SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evimizdeymiş Gibi Hissettirdiler Bize"

0
Güncellendi - 2021-06-07 19:49:20
A- A+ PAYLAŞ

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, tarih, kültür ve medeniyet şehri Arapgir’i ziyaret etti.

Meyer-Landrut, ilçemizdeki temasları kapsamında, Millet Han, Eskişehir Vadisi, Metin Emiroğlu Konağı ve Tarih Parkı, Seher Atmaca Konağı, Kaşkaloğlu Konağı ve Gastronomi Müzesi, Halk Eğitim Merkezi ve Onar Mahallesinde bulunan 800 yıllık Cemevi’ne ziyarette bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, beraberindeki Ekonomi Müsteşarı Bartosz Przywara ve Ticaret ve AB Politikaları Bölüm Başkanı Miray Akdağ ile bir dizi temaslarda bulunmak için Arapgir’e geldi. İlçemizdeki tarihi turistlik yerleri gezen Büyükelçi Landrut,  "Arapgir’in keşfedilecek birçok şeyi var. Çok zengin kültürü, tarihi yaşayan bir kültürü var. İnsanları çok misafirperver ve dost canlısı. Kendimizi evimizdeymişiz gibi hissettirdiler bize. Buranın kültürel zenginliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. Coğrafi tescilli ürünlerinden Köhnü Üzümü ile Mor Reyhanı'nın metini çok duymuştuk ama burada gelip yerinde görmek, tadını ve aromasını damaklarımızda hissetmek bir başka. Gerçekten bir şeyi biliyorum demek için onun tadını bilmeniz lazım. Biz de geldik, yerinde gördük ve bu lezzetleri tattık. Burada bahsettiğimiz ürünler aynı zamanda çok zengin bir mutfağın da hammaddesiyle bileşenlerini oluşturuyorlar." dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut beraberinde Ekonomi Müsteşarı Bartosz Przywara, Ticaret ve AB Politikaları Bölüm Başkanı Miray Akdağ, Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Bulut ve Ramazan Erdem, Arapgirli Kadınlar Derneği (ARKAD) Başkanı Nilüfer Cömertoğlu ve diğer misafirler ile birlikte Arapgir’in tarihi ve turistik alanlarını gezerek istişarelerde bulundular. Metin Emiroğlu Konağında Arapgir’in yöresel ev yemeklerinin tadına bakan Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ardından Mikail ve Serkis kardeşlere ev ziyaretinde bulundu. Papken Yeteroğlu isimli vatandaşla hasbihal ettikten sonra Asım Külah Yaşam Evini ‘de ziyaret eden heyet burada Arapgir’in yöresel lezzetlerini de tatmış oldu.

Şef Ali Açıkgül’ün ‘Unutulmuş Tatlar’ adlı kitabının lansmanına da katılan Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Kozluk Vadisinde Arapgir Kadınlar Kooperatifi Başkanı Songül Çağdaş ve kooperatif üyesi bayanlar ile birlikte Reyhan fide dikme etkinliğine de katıldı. Heyet daha sonra unutulmaya yüz tutan meslekler arasında olan ve Dünyaca meşhur Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı dükkanını ve Demirciler Sokakta yer alan Arapgir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından açılan sergiyi de gezdi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise “Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ilçemizi ziyaret etti. İlçemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçiye projelerimizi ve çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulduk. Ziyaret sırasında bizleri yalnız bırakmayan ve tüm içtenliği ile misafirperverliğini gösteren değerli Arapgir’li hemşehrilerime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Millet Han Butik Otel’de Arapgir Musikisi eşliğinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından heyet ilçeden ayrıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız