTAY isimli kullanıcı yorumuna
    Sizler patri üyelerinize kefilmisiniz ne yiyip ne içtiklerine yarin ne yiyip ne içeceklerine ,siz ben bizler ve sizler aynı şeyleri yiyip içiyoruz çünkü aynı ülkede yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hadi oradan haberle senin yorumun ne alaka çınar suç işlemişmi firma tarafı olmuşmu ona bak sen derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Hadi ordan isimli kullanıcı yorumuna
    Neresini düzeltelim bilmiyorum ama yakın dönemde iktidarda CHP hiç olmadı, Veli Ağbaba ADD'DE konuşma yapmış, bu da bir destektir ve ADD anti-emperyalisttir. Sadece "Amerikan karşıtlığı" üzerinden de var olan bir dernek duymadım, dernekler kanunumuz başta buna müsaade etmez çünkü yarın çıkıp Arap karşıtı dernek de kurulabilir o mantıkla. Ayrıca meşhur "Hadi oradan, hadi oradan!" ifadesi rahmetli Necmettin Erbakan'a aitti, Ağbaba'nın da benzer söylemi varsa ben bilmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (2 yıl önce)Hadi ordan isimli kullanıcı yorumuna
    Bay Hadi ordan, Kürecikdeki radar üssü kapatılsın mitinglerinde Veli AĞBABA kişisel bir rekora sahip. Ayrıca yolsuzluk yapanın ensesinde boza pişiyorsa rahatsız olan yansın gayri. İllaki adalet. İlla ki adalet. Buyur burdan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Milleti zorda bırakacak çıkışlar milletin vekiline yakışmaz.
    0
    0
    Yanıtla