SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EURO 2020'de Fiyasko! A Milli Takımdan Puansız Veda

0
Güncellendi - 2021-06-20 23:34:24
EURO 2020'de Fiyasko! A Milli Takımdan Puansız Veda
A- A+ PAYLAŞ

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın üçüncü ve son maçında İsviçre'ye 3-1 yenilerek organizasyona veda etti.

6. dakikada İsviçre öne geçti. Zuber'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Seferovic, sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

26. dakikada İsviçre farkı 2'ye yükseltti. Zuber'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Shaqiri, ayak içiyle sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 2-0.

62. dakikada A Milli Takım farkı 1'e indirdi. Hakan Çalhanoğlu'ndan aldığı pasla İsviçre ceza sahası önünde topla buluşan İrfan Can Kahveci, ayak içiyle köşeye çok sert bir top gönderdi ve fileleri havalandırdı: 2-1.

68. dakikada İsviçre farkı yeniden 2'ye yükseltti. Sol kanattan hızlı gelişen İsviçre atağında, Zuber penaltı noktası üzerine yerden sert bir top gönderdi. Shaqiri boş pozisyonda bu topa sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-1.

77. dakikada İsviçre, ay-yıldızlı ekibin ceza yayının içinden serbest vuruş kazandı. Xhaka'nın kullandığı frikikte top yan direkten döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşma İsviçre'nin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Milliler turnuvaya grup sonuncusu olarak veda etti

Oynadığı üç maçı da kaybeden ay-yıldızlı ekip, grubunu son sırada tamamladı. Puan alamayan Türkiye, üç maçta kalesinde 8 gol gördü. Milli takım üç maçta yalnızca 1 gol atabildi.

İtalya'ya 3-0, Galler'e 2-0 kaybeden ay-yıldızlı ekip, İsviçre'ye de 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

A Milli Takımın en kötü turnuvası

Ay-yıldızlı ekip, tarihindeki en kötü turnuvasını EURO 2020'de geçirdi.

EURO 96'da puan alamayan ve gol atamayan Türkiye, Hırvatistan ve Portekiz'e 1-0, Danimarka'ya da 3-0 mağlup olarak turnuvayı -5 gol averajıyla tamamlamıştı.

Milli takım, EURO 2020'yi ise -7 gol averajıyla kapattı.

Milli takımın EURO 2020'deki tek golü İrfan Can Kahveci'den

A Milli Takımın EURO 2020'deki tek golünü İrfan Can Kahveci attı.

İlk iki maçta gol atamayan ay-yıldızlı ekibin, turnuvadaki tek golünü İrfan Can, İsviçre karşılaşmasının 62. dakikasında attı.

Maçın adamı Shaqiri seçildi

İsviçre ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmanın oyuncusu İsviçre'nin iki golünü atan Xherdan Shaqiri seçildi.

Shaqiri, karşılaşmanın 26 ve 68. dakikalarında gol sevinci yaşadı.

Bakü, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • FFM (2 yıl önce)
    3 mil alan şenol hocanın hiç mi hatası yok hakımızı helal etmiyoruz hocaya gençler pırıl pırıl Fatih hoca olsaydı istifa ederdi ya da vatanı terk ederdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Özellikle son maça dikkat ettim de oyuncular sakatlanmaktan korkuyor gibiydi. Bunlar da ruh falan yok. Biz 2008'de sedyelerini yere atıp sahaya çıkan Servet'leri gördük. Kafası yarık ama yedek kulübesinde oyuncu kalmadı diye kafası yara içinde top oynayan Ayhanları gördük. Tekmeye ayağını sokan Volkan Demirel'i gördük. Her ne olursa olsun pes etmeyen Semih'i Nihat'ı gördük. Onlar efsaneydi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kafası sarili emre degilmiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet. Ama Ayhan'da bir maçta kafası sarılı bir şekilde oynamıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Türkiyenin gururu milli takında dahi birlik beraberlik yok tek yumuruk olmayan takım ülke topluluk millet devlet dağılıp yok olur kolay lokma olur Senol hoca ve oyuncular bunu bilmiyorsa aldıkları para o ay yıldızlı forma haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Bizim oyuncularımız özel maçları iyi oynuyorlar.Bir turnuva maçıydı.Eksiklikleri görüp tedbir almalıyız.83 milyonluk bir ülkede bir santrafor bulamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Milli takim oyuncuları ve şenol gunes çöp oldunuz. Rezil ettiniz dünyaya da bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu oyuncularmi yurt disindaki takimlardami oynuyorlar superlig takimlari daha iyi oynuyorlar
    0
    0
    Yanıtla